Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 серпня 2023, 22:14
21390
114

Переможний гол на останніх хвилинах. Чорноморець обіграв Динамо

Роман Григорчук вперше виграв у Мірчі Луческу

| Оновлено 20 серпня 2023, 22:14
21390
114
Переможний гол на останніх хвилинах. Чорноморець обіграв Динамо
ФК «Чорноморець»

У неділю, 20 серпня, одеський «Чорноморець» і київське «Динамо» зустрілися у матчі четвертого туру чемпіонату України з футболу. Поєдинок відбувся на стадіоні «Чорноморець» (Одеса).

До очного протистояння команди підійшли із двома перемогами в активі кожної. Усі матчі «Чорноморця» завершилися з однаковим рахунком 2:0. Підопічні Романа Григорчука виграли у київської «Оболоні» та черкаського ЛНЗ, а також зазнали поразки від ковалівського «Колоса».

«Динамо» в обох переможних матчах забило по чотири голи. Від «Минаю» підопічні Мірчі Луческу пропустили один раз, від київської «Оболоні» – двічі. Ще один матч було перенесено через участь київського клубу у кваліфікації Ліги конференцій УЄФА. Там «Динамо» насилу пройшло грецький «Аріс» - перемога в серії пенальті.

«Чорноморець» сьогодні був змушений обходитися без Кузика та Салюка, які пропустили гру через дискваліфікацію. Місце Салюка у центрі оборони зайняв Гучек. Замість Кузика у центрі півзахисту вийшов Авагімян. Крім того, Григорчук на вістрі атаки поставив на цей матч Хадіду, а Ієде залишився поза основним складом. До речі, в запасі «Чорноморця» було лише чотири польові гравці.

У складі «Динамо» після важкого матчу з «Арісом» очікувалася серйозна ротація. Проте Мірча Луческу зробив лише дві заміни. Місце у воротах зайняв Нещерет, а на лівий фланг оборони вийшов Вівчаренко. У запасі залишилися Бущан та Дубінчак.

Перші п'ятнадцять хвилин матчу команди активно пресингували та уважно грали в обороні, через що атакуючим гравцям важко дістатися до штрафного майданчика. Але все ж два моменти в першій третині тайму команди створили. Спочатку Хадіда з правої лінії штрафного майданчика відпасував на 11-метрову позначку. Шпорн прийняв м'яч і пробив – удар заблокував захисник «Динамо». У киян момент був набагато небезпечніший. Після закидання від Ярмоленка Ванат завдав удару з меж штрафного майданчика - м'яч влучив у хрестовину!

Під кінець першої половини тайму «Чорноморець» вийшов уперед. Після навісу у штрафний майданчик Хадіда намагався скинути м'яч на Авагімяна, але захисник перехопив цей пас. Однак Авагімян добре зіграв у відборі та пробив приблизно з 15 метрів – м'яч влучив у ліву штангу та залетів у ворота!

ФК «Чорноморець»

Після пропущеного голу і тайм-ауту на водопій підопічні Луческу почали активніше діяти у нападі. За рахунок цього динамівці оволоділи відчутною перевагою. Гра проходила переважно на половині поля «Чорноморця». На останніх хвилинах кияни створили два небезпечні моменти. Шапаренко отримав м'яч у штрафному майданчику, дійшов до лівого кута воротарського майданчика і пробив у дальній кут – поряд зі стійкою пролетів м'яч. За хвилину Сидорчук відпасував на Ваната, той прийняв м'яч у штрафному майданчику і потужно пробив - Шевченко відбив м'яч, який летів туди, де він знаходився. А потім Сидорчук помилився у центрі поля, Хадіда з м'ячем помчав у напрямку штрафного майданчика та відпасував на хід Бойчуку. Нещерет вчасно вийшов із воріт і забрав м'яч у ногах гравця «Чорноморця».

Другий тайм виявився ще цікавішим. Динамівцям вдалося швидко зрівняти рахунок. Черговим голом за київський клуб відзначився Ярмоленко. На 49-хвилині кияни виграли кілька єдиноборств на чужій половині поля та провели контратаку. Шапаренко з півкола штрафного майданчика відпасував праворуч на Ярмоленка, який точно пробив у ближній кут!

ФК «Динамо»

Проте «Чорноморець» уже за чотири хвилини вийшов уперед. Призвела до цього помилка центральних захисників «Динамо». Шевченко вибив м'яч від воріт, Хадіда виграв верхову боротьбу, Дячук промахнувся повз м'яч, який опинився у Штогріна. Гравець «Чорноморця» увійшов до штрафного майданчика та завдав удару – Нещерет парирував. Але Штогрін знову заволодів м'ячем і пробив із гострого кута. Одразу два гравці «Динамо» намагалися у підкатах врятувати команду. Зрештою від руки Дячука м'яч залетів у ворота!

ФК «Динамо»

Динамівці, пропустивши другий гол, знову притиснули господарів поля до їхнього штрафного майданчика. Результат цього тиску не змусив на себе довго чекати. Вже на 61-й хвилині кияни зрівняли рахунок. Автором голу став Сидорчук. Сам же капітан «Динамо» почав контратаку довгою передачею на Ваната. Нападник притримав м'яч у штрафному майданчику і відпасував на Сидорчука, який зробив ривок довжиною в пів поля. Сергій точно пробив у дальній кут воріт.

«Динамо» продовжило тиснути на ворота суперника. Кияни мали кілька небезпечних моментів, але воротар і гравці «Чорноморця» при обороні воріт діяли самовіддано. Шевченко здійснив кілька сейвів, його партнери прийняли на себе не один удар динамівців. Одесити не грали на відбій та провели кілька небезпечних контратак.

ФК «Динамо»

На 83-й хвилині київську команду підвів Сирота, який отримав другу жовту картку за те, що притримав руками Ієде, який набирав швидкість, щоб організувати контрвипад «Чорноморця». У меншості «Динамо» продовжило атакувати, але успіху не досягло. А на 90-й хвилині далася взнаки відсутність другого центрального захисника. Саме центром одесити провели атаку, яка принесла їм перемогу. Авагімян з глибини віддав розрізну передачу на Шпорна, той у штрафному майданчику випередив Нещерета і в падінні відпасував на Ієде. Нігерієць вразив порожні ворота.

«Чорноморець» виграв у «Динамо» лише всьоме в історії чемпіонатів України. Двічі за один календарний рік одесити обіграли киян уперше з 1995 року. Першу перемогу цього року було зафіксовано у травні в Києві, і теж з рахунком 3:2 (до речі, попереднього разу «Чорноморець» виграв у гостях у «Динамо» десять років тому).

Тренер одеської команди Роман Григорчук уперше виграв у Мірчі Луческу. А як же весняний матч у Києві, можете спитати ви. Тоді діями гравців київського клубу керував Олександр Шовковський, який замінював Луческу. Румунський наставник був на лікарняному. До речі, для Григорчука сьогоднішній матч став 136-м у якості головного тренера «Чорноморця». Це новий рекорд клубу. Попереднім досягненням володів Семен Альтман (135 поєдинків).

«Чорноморець» на старті нинішнього сезону УПЛ виграв три матчі із чотирьох. Поразка від одеситів – перша у чемпіонаті для киян. Наступний матч в УПЛ «Динамо» проведе аж 16 вересня – через переноси матчів, пов'язаних із участю у Лізі конференцій, та паузи на ігри національних збірних. А «Чорноморець» вже наступного тижня зіграє матч Кубка України.

Українська Прем'єр-ліга. 4 тур.

«Чорноморець» – «Динамо» – 3:2

Авагімян (21), Штогрін (53), Ієде (90) - Ярмоленко (49), Сидорчук (61).

Путря (39), Бойчук (55), Ієде (82) - Сирота (51), Дячук (53).

Сирота (83, друге попередження).

«Чорноморець»: Шевченко, Брагару, Гучек, Єрмаков, Путря, Васильєв, Шпорн, Авагімян, Штогрін, Хадіда (Ієде, 69), Бойчук.

«Динамо»: Нещерет, Вівчаренко (Дубінчак, 62), Дячук (Караваєв, 62), Сирота, Тимчик, Сидорчук (Бражко, 71), Буяльський, Шапаренко (Шепелєв, 77), Н.Волошин, Ярмоленко (Беніто, 77), Ванат.

Арбітр: Олександр Омельченко (Слов'янськ).

Стадіон: «Чорноморець» (Одеса).

Наші оцінки:

«Чорноморець» (заміни): Ієде - 7.5.

«Динамо»: (заміни): Дубінчак - 5.5, Караваєв - 5.5, Бражко - 5.5, Шепелєв - б/о, Беніто - б/о.

ЧОРНОМОРЕЦЬ – ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ

Оцініть матеріал
(119)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 114
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
AleksDnipro
Григорчук показує клас. Одесити завжди були незручними суперниками для киян. Інша річ, я не бачу чемпіонської гри від Динамо, уболівальники ДК так піарили: "ось побачите, новий чемпіон" – ну і, де вона ця гра?
Чекаємо на сюрприз від Кривбасу.
Владимир  одесский
Дякую Чорноморцю за цей фейерверк емоцій! Просто не має слів щоб виразити своє задоволення грою! Билися, гризли і вигризали кожен м‘яч! Молодці! А киянам потрібно задуматись перед Бешикташем, з такою грою в захисті ніяка результативна гра в нападі не допоможе. 
axylinam
Черноморец смотрелся хорошо для своего мизерного бюджета, а Динамо для своего бюджета смотрелось в обороне ниже уровня плинтуса, суркисы довели Динамо до позорного состояния во всех смыслах
nivavn
Я прогнозував що Одеса виграє, але мені хтось багато мінусів наклацав...
LEOLEO
Я ж говорил, что это вам не Арис. Тут надо прыгнуть выше головы. 
maverik
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Микола Унгурян
А що матч не переносили? Дивно, враховуючи архіважливі матчі проти турків.
Що там Містер? Що цього разу завадило? 
Чорноморець і минулого року видач чудовий матч з ДК. 
Rzechpospolita
Головне, щоб турків пройшли, не важно як, ну щоб пройшли)))
Мирко Градович
Хто то чудо в Динамо тягне? Того Дячука? Це просто треш, дерево в захисті, наляканий аматор бестолковий. Зоча Сирота таке ж дно в захисті. Давайте 2 за день відставку..... 
FunnyCat_____
не устану повторять, что самая большая проблема Динамо в его современной истории -  это ее президент, от которого как ручеек идет менеджмент клуба.
Очередной сезон команда страдает из-за абсолютно бездарных кадровых решений. 
Ладно жалко миллионов на неустойку Луческу, или видишь в нем какой то только тебе заметный потенциал, но команда входит в сезон абсолютно не имея центра защиты не то что по меркам еврокубка, а деж по меркам ТОП 5 УПЛ
Сирота, Попов, Билловар, Дьячук я даже при желании не знаю кого выделить и за что .
Каждый матч в новом сезоне кто то из них привозил и допускал нелепые ошибки приводившие к голам. Но это никоим образом не сподвигло руководство команды взять усиление на эту проблемную позицию
В результате мы пускаем абсолютно ото всех начиная Минаем и заканчивая Арисом и был только вопрос времени когда не сможем забить больше чем пропустили
Браво Суркис , мы несколько лет играли без нападающих, теперь будем видимо столько же играть без защитников, а денбги из бюжета команды лучуше потратить на магарыч очередному " журналисту" который будет рассказывать как тренерский штаб отказывается от трансферов!!!!
Iigor6583
Сирота, Дячук, та й Попов, це баласти рідкісні, техніки нуль, приті нуль. Здається що їх взяли з команди колгоспу "червоне дишло".
Olex68
а я почему то и не удивлен . После того как этот идиот Суркис не захотел оставить Реброва ( который с 2009 года взял подряд 2 золота- 15, 16 и серебро-17 , а как тогда классно клуб в еврокубках выступал ), и взял Хацкевича , дела у ДИНАМО с каждым годом все хуже и хуже . Судя по всему Суркисам не нужен сильный клуб , они просто тупо добивают его .
Kovalchuk
Ну это п......ц куда уже ниже
Gargantua
сколько не создавай впереди, но если в центре защиты дыра то ничего не будет
GloryUkraine
Не буде в Динамо результату з Луческу.  
Istm
Гарний матч, непогані голи, непогана гра в атаці.
Але ж яка зараз жахлива оборона у Динамо. І це не разовий епізод, а поточний стан.Важко буде з Бешикташем з таким захистом.
232121
Як же так, левам треба переносити ігри, вони ж у такому турнірі лузерів грають, що забирає всі сили... Чорноморець риспект, повага, дякую за боротьбу... Таке враження, що суркіс таки знищить цю команду, від якої вже майже нічого не лишилось⚽⚽⚽
Yura Юрий
Авагемян зверюга, наверное и с переломом бы продолжил игру)