Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 серпня 2023, 02:58
1447
0

Юрій ВЕРНИДУБ: «Одна справа, коли програєш у рівній боротьбі...»

Керманич «Кривбаса» – про суддівський фактор і цілі на Кубок країни

| Оновлено 12 серпня 2023, 02:58
1447
0
Юрій ВЕРНИДУБ: «Одна справа, коли програєш у рівній боротьбі...»
ФК Кривбас Кривий Ріг. Юрій Вернидуб

Головний тренер криворізського «Кривбаса» Юрій Вернидуб дав оцінку діям арбітрів у матчах команди на початку сезону-2023/2024, оцінив рівень чемпіонату в цілому та розповів про плани колективу на розіграш Кубка країни.

– Перший матч в чемпіонаті (проти «Олександрії» (0:1). – прим. Sport.ua) мав негативний присмак не через футбольні фактори. Як і рік тому, дії арбітра викликали у вас обурення. Чому це відбувається, на вашу думку?

– Я не знаю. Бо якщо послухати тих, хто щось розповідає, то Вернидуб не любить програвати, тому він завжди незадоволений суддівством. І це нормально: бо я дійсно незадоволений та не хочу програвати. Але коли ти програєш за допомогою людей, які вирішують твою долю, там пенальті не поставили, там ще щось. Якщо немає там пенальті і ти думаєш, що це симуляція, то ти як рефері повинен зупинити гру, поставити вільний удар в бік «Кривбаса» і дати жовту картку тому ж Хомченовському. І не було б тоді цього вилучення.

Але коли читаєш того ж досвідченого рефері Мирослава Ступара, який говорить, що там був пенальті і це конкретна помилка судді, то що тут можна говорити? Я не думаю, що це була помилка. Це могло статися із молодим арбітром, але коли судить досвідчений і постійно якісь моменти пропускає (там не побачив, там недогледів), то це мене бентежить. Я не хочу на цю тему багато говорити, бо звісно ж я незадоволений. Одна справа, коли ти програєш у рівній боротьбі, інша, коли є сторонні чинники. Якщо ми програємо в рівній боротьбі, то я завжди це визнаю. А коли я бачу, що йде повна домінація людини, яка працює на цій грі і робить все, щоб не дати використати свій шанс для «Кривбаса» – це вже інша історія. Єдине, чого я хочу, щоб судді судили те, що вони бачать, а не те, що вони хочуть.

Потім вони говорять: вибачте, я не побачив. Але ці вибачення вже ні до чого. Доля будь-якого тренера залежить від цих людей. І чомусь вони можуть дозволити собі використати ці моменти для того, щоб цей же тренер залишив команду і його звільнили. А чому суддя може помилитися і пропустити 1-2 гри? То звільняйте і цих арбітрів. Тоді їм буде зрозуміло, що ця помилка буде коштувати їм подальшої праці. Ось і все.

– За вашими відчуттями, за якістю футболу нинішній чемпіонат буде сильнішим за попередній?

– Важко сказати. Він буде сильнішим, якщо наші клуби, які потрапили до єврокубків, непогано пройдуть цей шлях. Особливо ті команди, які будуть в групі. Тоді можна сказати, що ми ростемо. Якщо ж там нічого не здобудемо, це буде більше схоже на те, що рівень чемпіонату трошки падає.

– Цьогоріч відновлюється розіграш Кубку України. Які загалом завдання керівництво окреслило перед вами в обох турнірах?

– Я не знаю, як це правильно сказати, але я для себе ставлю завжди найвищі планки. У чемпіонаті посісти місце якомога вище, щоб в кожній грі здобувати максимальний результат. У Кубку України – також. Якщо ми не будемо ставити собі таких завдань, то який сенс цієї праці? За що боротися команді? Щоб не вилетіти? Ми цей етап вже пройшли. Від року в рік потрібно ставити все вищі цілі та зробити все, щоб хлопці зростали як професіонали, а ми із тренерським штабом також підвищували свою майстерність. Найголовніше, щоб ми досягали результатів. Думаю, цього хоче і наше керівництво, і президент клубу.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.