Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Баскетбол в Європі
| Оновлено 21 серпня 2023, 19:32
508
0

Ковляр – найкращий скорер та асистент олімпійської пре-кваліфікації

Про статистичні досягнення гравців збірної України на пре-кваліфікації у Стамбулі

| Оновлено 21 серпня 2023, 19:32
508
0
Ковляр – найкращий скорер та асистент олімпійської пре-кваліфікації
ФБУ. Олександр Ковляр

Чоловіча збірна України, дійшовши до півфіналу, завершила свої виступи у пре-кваліфікації Олімпійських ігор в Стамбулі. За підсумками турніру відзначимо декілька статистичних досягнень гравців національної команди.

Розігруючий збірної України Олександр Ковляр став найрезультативнішим гравцем турніру. Захисник набирав 19.3 очка (39.7% — кидки з гри, 38.7% — триочкові, 93.8% — штрафні). Стільки ж очок в середньому набирав захисник збірної Швеції Елайджа Клеранс, з яким Олександр поділив першу позицію.

Також Олександр Ковляр став найкращим асистентом турніру. В середньому в чотирьох матчах турніру українець віддавав 7.5 результативних передачі, що є найкращим показником стамбульської кваліфікації.

Андрій Войналович та Олександр Ковляр стали рекордсменами турніру за кількістю зіграних хвилин в середньому за гру. Форвард грав рекордні 37.1 хвилини на турнірі, а захисник отримував 34.4 хвилини за гру — це другий показник на турнірі.

Капітан збірної України В’ячеслав Кравцов — третій в рейтинзі кращих гравців турніру за відсотком реалізації двоочкових кидків. В середньому за гру Слава забивав 73.1% двоочкових атак.

Центровий нашої команди Артем Пустовий став п’ятим гравцем кваліфікації за відсотком реалізації кидків з гри. Бігмен в середньому в чотирьох матчах забивав 54.4% атак при 8.3 кидках в середньому за гру.

В’ячеслав Бобров посів п’яте місце серед кращих підбираючих турніру. В середньому за гру український форвард збирав 7.3 підбирання.

Також В’ячеслав Бобров та В’ячеслав Кравцов — у топ-5 гравців турніру за блок-шотами: перший робив по 1.5 блока за гру, а другий — по 1.3 блок-шота. Це третій та четвертий показники на турнірі відповідно.

Олександр Мішула — у десятці кращих снайперів турніру. Захисник в середньому реалізовував 43.8% триочкових кидків (4.0 спроби за гру) — це сьомий кращий показник на турнірі в Стамбулі.

Олександр Ковляр разом із центровим збірної Туреччини Омером Юртсевеном посів 7 місце на турнірі за середнім рейтингом ефективності, який в українського розігруючого становив 17.0 бала за гру.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.