Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 серпня 2023, 06:17
6715
3

Морський бій. Чорноморець із двома вилученнями обіграв Оболонь

Кияни залишились у меншості ще раніше за суперників, тому не змогли вчасно зреагувати

| Оновлено 13 серпня 2023, 06:17
6715
3
Морський бій. Чорноморець із двома вилученнями обіграв Оболонь
УПЛ

Інколи й не встигаєш за розвитком подій у рамках української Прем’єр-ліги, де з моменту початку сезону ми вже встигли дістатись третього туру, тож можна було робити певні швидкі висновки стосовно актуальних кондицій кожної з команд. Розпочинали черговий футбольний вікенд своїм матчем в Одесі місцевий «Чорноморець» та київська «Оболонь», які на двох за стартові два тури здобули всього чотири залікові бали.

При чому «пивовари» постійно були десь поруч із бажаним результатом у принципових протистояннях проти ковалівського «Колоса» (0:0) та київського «Динамо» (2:4), однак лише грали на нервах своїх пристрасних уболівальників. Проблеми з «колосками» тиждень тому мав і колектив Романа Григорчука, якому не вдалось розпочати безпрограшну серію під час своєї мандрівки центральною частиною країни. І якщо в черкаського ЛНЗ «моряки» змогли прийняти іспит для новачків в «елітній» першості (2:0), то потім отримали болісний удар від футболістів Ярослава Вишняка, які раптово почали грати в результативний футбол (0:2).

Погода на узбережжі Чорного моря цього дня була цілком придатною для гри в футбол, тож команди в ранньому часовому слоті хоча б не страждали від спеки. «Чорноморець» на правах господарів вирішив більше тримати м’яч у себе й доволі швидко перейшов до створення гольових моментів. Багато зусиль для забитого м’яча «морякам» у підсумку не знадобилось – на 14 хвилині Васильєв опинився на м’ячі перед вільними воротами, після сейву Федорівського від удару головою Штогріна.

Таким чином команда Григорчука скористалась фірмовим стандартом й вийшла вперед за рахунком, що дозволяло потім трохи пограти від суперників. Футболісти Валерія Іващенка спробували потримати м’яч у себе на тлі невдачі на старті, але особливого успіху не мали. Хіба що момент Мединського з ударом із центру штрафного можна було вважати небезпечним, але голкіпер Шевченко аж надто надійно піймав м’яч у стрибку.

Григорчук намагався стримувати власних виконавців від різких випадів, але куди було подітись, якщо на початку другого тайму гості подарували для цього відмінний привід у вигляді вилучення Карася ледь не на рівному місці? Захисник вчинив неспортивну дію проти Ієде в боротьбі на лівому фланзі захисту, отримав другу жовту, а його команда була змушена перебудовуватись фактично на ходу.

Цим відносно швидко «моряки» й скористались, бо ніхто, хіба що він сам трохи згодом, не міг стримати Ореста Кузика, який ледь не кожну атаку за своєї участі завершував ударом по воротах. На 62 хвилині Федорівський упорався з його пострілом із лівого флангу штрафного, однак знову на добиванні другим темпом був першим суперник, і Ієде відкрив лік власним голам в УПЛ.

Залишалось тільки спокійно дограти до фінального свистка, але й тут «Чорноморець» вирішив влаштувати невеличке шоу у власному виконанні. Спочатку Кузик на другу жовту відмахнувся від Лук’янчука в центрі поля, а трохи згодом Салюк «виправив» власні невдалі дії перед штрафним грубим фолом проти суперника, що відібрав у нього м’яч та вже біг завершувати побачення з воротарем. І так, у меншості господарі все ж таки втримали комфортну перевагу майже без зайвих питань, але чи вартувало воно того?

Наступними вихідними одеський «Чорноморець» гратиме вдома проти київського «Динамо», а київська «Оболонь» поїде в гості до дніпровського «Дніпра-1».

Наші оцінки:

«Чорноморець» (заміни): Авагімян – 6,5, Хадіда – 6,5, Гучек – б/о, Грисьо – б/о.

«Оболонь» (заміни): Лук’янчук – 6,0, Чернов – 6,0, Тарануха – 6,0, Нагієв – 6,0.

Українська Прем'єр-ліга. 3-й тур.

«Чорноморець» – «Оболонь» - 2:0

Васильєв, 14, Ієде, 62

Брагару, 44, Кузик, 54 – Карась, 26

Кузик, 72 (друге попередження), Салюк, 78 (грубий фол) – Карась, 47 (друге попередження)

«Чорноморець»: Шевченко – Брагару, Єрмаков, Салюк, Путря – Васильєв, Шпорн, Кузик – Бойчук (Авагімян, 46, Гучек, 81), Ієде (Хадіда, 63), Штогрін (Грисьо, 88).

«Оболонь»: Федорівський – Фатєєв, Приймак, Карась, Осман – Слободян (Лук’янчук, 52), Мороз, Черненко – Прокопенко (Чернов, 52), Краснопір (Тарануха, 63), Мединський (Нагієв, 68).

Арбітр: Дмитро Панчишин (Харків).

Стадіон: «Чорноморець» (Одеса).

Удари (у площину): 19 (5) – 10 (2)
Кутові: 3 – 1
Офсайди: 3 – 3.

ЧОРНОМОРЕЦЬ - ОБОЛОНЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 27°C

Події матчу

79’
Volodymyr Salyuk (Чорноморець) отримує червону картку.
72’
Орест Кузик (Чорноморець) отримує червону картку.
62’
ГОЛ ! М'яч забив Самсон Ієде (Чорноморець).
48’
Данило Карась (Оболонь) отримує червону картку.
15’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Васильєв (Чорноморець).
Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.