Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Суперкубок Англії
06.08.2023 18:00 – FT 1 : 1
1 : 4 Серія пенальті Серія пенальті
Англія
| Оновлено 07 серпня 2023, 01:05
17233
13

Знадобилась лотерея. Арсенал виборов у Манчестер Сіті Суперкубок Англії

Команди Мікеля Артети врятувалась від поразки за мить до завершення основного часу

| Оновлено 07 серпня 2023, 01:05
17233
13
Знадобилась лотерея. Арсенал виборов у Манчестер Сіті Суперкубок Англії
Getty Images/Global Images Ukraine

Напевно всі й досі пам’ятають, якою запеклою була боротьба за чемпіонський титул в англійській Прем’єр-лізі минулого сезону поміж «Манчестер Сіті» та лондонським «Арсеналом», і як вона в підсумку завершилась на користь футболістів Хосепа Гвардіоли. Ті потім ще й Кубок Англії вибороли в дербі проти сусідів за містом в особі «Манчестер Юнайтед», чим не залишили собі особливих варіантів під час вибору суперника в матчі за Суперкубок країни.

Зустріч на легендарному «Вемблі» цього разу відбувалась поміж «містянами» та «канонірами» за повної переваги останніх саме за кількістю здобутих трофеїв подібного штибу. І байдуже, що хтось називає цей турнір виставковим – останній раз «Манчестер Сіті» перемагав у ньому ще тоді, коли чемпіонські перегони велись поміж ним та «Ліверпулем», а вже на наступний рік узагалі пролетів повз цей матч, бо саме «Арсеналу» вдалось тріумфально видертись на пік тодішньої форми.

Уже від самого початку гри було чітко помітно, що перед нами дві команди надзвичайно високого рівня, якими керують справжні майстри тренерського фаху. Хосеп Гвардіола та Мікель Артета знайшли в стартових складах своїх колективів трохи місця для літніх новачків, тож ми побачили при справі Ковачича в футболці «містян», тоді як Гаверц, Райс та Тімбер розташувались у кожній із польових лінії «канонірів».

Оскільки це був тільки перший офіційний матч у новому сезоні, ми давали невеличкий карт-бланш обом сторонам, аби ті призвичаїлись до подій на футбольному полі. «Арсенал» при цьому намагався виявляти агресію вже на самому старті зустрічі, але постійно знаходив гідну відповідь від опонентів. «Сіті» обрав вичікувальну тактику й зрештою отримав м’яч до своїх ніг на тривалий час уже незабаром.

Але зі створенням гольових моментів у номінальних господарів було все дуже важко, бо Голанд ніяк не міг знайти для себе місця в штрафному, тому ми й ставали свідками дещо авантюрних пострілів із великої відстані від Родрі. Значно краще з нагодами забити було в суперників, у складі яких лише один Гаверц мав два гольових шанси. Але постійно німецький новачок програвав вирішальну дуель воротарю Ортезі, тому його команда так і залишилась без голів у першому таймі.

Після перерви ми майже не бачили «Арсенал» на чужій половині поля, бо «Сіті» ввімкнув режим засушливого контролю м’яча та вільних зон і в підсумку нічого не дав створювати опонентам. Не можна було сказати, що й самі футболісти Гвардіоли прагнули мчати до атаки та забивати голи, тож ми просто втрачали вільний час за переглядом насиченого тактичними діями футболу. Поціновувачі такого видовища також знайдуться, немає жодних сумнівів.

Але по-справжньому цікаво стало лише наприкінці основного часу, коли на з’явився на полі Кевін де Брюйне, а спроби господарів атакувати отримали добре знайомі нам риси. Саме бельгієць і розпочав випад власної команди на правий фланг передачею на Палмера, а той ні з ким м’ячем не поділився, самостійно закрутивши в дальню дев’ятку.

Залишалось грати зовсім трохи за мірками звичайного футболу, але це ж Англія, де завжди можуть вигадати щось цікаве. Від цього сезону додаткового часу саме до другого тайму буде хоч греблю гати, і цього разу його надали аж у розмірі вісьмох хвилин. А забив у відповідь «Арсенал» аж на 11-й за ліком, від чого Гвардіола був у розпачі ще до серії пенальті, яка розпочалась невдовзі після відскоку м’яча у ворота від корпусу Аканджі за підсумком удару з правого кута штрафного від Троссара.

У футбольній лотереї «каноніри» були просто більш виваженими. На першому ж ударі де Брюйне влучив у поперечину, а через один постріл Родрі не переграв Рамсдейла – суперники натомість реалізували кожну зі своїх спроб.

Фінальний свисток арбітра зафіксував перемогу лондонського «Арсенала» в розіграші Суперкубка Англії зразка 2023 року, тоді як «Манчестер Сіті» зупинився за крок до першого трофею в сезоні.

Наступного вікенду «Манчестер Сіті» гостюватиме в «Бернлі» в рамках англійської Прем’єр-ліги, тоді як лондонський «Арсенал» зустрінеться вдома з «Ноттінгем Форест».

Суперкубок Англії. Фінал.

«Манчестер Сіті» – «Арсенал» - 1:1 (1:4 – пен.)

Палмер, 77 – Троссар, 90+11

Альварес, 31 – Парті, 8, Гаверц, 27, Габріель, 66

«Манчестер Сіті»: Ортега – Аканджі, Діаш, Стоунз, Вокер – Ковачич (де Брюйне, 64), Родрі – Гріліш (Фоден, 57), Альварес, Б. Сілва – Голанд (Палмер, 63).

«Арсенал»: Рамсдейл – Тімбер (Тірні, 75), Габріель, Саліба, Б. Вайт – Парті, Райс (Нкетіа, 80), Едегор – Мартінеллі (Троссар, 75), Гаверц (Вієйра, 87), Сака.

Арбітр: Стюарт Атвелл (Нунатон, Англія).

Стадіон: «Вемблі» (Лондон, Англія).

Удари (у площину): 9 (5) – 6 (3)
Кутові: 6 – 5
Офсайди: 0 – 0.

МАНЧЕСТЕР СІТІ - АРСЕНАЛ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 19°C

Події матчу

91’
ГОЛ ! З пенальті забив Букайо Сака (Арсенал).
91’
ГОЛ ! З пенальті забив Бернарду Сілва (Манчестер Сіті).
91’
ГОЛ ! З пенальті забив Леандро Троссар (Арсенал).
91’
ГОЛ ! З пенальті забив Мартін Едегор (Арсенал).
90’ +11
ГОЛ ! М'яч забив Леандро Троссар (Арсенал).
77’
ГОЛ ! М'яч забив Коул Палмер (Манчестер Сіті).
Оцініть матеріал
(130)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Octopus
Молодцы, Арсенал!
Макс Максов
Рамсдейл вигриз цей кубок для Арсенала!
pol-55
Як би де Брюйне грав весь матч,то не було б сил так валити по м*ячу,трішки м*ягче і все могло піти по другому ,але добре бо це придасть Арсу ще більшої впевненості.
Александр Пышненко
Прелестно! Великолепно! Многообещающе! 
Summertime
Как в Катаре Троссар, 90+11  
 Не смотрел, но уверен что всё решило присутствие комсорга Зинченко.
Виктор Коробка
"Температура 19 градусів" - аж завидки беруть 
Кепа Ларисабродяга
классная развязка... сам матч не очень получился