Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 21 серпня 2023, 22:12
6947
3

Бельгія – Україна. Прогноз та анонс на матч жіночого чемпіонату Європи

У третьому турі групи А українки зіграють важливий поєдинок із господарками майданчика

| Оновлено 21 серпня 2023, 22:12
6947
3
Бельгія – Україна. Прогноз та анонс на матч жіночого чемпіонату Європи
CEV

21 серпня у бельгійському місті Гент в третьому турі групи А чемпіонату Європи з волейболу жіноча збірна України проведе матч із національною збірною Бельгії. Гра важлива для обох команд з точки зору виходу до наступної стадії турніру.

Бельгія

Бельгійські волейболістки успішно стартували на нинішньому чемпіонаті Європи. На своєму домашньому майданчику вони здобули вже дві перемоги поспіль. Спочатку господарки виграли у збірної Угорщини 3:0, а потім в чотирьох сетах завдали поразки Словенії. У разі успіху в матчі з українками збірна Бельгії гарантовано потрапляє до квартету найкращих. Причому за такого розкладу вона, швидше за все, нижче третього місця в групі вже не опуститься.

У європейському рейтингу найкращих збірних континенту Бельгія посідає високе 7 місце. У 2013 році вона виборола бронзу на чемпіонаті Європи, а на минулому Євро у 2021 році бельгійки вийшли з групи, але в 1/8 фіналу програли майбутньому переможцю Італії 1:3. У нинішній Золотій Євролізі Бельгія вийшла до півфіналу, де двічі поступилася Швеції 2:3 та 0:3.

І ще. Підопічним Івана Петкова слід звернути увагу на діагональну бельгійської команди Бріт Херботс, яка стала найрезультативнішою у своїй збірній в попередніх двох поєдинках. У матчі з Угорщиною вона набрала 16 очок, а у грі зі Словенією – 27.

Україна

Наша команда на цьому турнірі провела два різні матчі. У стартовій грі вона за всіма статтями програла одному із головних фаворитів збірній Сербії 0:3, а потім впевнено перемогла Угорщину 3:0. В останньому матчі особливо помітною була перевага українок у першій та третій партіях. А ось у другому сеті довелося проявити характер та волю до перемоги. Поступаючись в кінці 19:22 та 23:24, українські волейболістки змогли набрати три очки поспіль і виграли партію 26:24.

Наставник збірної України Іван Пєтков вже задіяв на чемпіонаті 10 волейболісток. У грі з Сербією більше за інших очки набирала Вікторія Даньчак – 10, а у переможній грі з Угорщиною відзначилися Анастасія Крайдуба - 16 очок та Світлана Дорсман – 11.

Статистика матчів

На чемпіонаті Європи 2019 року Бельгія та Україна у фінальному турнірі опинилися в одній групі В. Тоді бельгійки виграли з рахунком 3:0. На цьому Євро Бельгія дійшла до чвертьфіналу, де програла переможцю Сербії. Ще раз бельгійські та українські волейболістки перетиналися на кваліфікації до чемпіонату світу 2006 року. Ці збірні були в одній групі Н. З рахунком 3:2 виграла наша команда.

Прогноз на протистояння:

Складний матч очікується для української збірної, тим більше, на майданчику суперниць. Але наша команда цілком здатна досягти позитивного результату, якщо покаже свою найкращу гру. Сподіваємось на перемогу з рахунком 3:2.

21 серпня, понеділок

Бельгія – Україна
Гент (Бельгия). Спорткомплекс «Sport Hall». 21:00
ТБ-трансляція на Youtube каналі DIVISPORT
БЕЛЬГІЯ – УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua – 2:3

КАДЕНДАР ТА РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЖІНОЧОГО ЧЕМПІОНАТУ ЄВРОПИ

Оцініть матеріал
(43)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

СУРКІС: «Ярмоленко зі своєю харизмою має велике значення для Динамо»
Футбол | 05 травня 2024, 23:59 1
СУРКІС: «Ярмоленко зі своєю харизмою має велике значення для Динамо»

Президент київського клубу похвалив досвідченого вінгера

Італійський Трентіно став переможцем чоловічої Ліги чемпіонів
Волейбол | 05 травня 2024, 20:31 0
Італійський Трентіно став переможцем чоловічої Ліги чемпіонів

У фінальному матчі волейболісти з Тренто завдали поразки польському «Ястшембски Вегель» 3:0

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
u6464u
3-1  на нашу користь, Украіночкі найкращі .