Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 25 серпня 2023, 12:16
5597
15

Мирослав СТУПАР: «Система VAR діяла в Бухаресті згідно букви закону»

Відомий екс-арбітр – про суддівство в матчі «Динамо» – «Бешикташ»

| Оновлено 25 серпня 2023, 12:16
5597
15
Мирослав СТУПАР: «Система VAR діяла в Бухаресті згідно букви закону»
Meta-ratings.com.ua. Мирослав Ступар

Після першого поєдинку кваліфікаційного раунду Ліги конференцій «Динамо» – «Бешикташ» (2:3) головний тренер киян Мірча Луческу мав претензії до бригади арбітрів.

Відомий в минулому рефері Мирослав Ступар ексклюзивно для Sport.ua прокоментував ті ігрові епізоди, на яких румунський фахівець акцентував увагу, аналізуючи роботу арбітрів в Бухаресті:

«В обох випадках останнє слово було за системою VAR. Попов при ударі суперника не контролював положення рук й правильно був покараний пенальті, після реалізації якого турецька команда вийшла вперед.

Що ж до анульованого взяття воріт «Бешикташа», то це рішення не відповідало, як кажуть, футбольному духу, адже був зафіксований офсайд ще на початку результативної атаки. З іншого боку, якщо порушення було, навіть мінімальне, то його треба фіксувати. Зрештою, для того й запровадили систему VAR, аби кінцевий вердикт арбітра був справедливим. Хоча, як на мене, навіть після відеоповтору тієї ефектно розіграної киянами комбінації, питання залишилися.

Вчора динамівці дали бій турецькому гранду, але в тому, що не досягли позитивного результату, передусім, винні самі. На жаль, доводиться констатувати, що стопери киян Сирота та Попов - посередні гравці, які в будь-який момент можуть помилитися. Мене взагалі дивує, за які заслуги Попова ще навіть викликають до лав національної збірної України.

Є претензії й до решти динамівців, зокрема, найбільш досвідченого - Сидорчука. Йому не відмовиш у старанності, проте Сергій так і не навчився у ключові моменти приймати правильні рішення. Згадаймо хоча б, як в компенсований час за нічийного рахунку помилка Сидорчука призвела до гострої контратаки гостей, яка завершилася третім взяттям воріт Бущана. І тут вже не може бути жодних претензій до арбітрів».

Оцініть матеріал
(52)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
slavarost
Подивився зараз повтор. Між офсайдом і голом 16 секунд. Офсайд на початковій стадії атаки, але Ванат в принципі ніяк не впливав на цей гол. По правилам мабуть вірно, але по духу гри..
Phantom
А є якісь норми куди можна відматувати епізод, щоб зафіксувати порушення?
Умник
Цирк отмотать на 1 минуту и показать не понятный повтор.
Fant24
Это же не в Украине где луческу бегает за судьями с кулаками и ни разу не наказан .Попробовал бы вчера выбежать с кулаками на судью.и красная на несколько матчей .поэтому и рот закрыл 
Виктор Алтухов
Какой он правмльный и категоричный. А как он комментировал события матча Динамо-Оболонь, где была масса предвзятых судейских ошибок, где тогда были правильные комментарии Ступара?
Умник
Аналогично рука.
Fant24
Хорошо что сейчас есть вары и повторы с разных камер  .в совковое время придумали байку что все ненавидят сов и засчитали гол из вне игры в 1986 м году в матче Ссср бельгия .эта сказка вливалась в уши много лет .Однажды когда появился интернет появилось видео этого гола с другой камеры и все увидели что во время передачи энцо шифо стоял в 3 х метрах позади защитнтков котррые явно проспали его рывок