Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 серпня 2023, 17:00
4742
20

Чорноморець – Динамо. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Команда Мірчі Луческу нарешті дісталася внутрішньої арени

| Оновлено 20 серпня 2023, 17:00
4742
20
Чорноморець – Динамо. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Динамо Київ

У неділю, 20 серпня, в Одесі на стадіоні «Чорноморець» відбудеться матч четвертого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють одеський «Чорноморець» та київське «Динамо». Стартовий свисток рефері Олександра Омельченка із Слов'янська прозвучить о 17:00 за київським часом.

Чорноморець


Про розвиток проєкту Романа Григорчука можна говорити довго і розгорнуто, немовби розповідати захоплюючий одеський анекдот за сімейною вечерею. І все тому, що «Чорноморець» у черговій каденції досвідченого фахівця переживає вже не своє перше переродження. Почалося все ще до повномасштабного вторгнення, коли Григорчука «презентували» фанатам як «подарунок під новорічну ялинку», але початок чергового витка агресії зруйнував усі плани щодо побудови повністю самодостатнього колективу, а не пародії на згуртовану команду, що складається з орендованих у київського «Динамо» молодих футболістів.

Увесь минулий сезон пішов на те, щоби змусити цей механізм працювати, а на початку цього року «Чорноморець» почав демонструвати футбол такого рівня, що залишалося тільки захоплюватися. Тривав цей ефект, звісно, не дуже довго, але в боротьбі за виживання команда не поступилась, що вже було маленькою перемогою. А потім розпочалася нова кампанія та прийшли геть інші виклики.

У стартових трьох поєдинках команда Григорчука здобула дві перемоги – це досить солідний показник за мірками поточної кампанії, який наразі дозволяє одеситам перебувати фактично в одній зоні турнірної таблиці зі своїм майбутнім іменитим суперником. Успіх у першій зустрічі проти ЛНЗ (2:0) був показово-григорчуківським, оскільки черкаського суперника розібрали на найдрібніші деталі. Схожий прийом удалось провернути і проти «Оболоні» тижнем раніше (2:0), а ось «Колос» до фірмових фокусів «моряків» виявився готовим (0:2).

Але головна біда для «Чорноморця» у попередній зустрічі ховалася навіть не в кількості сил, витрачених на отримання потрібного результату, а в його підсумковій вартості для команди. Два вилучення на рівному місці, центрального захисника Володимира Салюка та півзахисника Ореста Кузика, означають лише одне – Григорчуку доведеться шукати заміну одразу для двох основних виконавців. І це при тому, що той-таки новачок Богдан Бойчук ще далекий від своїх оптимальних кондицій, тому також може потрапити під ротацію.

Динамо


Для київського «Динамо» початок поточного сезону пов'язаний насамперед із кваліфікацією до Ліги конференцій УЄФА, а вже потім із справами внутрішньої першості. Дійшло навіть до того, що столичний колектив відкрито говорить про свої пріоритети, змінюючи дати своїх матчів в УПЛ. Про те, як саме варто ставитися до такої тактики «біло-синіх», можна розміркувати дуже довго, але поки команда просувається до своєї мети, їй просто нема чого протиставити. Свої «переноси» вона зможе компенсувати й іншим часом, ось тільки коли? Це вже конструктивне питання.

Посеред тижня кияни були дуже близькими до того, щоб остаточно повернуться до рідної країни й займатися виключно справами двох внутрішніх змагань. Але бар'єр у вигляді грецького «Аріса» таки залишився позаду. Далі команда Мірчі Луческу в суперниках матиме турецький «Бешикташ», а оскільки нещодавня зустріч проходила в відносно близько розташованому до Одеси Бухаресті, то не гріх було й завітати назад до України. Провідати, так би мовити, рідні терени.

На відміну від єврокубків, в УПЛ у «Динамо» справи йдуть поки що дуже навіть непогано. Владислав Ванат штампує голи, команда набирається позитивними емоціями і навіть встигає згадати колишні сутички проти київської «Оболоні» у справді розкішному матчі (4:2).

Із календарем у команди Луческу справи були б, можливо, і не дуже оптимістичні, але якщо перенести дві найближчі зустрічі проти «Вереса» та «Зорі», то до міжнародної паузи матчів узагалі не залишається. Це потім вже буде розкішна серія проти «Ворскли», «Олександрії», «Полісся», «Дніпра-1», «Колоса» та «Шахтаря». А ще Кубок України. А ще матчі, дай Боже, Ліги конференцій. І куди тут вставляти ці три перенесення? А в майбутній грі, так, без ротації відсотків так на 90 не обійтися. А інакше, навіщо тоді всі ці розмови про надмірне навантаження?

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Чорноморця» та «Динамо» раніше перетиналися 110 разів у рамках Прем'єр-ліги, Кубка України, Вищої ліги та Кубка СРСР, а також Кубка Федерації. Спостерігається перевага за кількістю перемог з боку «Динамо» – 68 проти 20 у «Чорноморця», за 22 нічиїх. Команди востаннє грали між собою в травні цього року, коли на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського гол Віталія Єрмакова та дубль Олександра Демченка проти м'ячів Владислава Ваната та Віталія Буяльського принесли перемогу «морякам» (3:2).

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 35-річний Олександр Омельченко зі Слов'янська, який має вже 27 матчів у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Євген Данильченко та Дмитро Оганесян, а резервним арбітром відпрацює Сергій Задіран. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Ярославом Козиком та Олександром Жуковим. У Омельченка є досвід проведення матчів за участю «Чорноморця» – 3 перемоги та 2 поразки, тоді як з «Динамо» він перетинався 4 рази — виключно перемоги.

Орієнтовні склади


«Чорноморець»: Шевченко – Брагару, Єрмаков, Гучек, Путря – Васильєв, Хадіда, Шпорн – Авагімян, Ієде, Штогрін.

«Динамо»: Нещерет – Вівчаренко, Сирота, Біловар, Караваєв – Андрієвський, Бражко, Шепелєв – Кабаєв, Беніто, Перріс.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що у майбутній грі команди потішать голами. Нашою ставкою буде позиція – ТБ 2.5.

20 серпня, неділя

«Чорноморець» – «Динамо»
Одеса. «Чорноморець». 17:00
Пряма ТБ-трансляція – платформа Megogo, Setanta Sports, Київстар ТБ
ЧОРНОМОРЕЦЬ – ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ
Арбітр: Олександр Омельченко (Слов'янськ)
Прогноз Sport.ua – 2:2
Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Український легіонер виграв перший чемпіонський титул з Баєром
Футбол | 27 квітня 2024, 19:39 1
Український легіонер виграв перший чемпіонський титул з Баєром

Артем Степанов виграв з «фармацевтами» західну зону Бундесліги U-17

У Мессі 1200 гольових дій за кар'єру. Скільки у Роналду?
Футбол | 28 квітня 2024, 17:49 0
У Мессі 1200 гольових дій за кар'єру. Скільки у Роналду?

Ліонель став першим гравцем в історії футболу, якому вдалося досягти такої позначки

Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alf🎈
Кроти сьогодні зловтішаються, а я почекаю ЛЧ, о то буде видовище с кротами у різних позах 18+
А сьогодні Кривбас чпокне їх от тоді і посміємося.
Педр Яновский
Ой чувствую одесситы насуют нашим бревнам как пить дай!!
FunnyCat_____
если бы донецкие боты ходили бы на матчи своего спорт кружка с таким же рвением, как они ходят на ветки Динамо, глядишь, ахметову и не пришлось бы более 20 лет в разных городах свозить автобусами работяг и бюджетников выдавая их за болельщиков чемпиона всея Донецка!
Умник
Будет наконец то бражко со старта.
Есть абсолютно глубокий состав.
Жду Царенко вивчаренко малиша бенито периса диало.
И усиления на 75 Ярмолы шапаренко ваната сидора дубинчака.
😸
Успіхів Динамо Київ ⚽⚽⚽
Умник
Андриевский потянул заднюю навряд ли выйдет.
nivavn
У чемпіонаті України зараз завжди вболіваю за суперників київлян.   Мені так нравиця, як Динамо мучається...
FunnyCat_____
Сирота- Биловар это сразу фора Черику не думаю что в Динамо на этой пойдут. Надеюсь увидеть со старта Диалло и Периса 
Удачи ДК
Злий Глобинець
Цей матч - шанс для Чорноморця не лише відібрати очки в Динамо. А й перемогти! Бо ДК розібране і втомлене після важкого 120-хвилинного протистояння з Арісом. А Григорчук - тренер, що уміє налаштувати команду на бій. Тому, гаряче вболіваємо за одеситів!!!