Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Проходить далі Динамо Київ
17.08.2023 20:00 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 0:1 2 : 1
6 : 5 Серія пенальті Серія пенальті
Ліга конференцій
| Оновлено 18 серпня 2023, 11:26
25768
4

ЛУЧЕСКУ: «Банери греків були проти України. Я не міг зупинити гравців»

Коуч «Динамо» дав прес-конференцію після матчу відбору ЛК проти «Аріса»

| Оновлено 18 серпня 2023, 11:26
25768
4
ЛУЧЕСКУ: «Банери греків були проти України. Я не міг зупинити гравців»
ФК Динамо Київ. Мірча Луческу

Головний тренер «Динамо» Мірча Луческу дав прес-конференцію після матчу-відповіді 3-го кваліфікаційного раунду Ліги конференцій проти грецького «Аріса», який пройшов у Бухаресті на стадіоні «Джулешті» та завершився перемогою динамівців (2:1, пен. 6:5):

– Була дуже складна гра. Я вчора говорив, що ми зустрічаємося с хорошим суперником, у складі якого грають досвідчені, дорослі футболісти, у них за спиною багато матчів і у німецький Бундеслізі, і у англійський Прем’єр-лізі, і в іспанській Ла Лізі, також у них є бразильці. У цьому плані відчувалася їхня перевага в досвіді. Але ми зіграли достойно і, вважаю, перемогли заслужено.

Хочу подякувати уболівальникам, хоча ми грали на нейтральному полі, відчували підтримку місцевої публіки та українців, які були на трибунах. Ви нам допомогли у сьогоднішньому матчі, тепер усіх запрошуємо на наступну гру із турецьким «Бешикташем», щоб допомогти нам.

– Які емоції відчували під час серії пенальті, як відреагували на переможне закінчення поєдинку?

– Давно не було у моїй тренерській кар’єрі екстра-таймів та серії пенальті, мабуть, минулого разу – коли ще працював у «Шахтарі» та грав з «Динамо». Емоції позитивні, добре, що усе добре закінчилося. Допоміг мій великий досвід, адже мене складно чимось здивувати, бо я пройшов багато чого у футболі.

– Чого очікуєте від гри із «Бешикташем» – командою, якою ви свого часу керували?

– Я пропрацював хороший відрізок часу у «Бешикташі», мене там любили, я там досяг успіху. У певній мірі буде приємно знову зустрітися на футбольному полі. Хочеться побачити багато уболівальників, знаю, що з турецького боку їх однозначно буде вдосталь, адже багато турків живуть та працюють у Бухаресті. Сподіваюся, що після сьогоднішнього матчу кожен із уболівальників пішов додому з частинкою позитиву, отриманого від нашої перемоги. Чекаємо на вас у наступний четвер на нашому матчі. Упевнений, глядачі також відчувають себе частинкою цієї перемоги.

– ПАОК, який тренує ваш син Разван, також переміг «Хайдук» (Спліт), тож сьогодні у вас подвійна радість?

– У цій ситуації найбільше страждала моя дружина Неллі. Вона сьогодні розривалася між двома стадіонами. На наш матч не прийшла, щоб мати можливість на відстані підтримати сина. І тепер вона найщасливіша, адже перемогли і чоловік, і син. І я, і Разван хочемо із нашими командами вийти до групового етапу та потрапити до однієї групи. Але, напевно, цього не хоче Неллі (посміхається).

Наш наступний суперник дуже складний. Ми могли отримати команди нижчі за рівнем, але вже є, як є. Треба готуватися до матчів із «Бешикташем». Завтра ми майже цілий день будемо в дорозі. Летимо до Кишинева, звідти автобусом їдемо до Одеси, у неділю граємо там із «Чорноморцем», а в понеділок повертаємося до Бухареста.

– Як прокоментуєте емоції та жести гравців вашої команди після фінального свистка?

– Ви бачили, які банери вивісили грецькі уболівальники під час першого матчу? Вони були спрямовані проти України. Я не міг зупинити наших гравців. Я не підтримую цього і вибачаюся, але ви повинні розуміти наших футболістів. Тому що вони бачили банери фанатів «Аріса» проти України, проти військових. Я, звичайно, не можу погодитися з деякими жестами. Сподіваюся, такого більше не повториться у майбутньому. Я сам не очікував такого. Але реакція наших гравців стала наслідком того, як поводилися фанати «Аріса».

Оцініть матеріал
(212)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
adidas77
Герецькі фани, як і турецькі - г#ндони! Без честі та совісті!  І мали бути покарані УЄФА!!!Але УЄФА на жаль зараз такі самі виродки...
Alex T
Никого и не надо было держать после их выходок
Иван Качура
Дякую діду за перемогу, але грати треба швидше. 
nick07
ну в принципі це він так каже тому що пройшли, якби програли то знову б жалівся на банери, дорогу і т.д.