Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат України
| Оновлено 19 серпня 2023, 04:38
6188
3

Непереможні в очних. Полісся в меншості втримало перемогу над ЛНЗ

Команда Юрія Калітвінцева отримала третє вилучення в чотирьох стартових матчах в УПЛ

| Оновлено 19 серпня 2023, 04:38
6188
3
Непереможні в очних. Полісся в меншості втримало перемогу над ЛНЗ
УПЛ

Після чергової порції єврокубкових емоцій посеред тижня, поціновувачі українського футболу мали можливість одразу поринути до подій національної першості. Четвертий тур Прем’єр-ліги розпочинався з матчу в Черкасах, де зустрічались поміж собою дві команди, які вперше в своїй історії дістались «елітної» першості – місцевий ЛНЗ та житомирське «Полісся». Обидва колективи до цього виграли лише в одному матчі з трьох, тож були сусідами за турнірною таблицею.

Одразу потрібно буде зазначити – у центральній частині країни цього дня було помітно спекотно, що мало безпосередній вплив на хід подій на полі стадіону «Центральний». Але колективу Юрія Калітвінцева це не дуже заважало почати встановлювати контроль над грою вже з перших хвилин. Моменти також не змушували на себе чекати у виконанні гостей при цьому. Ось, наприклад, постріл новачка Аріелсона з центральної зони перед штрафним на 11 хвилині з розвороту – такий собі удар, проте хоча б потурбував Пенькова. Подібного в першому таймі було вкрай мало.

ЛНЗ робив ставку на швидкі виходи до контратак, але нападник Прядун, у кращому випадку, не програвав боротьбу перед чужим штрафним, тоді як єдиним гольовим моментом за його участі був постріл із дуже гострого кута на лівому фланзі штрафного точно у воротаря. За великим рахунком, першу половину матчу футболісти витратили виключно на те, аби призвичаїтись грати за помітної спеки. Без перепочинку на водопій також не обійшлось.

Прискорювати розвиток подій у другому таймі вирішили керманичі обидвох команд власноруч. Одразу три заміни поперерві – дві від гостей проти одної в господарів, супроводжували повернення футболістів на поле. І це спрацювало! На 51 хвилині дебютант УПЛ Аріелсон пострілом із зони перед штрафним вразив лівий нижній кут прицільним пострілом.

І немов не відчули цю перевагу за рахунком гравці «Полісся» тієї миті, бо одразу відбувся стрибок ззаду в ноги Бойка на лівому фланзі захисту від Шаповала, що призвело до другої жовтої картки й вилучення для футболіста житомирян. У третьому з чотирьох матчів на старті сезону – це вже не виглядає нормальним.

Олександр Ковпак за допомоги замін спробував одразу перевести гру на чужу половину, але там на його команду вже очікував захисний мур із трьох ліній від суперників, які вчасно встигли перебудуватись. Фактично нічого не створив ЛНЗ за таких умов, а на 83 хвилині «Полісся» ще й отримало можливість виконати подачу штрафного з лівого флангу, яка завершилась ударом головою від Кушніренка в поперечину, відскок від якої спрямував м’яч у спину Пенькову та за лінію воріт відповідно.

Цей момент відбувся в завершальній фазі протистояння, тож було зрозуміло, за ким залишаться три очки цього вечора. Однак команда Ковпака знайшла в собі сили бодай на м’яч престижу, який ударом головою забив Сергій Шестаков із подачі Антона Савіна з лівого флангу. На більше господарів уже не вистачило.

Черкаський ЛНЗ у наступному турі зіграє вдома проти харківського «Металіста 1925», а житомирське «Полісся» завітає до «Олександрії».

Наші оцінки:

ЛНЗ (заміни): Нич – 6,0, С. Шестаков – 6,5, Тищенко – 6,5, Копил – 6,0, Норенков – б/о.

«Полісся» (заміни): Огіря – 6,0, Будківський – 6,0, Кушніренко – 6,5, Смоляков – 6,0, Гітченко – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 4-й тур.

ЛНЗ – «Полісся» - 1:2

С. Шестаков, 87 – Аріелсон, 51, Пеньков, 83 (авт.)

Насонов, 18, Пасіч, 41 – Шаповал, 12

Шаповал, 53 (друге попередження)

ЛНЗ: Пеньков – Савін, Муравський, Лопирьонок, Насонов (С. Шестаков, 56) – Хамелюк – Пасіч (Тищенко, 63), Олійник, В. Бойко (Копил, 64), Наумець (Норенков, 76) – Прядун (Нич, 46).

«Полісся»: Д. Бойко – Шаповал, Шабанов, Крушинський (Огіря, 46), Чоботенко (Гітченко, 74), Кравченко – Макуана, Козак, Танковський (Смоляков, 56), Мустафаєв (Будківський, 46) – Аріелсон (Кушніренко, 55).

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро).

Стадіон: «Центральний» (Черкаси).

ЛНЗ - ПОЛІССЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 29°C

Події матчу

88’
ГОЛ ! М'яч забив Сергій Шестаков (ЛНЗ Черкаси).
84’
ГОЛ ! М'яч забив Богдан Кушніренко (Полісся).
53’
Vladyslav Shapoval (Полісся) отримує червону картку.
51’
ГОЛ ! М'яч забив Аріелсон (Полісся).
Оцініть матеріал
(37)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Рюдігер дав помилкову підказку Луніну перед пенальті Кейна
Футбол | 30 квітня 2024, 23:29 12
ФОТО. Рюдігер дав помилкову підказку Луніну перед пенальті Кейна

Андрій пропустив від Гаррі, який реалізував 11-метровий у матчі Баварія – Реал

Список бомбардирів Ліги чемпіонів 2023/24 після голу Кейна, дубля Вінісіуса
Футбол | 01 травня 2024, 01:30 0
Список бомбардирів Ліги чемпіонів 2023/24 після голу Кейна, дубля Вінісіуса

Гаррі наздогнав Мбаппе (в обох – по 8), але француз ще має грати з «Боруссією Д»

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
саня лысый
Футбол у виконанні Полісся нагадує матчі бухих трактористів у кирзових чоботях на кубок колгоспу "50 років без врожаю"
Господин UAF
Таке враження що судді ще перед матчем червоні Поліссю виписують!!!