Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 24 серпня 2023, 08:58
18190
77

Завершували матч удев'ятьох. Дніпро-1 зіграв унічию зі Спартаком із Трнави

Дніпровська команда майже весь поєдинок провела у меншості

| Оновлено 24 серпня 2023, 08:58
18190
77
Завершували матч удев'ятьох. Дніпро-1 зіграв унічию зі Спартаком із Трнави
СК «Дніпро-1»

«Дніпро-1» 23 серпня зіграв матч плей-оф кваліфікації Ліги конференцій проти «Спартака» (Трнава, Словаччина). Зустріч відбулася на стадіоні Антона Малатинського у Трнаві.

Система єврокубків побудована таким чином, що турнірними сходами можна рухатись і в додатному напрямку, проте він водночас буде вважатись від’ємним за статусом. Саме такий шлях наразі долає чинний володар «срібних» медалей української Прем’єр-ліги дніпровський «Дніпро-1», намагаючись не зменшити кількість наших міжнародних представників на міжнародній арені.

Команда під керівництвом Олександра Кучера розпочинала з кваліфікації Ліги чемпіонів УЄФА, проте не змогла протидіяти грецькому «Панатінаїкосу». Так само, як і доволі легко прибрали СК зі свого власного шляху футболісти празької «Славії», розбивши наші мрії про фактично унікальний двобій українських команд у плей-оф відбіркового раунду до Ліги Європи. І ось, уже в рамках третього за ліком змагання, на дніпрян очікував двобій проти «Спартака» з Трнави, але вже з т.в.о. головного тренера Валерієм Городовим на чолі.

І одразу ж зміна очільника команди призвела до несподіваних кадрових рішень. На першу гру «Дніпро-1» вийшов без номінального нападника, тоді як атаку очолював Олексій Гуцуляк. Було очевидно, що така модель буде передбачати постійний рух на футбольному полі, але вже на дев’ятій хвилині для цього з’явилось ще більше простору поміж ланок гостей через безглузде вилучення Едуарда Сарапія за дію проти нападника Марко Джурічина, яку б раніше нарекли «фолом останньої надії».

Очевидно, що суперники знали слабкі сторони оборони «Дніпра-1», проте щоб настільки швидко вони здобули за рахунок цього надзвичайно велику перевагу – це вже занадто. Далі б гра мала отримати прогнозований сценарій, а ми – черговий привід засумувати від виступів СК у єврокубках. Але щось у цій історії одразу пішло не так.

«Спартак» не тільки не зміг підняти оберти в атаці до належного рівня, а й узагалі лише за поодиноких випадків доходив до штрафного Кінарейкіна. За таких умов перебувати на лінії у воротаря особливих проблем не виникало, а серед моментів суперників ми могли виокремити лише удар нападника Джурічина в дотик із центральної зони на завершення першого тайму.

Потім розпочалась друга половина гри й Міхал Гашпарик вистрілив одразу потрійною заміною. Було помітно, що це був нервовий крок, але певну користь команді він усе ж таки приніс, хоча на 56 хвилині гольовий рикошет від ноги Горбунова стався за підсумком удару саме від моторного Офорі з правого флангу штрафного, який добряче знесилив наш захист ще до перерви.

За подібних обставин на такому м’ячі гра може й завершитись. Але ж ні – у цьому випадку «Дніпро-1» сходив до поодинокої атаки на 64 хвилині й на лівому фланзі штрафного Гуцуляк просто дочекався, доки захисник Коши з другої спроби сфолить проти нього. Із пенальті Піхальонок на досвіді поклав удар низом у лівий кут, що дозволило дніпрянам відновити рівновагу на табло.

Ніхто не буде сперечатись із тим, що весь час, що залишався до фінального свистка, перевага була виключно за нашими словацькими опонентами. Але ж вони нею так і не скористались! Навіть тоді, коли Когут у просто безглуздому стрибку в ноги суперника на лівому фланзі отримав друге попередження на 88 хвилині. Хоча, звичайно, треба дякувати долі, що на останніх секундах Даніел таки схибив майже з межі воротарського.

Матч-відповідь поміж дніпровським «Дніпром-1» та словацьким «Спартаком» Трнава відбудеться вже за тиждень – 31 серпня.

Ліга конференцій. Раунд плей-оф. Перший матч.

«Спартак» Трнава – «Дніпро-1» – 1:1

Офорі (55) - Піхальонок (67, пенальті).

Даніель (13), Буката (45+7), Офорі (53) Осені (59) - Сваток (45+7), Рубчинський (45+8), Когут (74), Кінарейкін (90+9).

Сарапій (9), Когут (89, друге попередження).

«Спартак»: Такач, Коша, Штетіна, Міковіч (Азанго, 82), Коштрна, Прохазка (Штефанек, 46), Жельковіч (Баінович, 82), Буката (Осені, 46), Офорі, Даніель, Джурічін (Рістовскі, 46).

«Дніпро-1»: Кінарейкін, Кравець, Сарапій, Сваток, Мірошніченко, Бабенко, Піхальонок (Горін, 87), Рубчинський (Когут, 59), Горбунов (Каплієнко, 59), Лєднєв (Філіппов, 72), Гуцуляк.

Арбітр: Юджін Джайя (Албанія).

Стадіон Антона Малатинського (Трнава).

СПАРТАК ТРНАВА – ДНІПРО-1. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

89’
Ігор Когут (Дніпро-1) отримує червону картку.
67’
ГОЛ ! З пенальті забив Олександр Піхальонок (Дніпро-1).
55’
ГОЛ ! М'яч забив Келвін Офорі (Спартак Трнава).
5’
Едуард Сарапій (Дніпро-1) отримує червону картку.
Оцініть матеріал
(35)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Трубін зізнався, чи залишить Бенфіку заради легендарного італійського клубу
Футбол | 23 червня 2024, 01:59 0
Трубін зізнався, чи залишить Бенфіку заради легендарного італійського клубу

Воротар заявив, що щасливий у лісабонському клубі

Біллі Нельсон зізнався, чи справді Баколе нокаутував Усика
Бокс | 22 червня 2024, 22:21 5
Біллі Нельсон зізнався, чи справді Баколе нокаутував Усика

Тренер Мартіна запитав: а чи спростовував Усик цю інформацію?

Коментарі 77
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
turist86
Враховуючи зміну тренера, два вилучення і фактор гри на виїзді (з купою вболівальників), рахунок нормальний.
Viktor Shuper
чудовий результат як на те, що майже весь матч грали у меншості. є всі шанси пройти в группу
bonv
Побажаємо Дніпру пройти цього суперника!
Болела
Бл₴ть. Не тошніть зрадойоби. В нас взагалі ніякого футболу не мало б бути. Другий рік війни. Такі умови зараз в країні. Все на виїзді. Підсилитися кимось толковим не можемо, сюди ніхто не поїде рівня ЛЄ, ЛЧ. Маєм те що маєм наразі.
😸
Вітаю Дніпро1 і всіх вболівальників 
Арбітр гавно, коли футболіст Спартака б'є по обличчю, то це жовта, а коли наш притримав за футболку - пряма червона. Останнє вилучення взагалі помилка арбітра, навіть ВАР не захотів передивлятись
ash
Мають проходити словаків.
Віктор Коробка
Ще цікаво - нахрена судді ВАР? Удар ногою по потилиці - це хіба жовта? Гра в м'яч - нахрен передивлятися, одразу червону! По червоним повинно було бути 1:1, причому їх червона була відразу за нашою.
Viktor Shuper
до речі, 2 вилучення не було, гравець Дніпра зіграв у м'яч
VARioR
Молодці, що навіть в 9-ох втримали нічию. Наступна гра розпочнеться з рівних складів , тому словаків дніпряни зобов'язані проходити. Головне, щоб тренер вніс необхідні корективи, знайшов заміни дискваліфікованим. Ну і щоб арбітр був більш об'єктивним.
Віктор Коробка
Молодці! Трохи прибрати нерви - і все буде гарно. Погано, що відповідь також майже гостьова, але Спартак - прохідна команда для Дніпра. Гарний подарунок на свято.
Болела
Молодці! Витерпіли і навіть більше. Друга жовта Когута ліва.
Fant24
Если у людей нет войны и живут спокойной жизнью и наши команлы постоянно играют на выезде и потеряли кучуигроков то ничья здесь выглядит как победа 
Fitness.sports
Поздравляю Днепр, хороший результат для гостевой игры.
PUMA
Вообще как то очень предвзято судят наши клубы в Еврокубках.Очень много спорных моментов было за все матчи в этом сезоне 
Sunrise
Надо бы проходить Днепру-1. Главное головой думать всем с первой до последней минуты и не повторять такой ерунды как Сарапий сделал.
Artur Doyle
Шанси є звичайно бо дві команди + - одного рівня (аутсайдерів УПЛ сезону 12/13).
Будем надіятись та вірити що восени гратимемо 4 клубами.(1 ЛЧ  3 ЛК). Бо в Зорі шансів проти "чеських комуністів" не багато
BekXan
Може це стане якраз тим стопом що стабілізує команду,а прихід нового тренера позитивно вплине.
14sergey1953
Цікаво дізнатись прізвища коментаторів, особливо того, який говорив що красної карточки на Сватку не було, що другу жовту Когут отримав справедливо, хоча він зіграв в м'яч. Як таких людей можна допускати в ефір. Це я дуже стримано і ввічливо говорю.
PUMA
А вы заметили как кроты повылазили.Матча они не смотрели но всё бля знают.
FUCKOFFpleshivyi
Судья пидрилло нафталиновое