Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 29 серпня 2023, 14:57
1308
4

Греція – США. Прогноз і анонс на матч Кубка світу

Перший серйозний суперник на шляху команди Стіва Керра

| Оновлено 29 серпня 2023, 14:57
1308
4
Греція – США. Прогноз і анонс на матч Кубка світу
fiba.basketball

Зустріч Греція США відбудеться в понеділок, 28 серпня, на Філіппінах. Початок поєдинку о 15.40 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал Xsport.

Після розминочних перемог на старті турніру збірні США та Греції в ролі лідерів групи підійшли до свого очного поєдинку, який ще одразу після жеребкування вважався центральним у квартеті С. Переможець протистояння очолить групу, але це навіть не найголовніше, оскільки сумнівів у подальшому просуванні за турнірною сіткою цих двох збірних практично немає. Набагато цікавіше те, як головний фаворит турніру в особі збірної США зіграє з першою непростою командою на своєму шляху. Ну і на греків проти зірково-смугастих подивитися також дуже цікаво.

Греція

Елліни поїхали на турнір у далеко не ідеальному складі. Через травми за команду не зіграє один із найкращих баскетболістів НБА Янніс Адетокумбо, а ключова пара дуже досвідчених захисників Нік Калатес – Костас Слукас синхронно вирішили пропустити нинішній цикл збірної. Також поза національною командою через пошкодження залишився Костас Адетокумбо.

fiba.basketball. В стартовому матчі збірна Греції не мала проблем із Йорданією

На додаток до всіх проблем вже після дедлайну заявок на турнір греки втратили через травму руки Діноса Мітоглу. Не сказати, що форвард у нинішній команді Дімітріса Ітудіса відіграє ключову роль, але залишитися перед стартом затяжного змагання без ще одного гравця в ротації, далеко не найприємніший момент для тренерського штабу.

Попри всі втрати, греки у першому турі впевнено обіграли збірну Йорданії. Європейці виграли першу половину з рахунком – 46:33, але у третій чверті несподівано для всіх пропустили ривок від азіатської команди та навіть дозволили їй підібратися на відстань одного точного триочкового кидка. Втім, після цього елліни взяли себе в руки і на ривок суперника відповіли своїм ривком, після якого питання про переможця було знято. Фінальна сирена зафіксувала перемогу команди Дімітріса Ітудіса з рахунком – 92:71. Найрезультативнішим серед греків став захисник «Олімпіакоса» Яннуліс Ларенцакіс. На його рахунку 19 очок.

США

Американці на цей турнір не відправили своїх зірок першої величини, але привезли команду, складену переважно з молодих та голодних до перемог баскетболістів, багато з яких вже скоро зможуть вийти на помітні ролі в НБА.

У першому турі підопічні Стіва Керра, не надто напружуючись, обіграли Нову Зеландію. Лише у стартовій десятихвилинці на паркеті була порівняно рівна боротьба, яка закінчилася мінімальною перевагою «зірково-смугастих» – 19:18, але вже далі все стало на свої місця. У підсумку свій дебютний поєдинок на Кубку світу збірна США завершила великою перемогою – 99:72. Найрезультативнішим гравцем зустрічі став форвард американців Паоло Банкеро. 20-річний баскетболіст набрав 21 пункт менш як за дев'ятнадцять хвилин ігрового часу.

fiba.basketball. В атаці Паоло Банкеро

Дуже сильно впадало в око, що команда Стіва Керра не грала на повних обертах. Американці діяли досить спокійно, усвідомлюючи свою перевагу в класі. А коли результат матчу став зрозумілим, намагалися ще й красиво зіграти на публіку. У той же час не може не насторожувати велика кількість ігрового браку в діях «зірково-смугастих». Командна гра у головного претендента на золото поки що бажає кращого, і розгромна перемога здебільшого була досягнута за рахунок великої переваги в індивідуальній майстерності. Подібні висновки підтверджує статистика. Дев'ятнадцять втрат для такого колективу в матчі проти набагато слабшого опонента – це забагато.

***

Тепер на шляху американців буде більш серйозний суперник, у поєдинку з яким така кількість втрат може не пройти настільки безболісно. З іншого боку, не забуватимемо, що команда Стіва Керра ще не вийшла на свою проектну потужність і своєї повної сили поки що не показала. Цікаво, що команди зустрічалися менш як два тижні тому в рамках підготовки до турніру, і тоді збірна США впевнено перемогла – 108:86. Подивимося, як буде в офіційній зустрічі.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної США

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Список бомбардирів Ліги чемпіонів 2023/24 після голу Кейна, дубля Вінісіуса
Футбол | 01 травня 2024, 08:01 2
Список бомбардирів Ліги чемпіонів 2023/24 після голу Кейна, дубля Вінісіуса

Гаррі наздогнав Мбаппе (в обох – по 8), але француз ще має грати з «Боруссією Д»

ФОТО. Пишногруда дружина гравця Шахтаря похвалилася сексуальною фігурою
Футбол | 01 травня 2024, 22:46 10
ФОТО. Пишногруда дружина гравця Шахтаря похвалилася сексуальною фігурою

Анна Зубкова поділилася гарячими знімками у своєму Instagram

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Slava Aks
Підкажіть,десь показують цей ЧС?Дякую)
Swed
Штаты могут завестись с любой минуты игры.  Греков они завалят на +15.