Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Баскетбол в Європі
| Оновлено 19 серпня 2023, 03:07
10145
10

Прощання із олімпійським відбором. Збірна України програла Хорватії

Наша команда поступилася у півфіналі пре-кваліфікації

| Оновлено 19 серпня 2023, 03:07
10145
10
Прощання із олімпійським відбором. Збірна України програла Хорватії

Збірні Хорватії та України провела півфінальний матч пре-кваліфікації Олімпіади-2024. Поєдинок відбувся у Стамбулі (Туреччина) та завершився перемогою хорватської команди.

Початок поєдинку став катастрофою для нашої команди. Майже за п'ять хвилин першої чверті українці набрали лише 2 очки. Тайм-аут, який взяв наставник «синьо-жовтих» Степановський, сприятливо позначився на настрої баскетболістів збірної України. Номінальні гості налагодили свою гру, почавши скорочувати різницю у рахунку. На першу перерву команди пішли з «+7» на користь збірної Хорватії.

Друга чверть розпочалася з двох результативних атак Пустового, і надалі команди обмінювалися точними влучаннями. «Синьо-жовті» зуміли зрівняти рахунок, щоправда, це був останній раз у матчі, коли результат був рівним. Перед великою перервою хорвати знову організували ривок і закінчили чверть із «+6» на свою користь.

Початок третьої чверті, як і стартовий відрізок матчу, українці провалили. Це дозволило хорватам зробити ривок з рахунком 14:0 та практично зняти питання про переможця протистояння. Надалі номінальні господарі спокійно утримували комфортну різницю на свою користь. Четверта десятихвилинка проходила без натяку на інтригу, а негативом для нас стало пошкодження Кравцова, який не зумів завершити матч.

Збірна Хорватії здобула перемогу і у фіналі пре-кваліфікації зустрінеться з переможцем матчу Туреччина – Швеція.

Пре-кваліфікація Олімпіади-2024. 1/2 фіналу.

Хорватія – Україна– 85:70 (24:17, 18:19, 26:16, 17:18)

Хорватія: Філіпович (10), Сміт (9), Бадзім (2), М.Дрезняк, Хезоня (22 + 5 підбирань), Капуста (4), Любичич, Перкович, Пркачин, Сарич (18 + 8 підбирань), Д. Дрезняк, Зубац (20 + 7 підбирань)

Україна: Ковляр (20 + 8 передач), Крутоус (2), Войналович (3), Бобров (7), Кравцов (15), Зотов (8), Тиртишник, Мішула (5), Чумаков, Пустовий (10)

Арена «Sinan Erdem Dome» (Стамбул, Туреччина)

ХОРВАТІЯ – УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(46)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
З цим ростером збірна виступила цілком непогано. Видно, що Степановський ставить команді, на відміну від Багатскіса. Питання є до деяких наших гравців, які вирішили, що не варто приїжджати на пре-кваліфікацію, якщо шансів вийти на ОІ мінімум. А до тих, хто приїхав, питань мінімум.
vitaha33
Молодці, в такому складі боролись, по суті 8 чоловік весь турнір. Бобров зіграв нище своїх можливостей, а Ковляр молодець, гарні перспективи
Vitason
Не удивительно, очень много проблем,травм и всего.... Ілюзій не було Туреччина і Хорватія сильніші за нас
Василь Гаранджа
Об'єктивно, в нас було мало шансів. Так само як в нашої жіночої збірної з волейболу проти сербок. 
Swed
Теперь отпуск до весны?
assa and
Молодці ті хто приїхав і віддав усі сили, а деякі отримали травми. Дивно, що стільки гравців основи були відсутні. Туреччина та Хорватія залучили найсильніших, на відміну від нас. На жаль ігрові види спорту під час війни будуть занепадати. Добрий результат вихід з групи буде вважатися за щастя, а стадії півфіналу це буде нажаль дуже мало.
Алексей
Понятное дело ,что против  хорватов и турков не было шансов, по волейболу тоже не было шансов против сербок , вот такие и разгромные поражения, чёрный день в спорте продолжается