Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Початок матчу було відкладено до 20:15 через повітряну тривогу
Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 серпня 2023, 06:42
4004
6

Друга суха перемога поспіль. Олександрія виграла у Металіста 1925

Підопічні Руслана Ротаня у новому сезоні стартували з двох перемог

| Оновлено 09 серпня 2023, 06:42
4004
6
Друга суха перемога поспіль. Олександрія виграла у Металіста 1925
ФК «Олександрія»

Наставник «Олександрії» Руслан Ротань на цей матч виставив той самий склад, який здобув перемогу у поєдинку першого туру проти «Кривбаса». Зазначимо, що напередодні поєдинку до команди приєднався молодий нападник Погорілий, який прийшов із «Шахтаря». Минулий сезон форвард провів у луганській «Зорі». Також поповнив склад «Олександрії» молодий бразильський півзахисник Джованні.

У складі «Металіста» порівняно з матчем першого туру проти «Шахтаря» відбулося три зміни. У центрі оборони замість Курила вийшов Безуглий, а його місце на лівому фланзі захисту зайняв Капінус. Андрій Ткачук і Габелок замінили Вачіберадзе та Кравченка у півзахисті. Атакуюча лінія залишилася без змін.

Через чергову ракетну атаку країни-агресорки по Україні матч розпочався із суттєвим запізненням. Стартовий свисток арбітра Володимира Новохатнього пролунав о 20.15 (замість 19.00).

Перші хвилини команди провели в активному пресингу, що змушувало опонентів помилятися під час передач і втрачати м'яч. У такому темпі суперники провели близько 10 хвилин. Потім гра заспокоїлася, і деякий час основні події розгорталися у центрі поля. Першого удару у площину воріт завдав гравець «Металіста 1925» Русин. На 12-й хвилині він пробив з лінії штрафного майданчика, але удар вийшов слабким, і Шевченко в падінні забрав м'яч до рук. На 19-й хвилині «Металіст 1925» провів швидку атаку, під час якої Бичек пройшов лівим флангом і зробив навіс у штрафний майданчик, але передача виявилася неточною. У першій половині тайму харківська команда більше контролювала м'яч, проте небезпечні моменти створювала зовсім нечасто.

ФК «Олександрія»

Після екватора першої половини зустрічі ініціатива перейшла до господарів поля. Однак і підопічні Ротаня майже не створювали гольові моменти. Небезпека біля воріт Мозіля переважно виникала після стандартних положень у виконанні Калітвінцева. Після одного з них воротар помилився на виході, промахнувшись повз м'яч, але ніхто з гравців «Олександрії» не зміг переправити його у ворота.

«Металіст 1925» на 34-й хвилині успішно зіграв у пресингу, Русин з лінії штрафного майданчика завдав удару – Шевченко у падінні забрав м'яч у руки. Фактично, це був найнебезпечніший момент, який створив харківський клуб за обидва тайми.

На 37-й хвилині «Олександрія» відкрила рахунок. Успіх команді Ротаня приніс черговий кутовий удар. Після навісу у виконанні Калітвінцева Бабогло намагався пробити по воротах, але захисник заблокував його удар. М'яч відскочив до Шулянського, який зблизька вразив ворота Мозіля.

ФК «Олександрія»

З початку другого тайму «Металіст 1925» спробував взяти нитки гри у свої руки. Підопічні Едмара та Голодюка знову взялися активно пресингувати, але, на жаль для них, небезпечних моментів біля воріт Шевченка було ще менше, ніж у першому таймі. Команда в атаці діяла беззубо, нападник Сидоров, який прийшов із запорізького «Металурга», майже весь матч провів без м'яча. Заміни, проведені тренерським штабом харківського клубу, не допомогли загострити гру в атаці. За весь другий тайм команди створили лише кілька напівмоментів. Логічно, що жодній із них не вдалося забити гол.

«Олександрія» у двох стартових турах здобула мінімальні перемоги. В обох матчах автором вирішальних голів став Шулянський. «Металіст 1925» розпочав сезон із двох поразок. В обох зустрічах харківський клуб непогано проводив перші тайми, а потім у команди начебто закінчувалися сили.

Українська Прем'єр-ліга. 2 тур.

«Олександрія» – «Металіст 1925» – 1:0

Шулянський (37)

Кулаков (36), Сігєєв (90+3) - Безуглий (41), Ткачук Є. (65), Голодюк (тренер, 69)

«Олександрія»: Шевченко, Бабогло, Логінов, Плакса (Калюжний, 63), Бєляєв, Копина, Смирний (Савченко, 73), Сігєєв, Калітвінцев, Кулаков (Андрейчук, 73), Шулянський (Авагімян, 63).

Запасні: Долгий, Мельник, Базаєв, Ващенко, Скорко, Матюшенко, Погорілий, Єрмаков.

«Металіст 1925»: Мозіль, Жичиков, Ткачук Є., Безуглий, Капінус, Габелок, Русин, Ткачук А. (Чирук, 86), Бичек (Вачіберадзе, 66), Юсов (Арі, 60), Сидоров.

Запасні: Сидоренко, Потімков, Коваленко, Рудавський, Червак, Абулла, Дмитренко, Ігор, Островський.

Арбітр: Володимир Новохатній (Черкаська область).

Стадіон: «Ніка» (Олександрія, Кіровоградська область).

Наші оцінки:

«Олександрія» (заміни): Калюжний - 5.5, Авагімян - 6.0, Андрейчук - 5.5, Савченко - 5.5, Скорко - б/о.

«Металіст 1925» (заміни): Арі - 5.0, Вачіберадзе - 5.0, Чирук - б/о.

ОЛЕКСАНДРІЯ - МЕТАЛІСТ 1925. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

38’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Шулянський (Олександрія).
Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
avk2307
игра очень похожа на договорняк.
без эмоций, без моментов, просто катали мяч 
apepa
В одной из атак Русин пожадничал и не отдал пас на Сидорова. Тот бы расстрелял ворота. Так было бы 1-1.
avk2307
там оценки от спорт юа просто чудо. 6.5 у всей Александрии, по сравнению с вчерашними оценками Оболони просто издевательство.
Злий Глобинець
А казали "Ротань фізрук". А тут перемоги пішли одна за одною. Причина весняних нічиїх Олександрії напевно була в тому, що Руслан Петрович не проводив з командою передсезонну підготовку. Тепер же повноцінну підготовку провели, доукомплектувались. І сам Ротань по ходу роботи вчиться як тренер. Він ще молодий, усе ще попереду.
Forwardd111
Клуб заряджений на підкуп суддів і договорняків!( дно упл
Summertime
И в таком бодром настроении Александрия подошла к матчу с чемпионом.   Опять скандал?