Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гольф
| Оновлено 14 серпня 2023, 13:12
5996
0

Один із найуспішніших гольфістів за кар'єру зробив ставки на суму $1 млрд

Філ Мікельсон неодноразово заявляв про свою пристрасть до азартних ігор

| Оновлено 14 серпня 2023, 13:12
5996
0
Один із найуспішніших гольфістів за кар'єру зробив ставки на суму $1 млрд

Американський гольфіст Філ Мікельсон поставив понад 1 мільярд доларів на футбол, баскетбол і бейсбол за останні три десятиліття і навіть нібито намагався зробити ставку в розмірі 400 000 доларів на збірну США в Кубку Райдера 2012 року, в якому він брав участь, згідно з книгою, що готується, відомого професійного гравця Біллі Уолтерса.

Уривки з книги «Гравець: секрети ризикованого життя», вперше опубліковані в четвер виданням Fire Pit Collective, дають найбільш докладний огляд спортивних азартних ігор Мікельсона та його відносин з Уолтерсом, бізнесменом з Лас-Вегаса, якого багато хто вважає найуспішнішим американським гравцем.

Посилаючись на записи про ставки і «два дуже надійні джерела», Уолтерс пише, що з 2010 по 2014 рік Мікельсон зробив 858 ставок на 220 000 доларів і 1115 ставок на 110 000 доларів. За його оцінками, Мікельсон зазнав збитків приблизно в 100 мільйонів доларів, роблячи ставки на суму понад 1 мільярд доларів за останні три десятиліття.

«Єдина людина, яку я знаю, хто перевершив цей обсяг – це я», – пише Уолтерс.

Згідно з уривками з книги, у вересні 2012 року Мікельсон зателефонував Уолтерсу із заміського клубу Медини під час 39-го Кубка Райдера і попросив Уолтерса зробити ставку у розмірі 400 000 доларів на його перемогу над командою США.

У відповідь Уолтерс лаяв Мікельсона: «Ти що, збожеволів? Хіба ти не пам'ятаєш, що сталося з Пітом Роузом? Тебе вважають сучасним Арнольдом Палмером. Ти б ризикнув усім цим заради цього? Я не хочу брати участь у цьому».

Волтерс додав, що не знає, чи робив Мікельсон ставку в іншому місці. Американці програли Кубок Райдера європейцям із різницею в одне очко.

Мікельсон заперечував, що колись робив ставки на Кубок Райдера, заявивши пізніше у четвер, що він «ніколи не підірве чесність гри».

«Я ніколи не ставив на Кубок Райдера», – сказав Мікельсон у своїй заяві. «Хоча добре відомо, що мені завжди подобається робити дружні ставки на полі, я ніколи не підриватиму цілісність гри. Я також дуже відкрито говорив про свою ігрову залежність. Раніше я висловлював своє каяття, взяв на себе відповідальність, повністю присвятив себе терапії, яка позитивно вплинула на мене, і я почуваюся добре там, де зараз перебуваю».

Пристрасть Мікельсона до спортивних ігор і його боротьба з азартними іграми вже давно стали надбанням громадськості. 2015 року судові документи у справі про відмивання грошей показали, що майже 3 мільйони доларів було переведено Мікельсоном посереднику в «незаконну гральну діяльність». У 2021 році The Detroit News повідомила, що Мікельсон був пов'язаний у судових документах із передбачуваним букмекером мафії на судовому процесі 2007 року.

Мікельсону не було звинувачено ні в тому, ні в іншому випадку, але історії про його азартні ігри спливали на поверхню протягом усієї його кар'єри в гольфі, в якій він заробив понад 96,6 мільйона доларів на турнірах PGA Tour. Повідомляється, що шестиразовий чемпіон світу також підписав багаторічний контракт із LIV Golf на суму близько 200 мільйонів доларів.

У червні 2022 року він сказав Sports Illustrated, що його азартні ігри стали «безрозсудними», «бентежними» та «залежністю». Два місяці тому, відповідаючи на запитання у соціальних мережах про свою ігрову залежність, Мікельсон сказав: «Не грав у азартні ігри вже багато років. Нині майже мільярдер. Дякую, що спитали».

Волтерс писав: «Філ любив грати так само сильно, як і всі, кого я коли-небудь зустрічав. Чесно кажучи, враховуючи річний дохід та власний капітал Філа на той час, у мене не було проблем із його ставками. Це його гроші і він може витрачати їх так, як хоче».

Згідно з уривками з книги, Мікельсон познайомився з Уолтерсом на турнірі AT&T Pebble Beach Pro-Am у 2006 році. У 2008 році вони створили партнерство за ставками, що дало Уолтерсу доступ до офшорних рахунків спортивних букмекерів, які Мікельсон використав для розміщення великих ставок. Через успіх Уолтерса в ставках букмекери часто відмовляються вживати його заходів або обмежувати суму, яку він може поставити, тому співпрацює з гравцями, яким пропонуються вищі ліміти.

«За всі десятиліття, що я працював з партнерами, у Філа були такі ж великі рахунки, як у всіх, кого я коли-небудь бачив», – пише Уолтерс. «Ви не отримаєте ці рахунки, не поставивши мільйони доларів».

Уолтерс і Мікельсон припинили своє партнерство за ставками навесні 2014 року, коли з'ясувалося, що федеральна влада розслідує серію угод з акціями, які кожен із них здійснив. Вони посварилися після того, як Мікельсон відмовився свідчити у справі про інсайдерську торгівлю проти Уолтерса. У квітні 2017 року Уолтерс був засуджений за звинуваченням у змові, шахрайстві з цінними паперами та шахрайстві з використанням електронних засобів та засуджений до п'яти років позбавлення волі у федеральній в'язниці. Його вирок був зрештою пом'якшений тодішнім президентом Дональдом Трампом.

Філ Мікельсон, один з найвідоміших людей у світі та людина, яку я колись вважав другом, відмовилася розповісти просту правду, якою він поділився з ФБР і яка могла б врятувати мене від в'язниці», — пише Уолтерс. «Я ніколи не казав йому, що я маю інсайдерську інформацію про акції, і він це знає. Все, що потрібно було зробити Філу, — публічно заявити про це. Він відмовився».

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Сім'я – найбільша радість. Світоліна показала доньку, чоловіка і пса
Теніс | 02 травня 2024, 18:31 0
ФОТО. Сім'я – найбільша радість. Світоліна показала доньку, чоловіка і пса

Еліна насолоджується приємними моментами, коли всі можуть зібратися разом

ОФІЦІЙНО. Мессі – гравець місяця у MLS. Аргентинець забив 6 голів за 4 гри
Футбол | 03 травня 2024, 01:38 2
ОФІЦІЙНО. Мессі – гравець місяця у MLS. Аргентинець забив 6 голів за 4 гри

Лідер «Інтер Маямі» на високому рівні провів квітень у Major League Soccer

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.