Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 15 серпня 2023, 07:37
5933
8

ФОТО. Фанати Аріса образили Азов. УАФ поскаржилася до УЄФА

Матч київського «Динамо» у Лізі конференцій відбувся у Салоніках 10 серпня

| Оновлено 15 серпня 2023, 07:37
5933
8
ФОТО. Фанати Аріса образили Азов. УАФ поскаржилася до УЄФА
YouTube

Українська асоціація футболу надіслала лист на адресу УЄФА та Грецької федерації футболу щодо інциденту під час матчу Ліги конференцій між «Арісом» та «Динамо» (1:0), який відбувся в Салоніках 10 серпня.

Звернення УАФ в УЄФА

«Змушені звернутися через образливий та небезпечний інцидент, який стався під час нещодавнього матчу третього кваліфікаційного раунду Ліги конференцій УЄФА між ФК «Аріс» (Греція) та ФК «Динамо» (Україна). На трибунах Kleanthis Vikelidis Stadium (Салоніки, Греція) було продемонстровано обурливий банер на адресу захисників «Азовсталі», а саме — Smash Azov nazis («Знищити нацистів Азова»), що було видно в трансляції матчу.

Припускаємо, що банер виготовили місцеві ультрас, які контактують із російськими фан-рухами, оскільки меседж на банері повністю збігається з посилами російської пропаганди. Зазначений банер було вилучено з трибун приблизно за 10 хвилин. Однак факт цього інциденту нас дуже стурбував, оскільки він є небезпечним сигналом глибоко хибного сприйняття трагічних подій в Україні, а також прикладом неприйнятної для футбольної сім’ї пропаганди насильства на матчах змагань під егідою УЄФА.

Захисники «Азовсталі», також відомі як підрозділ «Азов» української армії, не мають жодного зв’язку з нацистами, як і ніхто з українського суспільства, але це наратив російської пропаганди, який вона поширює в усьому світі.

Просимо УЄФА та колег із Грецької федерації футболу уважно розглянути описаний епізод і знайти можливість вжити суворих заходів щодо порушників, а також запобіжних заходів для превенції подібних випадків надалі».

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Роман Романченков
Ще одні кантони...
Владислав Рейский
Как им вообще дали тряпку эту вывесить?
Istm
За це Динамо як мінімум має зібратись і розтрощити цей Аріс.
далі, якщо турнір непотрібен, можуть виставляти дублерів на Бешикташ.
Звісно, ще краще було б, якби Арісу вліпили добрячий штраф та дискваліфікацію на пару сезонів, але від продажного уефа годі очікувати.
India Life
Бог все видит.
Люди продают свои души за 30 серебрянников, а может и дешевле. Но за все придется ответить, это лишь вопрос времени.
Octopus
Омайгад, сколько же бабла пуйло тратит на подобную хрень, а выхлоп околонулевой. Завоевать Украину просрав свою собственную страну, экономику, экологию, население - надежный план как швейцарские часы, только его полоумный придумал. Кацапстан летит в пропасть пятилеткой за полгода. Хоп-хэй, ла-ла-лэй, доллар больше ста рублей.
GloryUkraine
От вам і приклад того, як працює у світі путлерівська пропаганда.
Греки, чи хто би там інший, поняття не мають, що таке "Азов", але вивішують такі банери.