Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
840
2

Руслан РОТАНЬ: «Загубилися чи злякалися, бо хотіли грати першим номером»

Наставник «Олександрії» прокоментував поразку у матчі з «Шахтарем»

Руслан РОТАНЬ: «Загубилися чи злякалися, бо хотіли грати першим номером»
Instagram. Руслан Ротань

14 серпня відбувся матч 3-го туру УПЛ 2023/34 між клубами «Шахтар» та «Олександрія». Гра завершилась із рахунком 2:1 на користь донецької команди.

Після завершення зустріч наставник «Олександрії» Руслан Ротань прокоментував поразку підопічних:

– По-перше, мабуть, треба привітати «Шахтар» з перемогою. А що стосується гри, то сьогодні були два різні тайми, якщо говорити про «Олександрію». У першому таймі ми загубилися чи більше злякалися, тому що хотіли грати першим номером. Ми постійно говоримо хлопцям, що навіть з такими командами треба контролювати м’яч і не боятися з ним грати і робити помилки. Але помилки помилкам – це велика різниця. Якщо ми це тренуємо і помиляємось – немає питань, але якщо ми цього не тренуємо і помиляємось, то це проблема. Хлопці розуміють, і це найголовніше. У другому таймі була вже інша команда, ми прагнули більшого, мабуть, заслуговували теж більшого. Але треба приймати результат таким, яким він є. Думаю, якщо збережемо цей настрій команди бути кращими, який є на тренуваннях, то ці перемоги прийдуть у майбутньому.

– «Олександрія» ще планує трансфери?

– Є час. Так, можливо, трансфери ще будуть. Ви знаєте, що на сьогодні мав бути дебютант з Еквадору, який грає на позиції лівого захисника, я не знаю, чому не вийшло його заявити. Але це підсилення, я вважаю, є досить якісним. Зараз ми робимо акцент на молоді, звертаємо увагу на розвиток молодих футболістів і думаємо про майбутнє.

– Після першого тайму ваша команда заграла зовсім інакше. Згодні з тим, що саме заміни вплинули на це? Що казали хлопцям у перерві?

– Ми працюємо як одна команда. Повторюсь: у першому таймі були помилки, які ми робимо на тренуваннях. Ми відмовились від того, чого хотіли, мабуть, це і є головною причиною. Це футбол, тут помиляються всі, і навіть великі команди це роблять. Головне – робити висновки з помилок і не боятися робити самих помилок. Особливо молоді гравці через помилки стають сильнішими. У нас завдання номер один – перелаштувати хлопців. Ми хочемо бути командою, яка диктує умови на полі навіть таким командам, як «Шахтар». Якщо ми не будемо ставити рамок, то вони будуть задоволені малим, а ми цього не хочемо. Ми хочемо, щоб вони перемагали, і навіть зараз, після поразки хлопці в роздягальні розуміють, що гра так складалась у другому таймі, що ми могли навіть виграти.

– Сьогодні ви вперше грали на цьому стадіоні. На арені є велике навантаження, як вам стан газону?

– Умови гарні, чудові. Треба зробити компліменти тим людям, які в умовах війни роблять такі стадіони, розвивають спорт, і хлопці мають змогу грати в таких умовах. Газон, умови і сам стадіон – це дуже важливо. Для нашої країни великий поштовх, що є футбол. Це завдяки хлопцям на передовій, які дають нам можливість грати у футбол. Низький уклін їм і дякуємо!

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 04 травня 2024, 09:00 7
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Супергол Діаса, м'яч Беллінгема. Реал здолав Кадіс, коли буде чемпіонство?
Футбол | 04 травня 2024, 19:13 0
Супергол Діаса, м'яч Беллінгема. Реал здолав Кадіс, коли буде чемпіонство?

Гра завершилася з рахунком 3:0, Лунін залишився на лаві запасних, у воротах грав Куртуа

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
zzg77
Договрняк 💯%
Fitness.sports
Вот и всё стало на свои места.
Александрия потерялась в первом тайме Шахтёр воспользовался этим.
Второй тайм Шахтёр провалил как только Александрия сыграла свою силу.