Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 серпня 2023, 20:21
2797
3

Перший успіх у сезоні. Металіст 1925 мінімально обіграв Минай

Команда Едмара скористалась поодинокою нагодою здобути важливу перемогу

| Оновлено 19 серпня 2023, 20:21
2797
3
Перший успіх у сезоні. Металіст 1925 мінімально обіграв Минай
УПЛ

Розклад суботньої частини протистоянь четвертого туру української Прем’єр-ліги був побудований таким цікавим чином, що спочатку ми спостерігали за двобоями в зоні вильоту, після чого увагу мав перемкнути на себе поєдинок поміж поточними сенсаційними лідерами. І при цьому жодна з команд хоча б провідної четвірки зразка минулого сезону до цих подій не була залучена.

Отже, другим матчем у цей день стала гра на полі стадіону «Лівий Берег» поміж харківським «Металістом 1925» та закарпатським «Минаєм». Що об’єднувало команди Едмара та Володимира Шарана, так це дуже складний календар на старті сезону, а відповідно й відсутність перемог у відвертих середняків національних змагань на старті. Ба більше – на двох вони встигли назбирати лише один заліковий бал, який залишив за собою клуб із західного регіону країни.

Але якою коштовною була та нічия в грі проти «Дніпра-1» тиждень тому (1:1)! «Минай» скористався ризиком з боку суперників у вигляді проведення матчу чемпіонату поміж двома іграми в єврокубковій кваліфікації. І, можливо, так само мав би вчинити й «Металіст 1925» по відношенню до київського «Динамо», але команда Мірчі Луческу вберегла себе від випадкових неприємностей. А який би календар вийшов у «жовто-синіх» у протилежному випадку! «Шахтар», «Олександрія» й «Динамо» – це більше схоже на злий жарт від організаторів змагань.

Цей матч для закарпатського колективу пішов не за планом уже від самого початку. Пошкодження спини зазнав ключовий гравець ланки півзахисту, Сергій Панасенко, тож гостям довелось спалювати перший слот замін уже на 14 хвилині. І хоча «Минай» до цього запам’ятався створенням першого гольового моменту за участі Вишневського й того ж Панасенка, атакувальний настрій було втрачено.

«Металіст 1925» почав захоплювати все більше простору на чужій половині поля, однак налагодити постачання м’ячів до чужого штрафного колективу Едмара бодай до настання перерви так і не вдалось. Це призвело до того, що футболісти страждали під палючим сонцем на полі, а глядачі робили те саме біля телевізійних екранів – відверто жадібним на цікаві моменти вийшов перший тайм.

Зміна стану подій на полі обіцяла настати одразу після перерви, бо «Минай» пішов із масованим наступом на чужу половину поля, і навіть устиг створити цікавий момент із черговим дальнім ударом від Вишневського. Господарі натомість відповіли розкішним соло від Капінуса з неточним пострілом повз дальню стійку на лівому фланзі, а також загостренням під час кутового з того боку поля від Андрія Кравчука.

Ситуація поступово розжарювалась, і в підсумку команда Едмара зуміла забити гол. Для цього довелось випускати на поле Дмитренка, аби той відзначився вдалою грою на добиванні в чужому воротарському вже за дві хвилини після своєї появи в грі. Хоча в тому моменті були всі підстави помітити офсайд у юного футболіста, чого так і не зробив боковий арбітр.

У підсумку, у «Миная» залишалось обмаль часу для того, аби відігратись. Володимир Шаран почав робити заміни атакувального спрямування, але його команда так і не змогла скористатись перевагою за володінням м’ячем у заключні хвилини. Усе звелось до того, що господарі довели справу до переможного для себе завершення.

Наступними вихідними харківський «Металіст 1925» зіграє в гостях у черкаського ЛНЗ, тоді як посеред тижня в Кубку України зустрінеться з «Гірником-Спорт». Закарпатський «Минай» обмежиться лише домашнім двобоєм проти луганської «Зорі».

Наші оцінки:

«Металіст 1925» (заміни): Дмитренко – 6,5, Ралюченко – б/о, Чирук – б/о, Колесник – б/о.

«Минай» (заміни): Одарюк – 6,0, Булеза – 6,0, Гечев – б/о, Мартинюк – б/о, Кравченко – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 4-й тур.

«Металіст 1925» – «Минай» - 1:0

Дмитренко, 70

А. Ткачук, 64, Жичиков, 74

«Металіст 1925»: Мозіль – Капінус, Безуглий, Є. Ткачук, Жичиков – Вачіберадзе (Мартинюк, 89), Габелок, А. Ткачук (Кравченко, 89) – Юсов (Дмитренко, 68), Сидоров, Русин (Чирук, 80).

«Минай»: Бандура – Ю. Кравчук, Нємчанінов (Колесник, 82), Чуєв – Рогозинський (Булеза, 46), Петько, Вітенчук, Дмитрук – Твердохліб, Панасенко (Одарюк, 14, Гечев, 82) – Вишневський.

Арбітр: Клим Заброда (Київ).

Стадіон: «Лівий берег» (Київ).

Удари (у площину): 10 (3) – 9 (6)
Кутові: 2 – 6
Офсайди: 1 – 1.

МЕТАЛІСТ 1925 - МИНАЙ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 31°C

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Став відомий перший клуб, який вийшов із Першої ліги в УПЛ 2024/25
Футбол | 27 квітня 2024, 15:59 1
Став відомий перший клуб, який вийшов із Першої ліги в УПЛ 2024/25

Карпати повертаються до елітного дивізіону України!

Визначено другу команду, яка представить Україну в єврокубках 2024/25
Футбол | 27 квітня 2024, 17:15 0
Визначено другу команду, яка представить Україну в єврокубках 2024/25

Динамо гарантовано не опуститься нижче 4-го місця у таблиці УПЛ 2023/24

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Олексій Коваль
Хлопці, молодці, дякую за перемогу!
apepa
Победа есть но игра ужасная!
Mr.Frost
Дуже важка і слабенька перемога,але дуже нам потрібна, молодці. Дмитренко кращий!