Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 серпня 2023, 06:56
2647
4

Вперше із квітня забили більше одного. Колос виграв у Чорноморця

Команда Ярослава Вишняка здобула першу перемогу в новому сезоні

| Оновлено 09 серпня 2023, 06:56
2647
4
Вперше із квітня забили більше одного. Колос виграв у Чорноморця
ФК «Колос»

«Колос» і «Чорноморець» завершили минулий чемпіонат сусідами за турнірною таблицею. Клуб із Київської області із 36-ма очками фінішував дев'ятим. Одеська команда задовольнилася десятим місцем, відставши від «Колоса» на одне очко. Новий сезон «Чорноморець» розпочав із перемоги. Одесити в гостях обіграли черкаський «ЛНЗ». «Колос» у київському регіональному дербі зіграв у суху нічию з «Оболонню» - ще однією командою, яка піднялася з Першої ліги.

Стартові склади, які тренери обрали на сьогоднішній матч, були практично ідентичні поєдинкам першого туру. Роман Григорчук виставив тих самих виконавців, Ярослав Вишняк поставив в «основу» Лучкевича. На лаві запасних залишився Ільїн.

Команди досить активно провели перший тайм. Попри спеку футболісти багато рухалися та грали в швидкий пас. Проте небезпечних моментів гравці створили дуже мало. Та й ті, що були, назвати небезпечними можна лише з натяжкою. «Колос» компактно грав в обороні. У такому ж ключі діяли одесити. Через це футболісти обох команд мали мало простору для маневрів в атаці. М'яч переважно перебував між штрафними майданчиками. Команди багато фолили.

ФК «Колос»

Найгострішим моментом «Колоса» був штрафний удар у виконанні М'якушка. Півзахисник пробив приблизно з 25 метрів, м'яч стрибав газоном, але Білик у падінні парирував удар.

Біля воріт господарів поля запам'ятався епізод, коли після удару Путрі м'яч влучив у руку захиснику Бурді. Арбітр Кривушкін показав, що можна продовжувати матч. Правильність рішення судді з Харкова підтвердила VAR. М'яч спочатку влучив у корпус гравця «Колоса», а потім відскочив у руку.

Другий тайм «Колос» розпочав із небезпечного моменту. Практично одразу після поновлення гри Безбородько сильно пробив приблизно з 20 метрів, але Білик у падінні відбив м'яч. Чорноморець відповів на 52-й хвилині: Бойчук класно пробив із півкола штрафного майданчика, Фесюн витягнув м'яч із кута воріт. Арбітри потім зафіксували офсайд у Брагару, який заважав голкіперу.

ФК «Колос»

Після обміну небезпечними випадами команди знову, як і першому таймі, досить довго грали без моментів. Так тривало до 76-ї хвилини, на якій «Чорноморець» втратив свою найбільш реальну в матчі можливість забити гол. Бойчук прострілив, Шпорн зблизька переправляв м'яч у ворота, але Фесюн зміг зреагувати і ногами відбити удар.


В атаці у відповідь «Колос» відкрив рахунок у матчі. Велетень, що вийшов на заміну, виграв верхову боротьбу у Путрі і Брагару і поцілив у ближній кут воріт.

Після забитого голу підопічні Вишняка не почали грати на утримання рахунку. Вони активно діяли у пресингу на чужій половині, чим змушували помилятися гравців «Чорноморця». До речі, футболісти «Колоса» пресингували протягом усього другого тайму. «Колос» і до першого голу, і після нього володів невеликою перевагою. Господарі поля не дали одеситам можливості відігратися. Мало того, на останніх хвилинах ковалівці подвоїли перевагу. Після навісу у штрафний майданчик Мілько скинув м'яч на Цурікова, який точно пробив із району одинадцятиметрової позначки.

ФК «Колос»

«Колос» вперше з 14 квітня забив у матчі більше одного голу. Підопічні Вишняка здобули першу перемогу у новому чемпіонаті та другий матч поспіль залишили свої ворота у недоторканності. «Чорноморець» не може виграти на полі «Колоса» вже четвертий поєдинок поспіль. Крім того, перервалась чотириматчева серія перемог одеського клубу у виїзних матчах, яка тривала ще з минулого чемпіонату.

Українська Прем'єр-ліга. 2 тур.

«Колос» - «Чорноморець» - 2:0

Велетень (77), Цуріков (88).

Богданов (53), Золотов (61) - Путря (18), Бойчук (45), Гучек (45+4), Шпорн (66), Салюк (78), Білик (80), Брагару (90+2).

«Колос»: Фесюн, Цуріков, Бондаренко, Бурда, Золотов, Лучкевич, Оріховський (Мілько, 84), Богданов (Болбат, 64), Мякушко (Велетень, 64), Безбородько (Салабай, 74), Демченко (Ільїн, 74).

«Чорноморець»: Білик, Єрмаков, Салюк, Путря, Брагару, Васильєв, Гучек (Штогрін, 83), Кузик, Шпорн (Хадіда, 83), Ієде, Бойчук.

Арбітр: Дмитро Кривушкін (Харків).

Стадіон: «Колос» (Ковалівка Київська область).

Наші оцінки:

«Колос» (заміни): Болбат - 6.5, Велетень - 7.5, Салабай - 5.5, Ільїн - 5.5, Мілько - 6.5.

«Чорноморець» (заміни): Штогрін - б/о, Хадіда - б/о.

КОЛОС – ЧОРНОМОРЕЦЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

88’
ГОЛ ! М'яч забив Андрій Цуріков (Колос К).
77’
ГОЛ ! М'яч забив Владислав Велетень (Колос К).
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді
Теніс | 01 травня 2024, 22:26 2
Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді

Єлена Рибакіна виграла у Юлії Путінцевої, Аріна Соболенко обіграла Мірру Андрєєву

Ярмоленко побив бомбардирський рекорд Реброва
Футбол | 01 травня 2024, 23:31 1
Ярмоленко побив бомбардирський рекорд Реброва

34-річний хавбек «Динамо» забив 190-й м'яч в українській кар'єрі

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
osso
Ничего вы не понимаете Григор знает что делает. Распродать всю команду, набрать новую, ввести соперников в ступор, проигрывая сельским командам. Замилить грандам глаза, а потом как выстрелить и всех победить.
Summertime
Общество Урожай рулит!  И главное что победы ЛНЗ и Колоса полностью чистые и прозрачные. 
  А в остальных матчах какой то латиноамериканский трэш.  Удаления, пенальти, потасовки на поле, вопли тренеров на всё поле...   
Кострубатий, серпневий, пекельний хфутбол.
Выталкиватель парашутистов
 Глухой Колос, а Черноморец еще хуже чем в прошлом году....