Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 серпня 2023, 01:38
2428
7

ЛНЗ – Полісся. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Новачки на низькому старті, але очна зустріч може все різко змінити

| Оновлено 19 серпня 2023, 01:38
2428
7
ЛНЗ – Полісся. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК ЛНЗ

У п'ятницю, 18 серпня, у Черкасах на стадіоні «Центральний» відбудеться матч четвертого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють черкаський ЛНЗ та житомирське «Полісся». Стартовий свисток рефері Віталія Романова з Дніпра пролунає о 17:00 за київським часом.

ЛНЗ


Після фінішу на третьому рядку Першої ліги та подальшого вдалого проходження плей-оф із битвою проти петровського «Інгульця», черкаський ЛНЗ досить обережно наближався до дебютних у своїй історії виступів на рівні Прем'єр-ліги. Від представників цього клубу ми не почули, напевно, жодної гучної заяви про свої амбіції, але побаченого в протистояннях проти «козаків» було достатньо для того, щоб зробити очевидний висновок – команда Олександра Ковпака становить небезпеку.

А потім ЛНЗ досить виважено і неквапливо провів літню трансферну кампанію перед початком сезону, після завершення якої клуб поповнили як представник подоланого «Інгульця», центральний захисник Максим Ковальов, так і більш імениті виконавці на кшталт Сергія Рибалки з «Олександрії» та Євгенія Банади з «Кривбаса». На жаль, обидва опорники зараз травмовані, тому допомогти команді під час доволі важкого старту не можуть.

Зусиль інших новачків – Геннадія Пасіча, Владислава Наумця, Дениса Олійника та Максима Прядуна – поки що не вистачає для того, щоб гарантувати ЛНЗ бажану кількість очок. У команди Ковпака був непоганий виступ у грі проти закарпатського «Миная» під палючим сонцем (3:0), але за менш екстремальних умов представники Черкас нічого не запропонували «Чорноморцю» та «Кривбасу» (двічі по 0:2). І це ще смуга матчів проти провідних команд країни не почалася.

Полісся


Коли представники житомирського «Полісся» робили амбітні заяви щодо майбутнього виступу команди в «елітному» дивізіоні, у це охоче хотілось вірити. Не кожен футбольний проект у нашій країні сягає такого рівня організації, тому, що стрімке завоювання «золота» у Першій лізі, що подальша вільна поведінка на трансферному ринку щодо «Полісся» була досить легко прогнозованою.

У підсумку під керівництвом досвідченого Юрія Калітвінцева зібралась дуже солідна заявка, але в перших трьох турах розкрити її потенціал не вдалось. Стартова гра проти рівненського «Вереса» (2:0) була для «вовків» дуже успішною, а ось матчі після цього проти «Дніпра-1» (1:2) та «Руха» (0:1) – ні. Як підсумок, «Полісся» за рівний відрізок часу зуміло зібрати стільки ж очок, як і суперник за майбутньою грою, але при цьому смуга матчів проти дуже сильних опонентів для представників Житомира зміщена ближче до листопада.

Таким чином, у Калітвінцева з'являється місце для маневру – він дедалі менше проводить ротацію у стартовому складі, що вказує на визначеність щодо оптимального набору футболістів. Але в ситуації, коли в тебе на лаві запасних залишаються виконавці рівня В'ячеслава Танковського, Еміля Мустафаєва, Артема Козака чи Дениса Янакова, завжди хочеться спробувати щось нове. Утім, якщо «Полісся» знову вирішить повернутись до традиції перших двох турів із вилученням у кожній грі, то й суттєві кадрові резерви можуть себе вичерпати.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи ЛНЗ та «Полісся» раніше перетиналися 2 рази у рамках Першої ліги. Спостерігається повна перевага за кількістю перемог з боку «Полісся» – два успішні матчі. Команди останній раз грали між собою у травні 2023 року, коли на житомирському «Центральному» голи Василя Грицука з пенальті та Артема Козака принесли перемогу «зелено-жовтим», тоді як гості тієї гри забили лише після вилучень Максима Лопирьонка та Владислава Хамелюка зусиллями Івана Тищенка.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 43-річний Віталій Романов із Дніпра, який має вже 136 матчів у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Олександр Павлінов та Віталій Сухін, а резервним арбітром відпрацює Олександр Афанасьєв. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Ігорем Пасхалом, якому допомагатиме Олександр Корнійко. Романов має досвід проведення матчів за участю ЛНЗ – 1 нічия, тоді як з «Поліссям» він перетинався один раз – одна перемога.

Орієнтовні склади


ЛНЗ: Пеньков – Насонов, Муравський, Лопирьонок, Стасюк – Хамелюк – Пасіч, Тищенко, Бойко, Наумець – Прядун.

«Полісся»: Бойко – Кравченко, Чоботенко, Шабанов, Смоляков – Огіря, Крушинський – Назаренко, Танковський, Макуана – Будківський.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що в майбутній грі обом командам вдасться відзначитися голами. Нашою ставкою буде позиція – Обидві заб'ють.

18 серпня, п'ятниця

ЛНЗ – «Полісся»
Черкаси. «Центральний». 17:00
Пряма ТБ-трансляція – платформа Megogo, Setanta Sports, Київстар ТБ
ЛНЗ – ПОЛІССЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Віталій Романов (Дніпро)
Прогноз Sport.ua – 2:2
Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
zelc006
Хтось нехило заробить  баблоса!
Summertime
ЛНЗ будет рубиться до последней лушпайки, но я буду смотреть баскетбол с хорватами. 
  Нехай будет 3:3.