Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 серпня 2023, 06:59
2198
5

Рух – Ворскла. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Після вильоту з Ліги конференцій «Ворскла» повертається в УПЛ

| Оновлено 09 серпня 2023, 06:59
2198
5
Рух – Ворскла. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У неділю, 6 серпня, «Рух» на «Арені Львів»в рамках української Прем’єр-ліги прийматиме «Ворсклу». Після поразки від грузинської «Діли» та вильоту з Ліги конференцій «Ворскла» стартує у 28-му для клубу сезоні в УПЛ.

Рух

До нової очної зустрічі з полтавчанами рухівці підійшли з позитивними емоціями та клубним серіалом в чемпіонатах. Безпрограшна клубна рекордна домашня серія «Руха» триває 7 ігор: три перемоги та чотири нічиї. На старті нового чемпіонату львів'яни сенсаційно обіграли луганську «Зорю» з рахунком 2:1. Головний тренер «жовто-чорних» Віталій Пономарьов перед грою з «Ворсклою» зазначив: «Треба забути перемогу над «Зорею» і рухатись далі. Звичайно, приємно, що перемогли бронзового призера. Але попереду в нас складні матчі. «Ворскла» - дуже якісна і хороша команда. Тому ми відповідально підходимо до цієї гри. Складно сказати, чи єврокубкова гра «Ворскли» дасть нам перевагу. Це серйозна команда, представник України на євроарені. Вони знають, як грати двічі на тиждень».

Рухівець Ростислав Лях може провести 50-й матч в УПЛ, а «Рух» - зазнати 30-ї поразки в чемпіонатах. Раніше «Рух» на «Арені Львів» в статусі господарів поля провів у всіх турнірах 32 гри: 11 перемог, 15 нічиїх та 6 поразок, різниця забитих і пропущених м’ячів 44-29.

Ворскла

Полтавчани приїдуть до Львова в не кращому настрої, бо в четверг завершили свій єврокубковий сезон, втретє поспіль вилетівши з Ліги конференцій на стадії кваліфікації. Разом з тим, переможна серія «Ворскли» триває в УПЛ 5 ігор і до повторення клубного рекорду ще один матч. Цього разу підопічні Віктора Скрипника прагнутимуть перемогою реабілітуватися перед своїми вболівальниками за передчасно завершений євросезон.

Тож «Ворскла» стартує у 28-му для клубу сезоні в УПЛ і може здобути 270-ту перемогу в чемпіонатах України. Віктор Скрипник біля керма різних клубів може зазнати 30-ї поразки в УПЛ. Через вилучення в заключному матчі минулого чемпіонату не зможе вийти на поле ветеран «Ворскли» Ігор Пердута.

Статистика зустрічей

«Рух» та «Ворскла» провели вже шість ігор в УПЛ і найчастіше завершували поєдинки внічию – тричі. Ще двічі перемога була на боці полтавчан та один раз – рухівців. «Рух» найбільше голів за матч в УПЛ пропустив саме від «Ворскли» (2:5, 23 серпня 2020 року). «Жовто-чорні» востаннє приймали полтавський клуб 29 квітня цього року, коли було зафіксовано нічию – 1:1. Гості зусиллями Руслана Степанюка відкрили рахунок, а в заключні компенсовані хвилини матчу кращий бомбардир «Руха» Юрій Климчук врятував команду від поразки. Загалом безпрограшна серія рухівців в матчах із «зелено-білими» триває три гри: перемога та дві нічиї.

Феміда

Арбітром матчу призначено Віталія Романова (Дніпро), який провів 132 гри в УПЛ. Раніше «Рух» за Романова відіграв 7 матчів в чемпіонатах: три перемоги, дві поразки та дві нічиї. «Ворскла» ж за цього арбітра провела 16 ігор в УПЛ: 5 перемог, 6 нічиїх та 5 поразок.

Прогноз на протистояння

Рухівці раніше всі свої домашні матчі із «Ворсклою» завершували з нічийним результатом. У майбутньому поєдинку також спрогнозуємо нічию.

Орієнтовні склади:

«Рух»: Ледвій, Роман, Дідик, Сич, Слюбик, Сапуга, Едсон, Мисик, Притула, Теслюк, Климчук.

«Ворскла»: Ісенко, Пердута, Чеснаков, Сантана, Крупський, Феліпе, Павлюк, Юрченко, Кане, Челядін, Степанюк.

6 серпня, неділя

«Рух» – «Ворскла»
Львів. Стадіон «Арена Львів». 19:00
ТБ-трансляція на телеканалах Суспільне та Спорт-1
РУХ – ВОРСКЛА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Віталій Романов (Дніпро)
Прогноз Sport.ua – 1:1
Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Злий Глобинець
Жеваго висунули підозру у підкупі суддів Верховного Суду: https://poltava.to/news/72471/
Remark
Ненавижу Ворсклу. А по матчу тут 1Х, не должен Рух проиграть тут этому дну.
NikoKam1969
Бажаю Руху перемоги.
Алексей
Рух должен выносить этот не до клуб 4-1
SanyaPOL
Після вильоту з Ліги конференцій «Ворскла» починає шлях до пердіву, амьоби безхребетні...