Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 серпня 2023, 07:52
4409
23

Без Довбика вже важко. Дніпро-1 дотиснув Полісся в Ужгороді

Команда Олександра Кучера переважну частину ігрового часу грала в більшості

| Оновлено 09 серпня 2023, 07:52
4409
23
Без Довбика вже важко. Дніпро-1 дотиснув Полісся в Ужгороді
УПЛ

Звітні вихідні видаються дуже гарячими не тільки в плані запеклості протистоянь у рамках української Прем’єр-ліги, а й за температурними показниками. Напередодні ми стали свідками того, як закарпатський «Минай» та черкаський «ЛНЗ» ледь витримали високі навантаження на тлі пекельної спеки в ранішньому часовому слоті, а вже наступної доби організатори двічі пожалкували, що поставили центральний матч усього другого туру на той самий час.

Таким чином, у нас не було приводів заздрити дніпровському «Дніпру-1» та житомирському «Поліссю», які свою гру проводили на «Авангарді» за лічені десятки кілометрів від домашньої арени команди Володимира Шарана. Футболісти Олександра Кучера при цьому були, що називається, із коліс, бо тільки-но повернулись додому з порожніми руками на тлі невдалого вояжу до грецького «Панатінаїкоса», тоді як у футболістів Юрія Калітвінцева було достатньо часу для відпочинку.

У першій половині було помітно, що гравці відчувають певну задуху через доволі мінливу погоду в регіоні, тож очікувати від них на видовище було не варто. «Дніпро-1» вийшов грати в притаманний для себе футбол, однак робив це вже без Артема Довбика на вістрі атаки, а це, як відомо, дві великі різниці. Якщо коротко, то господарям було просто нікого шукати в передній лінії, адже до гри з Максимом Третьяковим в якості форварда навіть «Олександрія» свого часу до кінця не призвичаїлась.

Що ж до «Полісся», то житомирському колективу було помітно важче грати з м’ячем у ногах, аніж у матчі проти «Вереса», але низька інтенсивність від суперників попереду дещо полегшувала роботу гостьовій команді. Утім, на 20 хвилині стався фол Богдана Кушніренка перед власним штрафним проти Бланко, за який опорний житомирського клубу одразу перед собою побачив червону картку. Навіть за умов наявності VAR на грі, рішення арбітра виглядало дуже сміливо.

Очікувалось, що вже під час гри з перевагою за кількістю гравців на полі «Дніпро-1» зможе претендувати на щось більш цікаве в атаці, але вийшло навпаки. Активно ввімкнувся до гри легіонер Бені Макуана й кілька моментів він у Сарапія перед штрафним усе ж таки виграв. У підсумку, за динамікою дій попереду «Полісся» навіть де в чому перевершувало опонентів, однак відкрити рахунок до перерви так ніхто й не зміг, а над «Авангардом» тим часом ставало дедалі більше хмар.

На другу половину матчу керманичі випустили по одному новому футболісту, але нічого суттєво не змінилось при цьому. «Дніпро-1» так само водив м’яч чужою половиною поля, але мізерна кількість передач на загострення не давала цим атакам дійти до логічного завершення. Так тривало аж до 61 хвилини, коли за простріл Бланко з правого флангу зачепився Рубчинський, а з відскоку від його ноги Піхальонок зльоту поклав дуже симпатичний гол у ближній кут.

Темп матчу був таким, що здавалось, буцімто й одного цього голу вистачить для перемоги. Однак «Полісся» знайшло в собі сили на повноцінний фінальний штурм у меншості й за підсумком кількох поспіль спроби пробити здалеку Янаков таки знайшов руку Адамюка ударом зі штрафного. Той стояв у межах власних володінь, тож потім Денис спокійно пробив із пенальті по центру воріт.

Лічені хвилини залишались до фінального свистка, а «Дніпро-1» дуже не хотів починати для себе національну першість із утрати очок. Але ідеї, як принести своїй команді перемогу, як і сміливості, зміг знайти тільки Бабенко вже на третій компенсованій хвилині. Дальній постріл із правого флангу потужно полетів точно під ближню стійку, із чим не зміг упоратись Кудрик.

Дніпровський «Дніпро-1» посеред тижня зіграє на виїзді проти празької «Славії» в кваліфікації Ліги Європи УЄФА, після чого гостюватиме в закарпатського «Миная», а житомирське «Полісся» вдома зіграє проти львівського «Руха».

Наші оцінки:

«Дніпро-1» (заміни): Танчик – 6,0, Когут – 5,5, Ківінда – 6,0, Сваток – 6,0, Білл – б/о.

«Полісся» (заміни): Назаренко – 6,0, Крушинський – 6,0, Янаков – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 2-й тур.

«Дніпро-1» – «Полісся» - 2:1

Піхальонок, 61, Бабенко, 90+1 – Янаков, 88 (пен.)

Пасіч, 36, Адамюк, 46, Сарапій, 80, Бланко, 90+3 – Танковський, 33, Крушинський, 90+3

Кушніренко, 20 (грубий фол)

«Дніпро-1»: Кінарейкін – Каплієнко, Сарапій, Адамюк, Є. Пасіч (Танчик, 46) – Бланко, Бабенко – Рубчинський (Когут, 63), Піхальонок, Мірошниченко (Сваток, 66) – Третьяков (Ківінда, 63).

«Полісся»: Кудрик – Смоляков, Шабанов, Чоботенко, Кравченко – Огіря, Кушніренко – Макуана, Танковський (Крушинський, 64), Козак (Назаренко, 46) – Будківський (Янаков, 76).

Арбітр: Денис Шурман (Київська обл.).

Стадіон: «Авангард» (Ужгород).

Удари (у площину): 15 (8) – 7 (4)
Кутові: 11 – 4
Офсайди: 1 – 1.

ДНІПРО-1 - ПОЛІССЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 21°C

Події матчу

90’ +1
ГОЛ ! М'яч забив Руслан Бабенко (Дніпро-1).
87’
ГОЛ ! З пенальті забив Денис Янаков (Полісся).
63’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Піхальонок (Дніпро-1).
20’
Богдан Кушніренко (Полісся) отримує червону картку.
Оцініть матеріал
(38)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 03 травня 2024, 23:10 7
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Евертон без Миколенка розійшовся миром із командою Лутон Таун
Футбол | 04 травня 2024, 00:12 5
Евертон без Миколенка розійшовся миром із командою Лутон Таун

У ірисок забив Домінік Калверт-Льюїн, на що відповів Елайджа Адебайо

Коментарі 23
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
AleksDnipro
З перемогою. Гра гівно. Перемогли через клас футболістів. Кучер "Камон плей" - тренер-мотиватор, але ніяк не тренер-тактик.
Remark
Без Довбика забили два мяча! Тут дело не в нем. А в целом, в игре команды. Она в этом матче была нудотной. Полесье было куда острее, даже играя в десятером.
Vitaliy Shevchenko
Нікого Дніпро-1 не дотиснув, перемога на фарті. А якщо згадати коли було вилучення суперника, фізрук в своєму репертуарі. Далі буде...
Summertime
Спасибо Бабенко, что напомнил как деды в футбол играли!  
 А то затрахали  ужк однообразными  антиоффсайдными проникновениями к линии ворот и скыдочками на пьятачок, как в хоккее.
King8619
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Господин UAF
Отскочили пердята🤣🤣🤣 Играя почти весь матч в большинстве чуть было не потеряли очки. Судейка аккуратненько за кАломойчан топил.