Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 21 серпня 2023, 07:41
4911
6

Циганков подає, а Довбик забиває: як зіграли українці у топ-чемпіонатах

Блогер Sport.ua Сергій Тищенко розповідає, як українці проявили себе у провідних чемпіонатах

| Оновлено 21 серпня 2023, 07:41
4911
6
Циганков подає, а Довбик забиває: як зіграли українці у топ-чемпіонатах
ФК Жирона. Артем Довбик і Віктор Циганков (на дальньому плані)

На минулих вихідних розпочалися чемпіонати Англії, Іспанії та Франції. Підбиваємо підсумки для наших співвітчизників із топ-ліг.

Асист Циганкова та дебютний гол Довбика

«Жирона» стартувала із нічиєї у Сан-Себастьяні проти місцевого клубу «Реал Сосьєдад» – 1:1.

Баски повели в рахунку на початку матчу зусиллями японця Кубо. Гості відповіли у середині другого тайму забитим м'ячем Артема Довбика. Гра пройшла за переваги «Реал Сосьєдада». Господарів підвела реалізація. Каталонці реалізували фактично свій єдиний шанс.

Віктор Циганков вийшов у стартовому складі «Жирони». Українець грав у середині поля на позиції атакувального півзахисника та провів на полі весь матч. У середині другого тайму змістився на правий фланг при позиційній атаці своєї команди. Накрутив захисника суперників та зробив передачу на Артема Довбика, якому залишався не промахнутися по порожньому куту воріт басків.
Циганков взяв відповідальність на себе, коли у його команди мало що виходило на полі. На рівному місці організував гол у ворота суперників. Довбику було простіше забити, ніж промахнутися. Крім того, колишній динамівець як завжди, провів дуже багато чорнової роботи на команду, багато рухався без м'яча.

Довбик розпочав матч на лаві запасних. Форвард збірної України вийшов 64-й хвилині матчу замість Крістіана Стуані, а на 72-й зрівняв рахунок у матчі. Артему потрібно було тільки 8 хвилин, щоб забити дебютний гол за нову команду. Довбик показав себе, як справжній бомбардир, реалізував свій єдиний момент у матчі. Хороше порозуміння із Циганковим дозволило забити важливий гол.

Захисники врятували Луніна

Мадридський «Реал» розпочав чемпіонат з гостьової перемоги в Більбао над місцевим «Атлетіком» – 2:0.

Доля поєдинку на «Сан-Мамесі» була вирішення у першому таймі, коли «вершкові» забили двічі зусиллями Родріго та Джуда Беллінгема.

Андрій Лунін через травму Тібо Куртуа вийшов у стартовому складі «Реала» та зіграв на нуль. Особливої роботи в українського воротаря не було. У першому таймі Унаї Гомес із близької відстані загрожував воротам мадридців, але удар у баска не вийшов через протидію Едера Мілітао – м'яч прикотився у руки Луніну. VAR розглядав момент на предмет пенальті, але відеоасистент фолу не побачив.

У другому таймі Давид Алаба двічі заблокував удари по воротах Луніна із меж штрафного майданчика. Обидва удари мали шанси стати результативними, якби не блокування австрійським захисником. Лунін по справжньому у гру так і не вступив. Свою роботу виконував упевнено.

Getty Images/Global Images Ukraine. Андрій Лунін

Повний матч Забарного

«Борнмут» вдома зіграв унічию з «Вест Хемом» – 1:1.

«Молотобійці» повели в рахунку на початку другого тайму. Господарі відігралися за 8 хвилин до завершення основного часу.

Getty Images/Global Images Ukraine. Ілля Забарний

Ілля Забарний вийшов у стартовому складі «Борнмута» та провів на полі повний матч. Український оборонець не припустився грубих помилок. Врятував свою команду, коли заблокував удар Майкла Антоніо з близької відстані. За статистичними даними був не дуже переконливим у єдиноборствах. В цілому ж можна сказати, що за літо адаптувався до англійського футболу та виглядав переконливіше, ніж навесні.

Мудрик міг стати героєм

В центральному турі АПЛ «Челсі» вдома зіграв унічию з «Ліверпулем» – 1:1.

Матч вийшов цікавим, інтригуючим та видовищним. Нічия – закономірний результат подій, які відбувалися на полі. Команди обмінялися забитими м'ячами у першому таймі.

Український вінгер Михайло Мудрик вийшов на останні 15 хвилин зустрічі. Зміг посилити гру своєї команди в атаці за відведений час завдяки свіжим ногам. Вже в доданий до матчу час в контратаці вийшов на ворота Аліссона, але не зміг переграти бразильського воротаря. Мудрик задалеко відпустив м'яч від себе та не зміг принести перемогу своїй команді.

Ігнорування Маліновського

Олександр Зінченко не потрапив до заявки «Арсенала» на матч проти «Ноттінгем Форест». Український захисник продовжує відновлюватися від травми. «Каноніри» здобули перемогу – 2:1.

Віталій Миколенко просидів весь матч «Евертона» проти «Фулхема» у запасі. «Іриски» вдома поступилися – 0:1.

Руслан Маліновський не потрапив до заявки «Марселя» на матч проти «Реймса». Команда українця перемогла – 2:1.

Едуард Соболь пропустив через травму матч «Страсбурга» проти «Ліона». Команда українського захисника перемогла – 2:1.

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віктор Коробка
Може захисники врятували Реал, а не Луніна?
introvert
"Захисники врятували Луніна" і "Лунін свою роботу виконував упевнено" якось протирічить одне одному,  ні? Ніби-то ніхто з дефендерів не вибивав м`яча з порожніх воріт, залишених напризволяще українцем.
В жодному разі не фанат Луніна чи його гри, але цей підзаголовок - відверта нісенітниця.
Муґунот Уух
власне. захисники для того і потрібні. 
Hose Barera
Вони інваліди чи шо?
Як вони взагалі перетнули кордон попри заброну?