Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Проходить далі Діла
03.08.2023 20:00 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 1:2 3 : 1
Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 серпня 2023, 00:32
17610
125

Мінус один. Ворскла поступилась Ділі та вилетіла з Ліги конференцій

Черговий із голів дуелі опинився на рахунку українського нападника Миколи Ковталюка

| Оновлено 04 серпня 2023, 00:32
17610
125
Мінус один. Ворскла поступилась Ділі та вилетіла з Ліги конференцій
ФК Ворскла

«Діла» та «Ворскла» провели матч-відповідь 2-го кваліфікаційного раунду Ліги конференцій. У першому поєдинку грузинський клуб створив чимало проблем «зелено-білим»: полтавці продемонстрували характер, забивши переможний гол на останніх хвилинах. Порівняно з протистоянням тижневої давнини тренерський штаб «Ворскли» зробив одну кадрову перестановку: замість Челядіна вийшов Скляр.

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live у Telegram Sport.ua

Господарі поля активно розпочали зустріч, намагаючись швидким взяттям воріт нівелювати перевагу полтавського клубу. «Зелено-білі» не стали притискатися до свого штрафного майданчика, біля центру поля зустрічаючи суперників. Тим не менш, футболісти «Діли» створювали напругу біля воріт Павла Ісенка, зокрема за рахунок великої кількості стандартних положень.

Втім, у такий спосіб події розвивалися недовго: полтавці зуміли відсунути гру від свого штрафного майданчика. Але саме господарі створили перший по-справжньому гольовий момент матчу. Гейл втік у вільну зону на лівому фланзі і повз Ісенка, що вийшов назустріч, віддав передачу Ковталюку, який не зумів прийняти м'яч. На темп зустрічі впливали часті паузи, пов'язані із наданням медичної допомоги футболістам.

У другій половині тайму футболісти «Діли» знову почали активно атакувати. Агресивніше почав діяти Гейл, який завдав чимало проблем полтавцям у першому матчі. Після одного із прострілів барбадосця Ковталюк ледь не переправив м'яч у ворота. Неприємним моментом для «Ворскли» стало пошкодження Феліпе, який не зміг продовжити поєдинок (замість бразильця на поле вийшов Бацула).

А перед перервою «Діла» відкрила рахунок. Ісенко на виході кулаками вибив м'яч, але футбольний снаряд потрапив до Сантоса, який влучив у поперечину. Відскок у штрафному майданчику підстеріг Парулава, який добив м'яч у ворота.

Друга половина зустрічі розпочалася з атак полтавців, і ледь не зрівняв рахунок Кане, який після скидки Степанюка з центру штрафного майданчика пробив поруч зі штангою. «Діла» відповіла кількома своїми атаками, на вістрі яких опинявся той самий Гейл, котрий за рахунок своїх швидкісних якостей намагався загострити ситуацію. В одному з епізодів Ісенку довелося демонструвати реакцію, коли після зрізки від Бацули голкіпер ногою відбив м'яч.

У середині другого тайму ситуація для «Ворскли» дуже ускладнилася. Гейл таки досяг свого: барбадосець зробив передачу на хід Ковталюку і форвард, який вийшов віч-на-віч з Ісенком, точно пробив повз голкіпера. Втім, лише кілька хвилин знадобилося полтавцям для того, щоб відіграти один гол. Степанюк у штрафному майданчику «Діли» зачепився за м'яч і проштовхнув футбольний снаряд у ворота.

І все ж, герой матчу цього вечора грав у червоній футболці. Гейл у штрафному майданчику «Ворскли» зіграв на випередження і переправив м'яч у ворота. У полтавців залишалося замало часу для того, щоб врятувати гру. Зробити це міг Нестеренко, який на останніх секундах неточним ударом замкнув навіс Степанюка.

«Діла» втримала потрібний рахунок і вийшла до наступної стадії кваліфікації Ліги конференцій.

Ліги конференцій УЄФА. Кваліфікація. Другий раунд. Матч-відповідь.

«Діла» – «Ворскла» - 3:1 (перший матч – 1:2)

Парулава, 44, Ковталюк, 71, Гейл, 86 – Степанюк, 74

Тевзадзе, 62, Чікашуа, 72 – Павлюк, 10, Сантана, 58

«Діла»: Кучеренко – Вандерсон, Тевзадзе, Дзоценідзе, Чітеішвілі – Парулава (Сардалішвілі, 62), Сантос, Жеан Віктор – Гейл (Гапріндашвілі, 90+1), Ковталюк, Гоміс (Кухіанідзе, 76).

«Ворскла»: Ісенко – Крупський (Нестеренко, 56), Сантана, Чеснаков (Хрипчук, 73), Пердута – Кане, Скляр, Павлюк, Феліпе (Бацула, 35) – Степанюк, Юрченко (Челядін, 73).

Арбітр: Сімоне Соцца (Сереньо, Італія).

Стадіон: «Тенгіз Бурджанадзе» (Горі, Грузія).

ДІЛА - ВОРСКЛА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 32°C

Події матчу

86’
ГОЛ ! М'яч забив Тьєррі Гейл (Діла).
74’
ГОЛ ! М'яч забив Руслан Степанюк (Ворскла).
71’
ГОЛ ! М'яч забив Микола Ковталюк (Діла).
45’
ГОЛ ! М'яч забив Отар Парулава (Діла).
Оцініть матеріал
(109)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Маріо ЖАРДЕЛ: «Такий гравець як я зараз коштував би 300 мільйонів євро»
Футбол | 02 травня 2024, 14:52 2
Маріо ЖАРДЕЛ: «Такий гравець як я зараз коштував би 300 мільйонів євро»

Бразилець вважає, що якісно нинішній футбол не кращий за той, який був у його часи

Жирона в передчутті. Команда в дербі з Барселоною може вийти в ЛЧ
Футбол | 01 травня 2024, 20:45 1
Жирона в передчутті. Команда в дербі з Барселоною може вийти в ЛЧ

Команда готується святкувати

Коментарі 125
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
an52
Нічого, скоро у нас представництво в єврокубках скоротиться до 4 клубів і на один колгосп буде менше
Sergii Novykov
Чего чего, а стабильности Ворскле не отнять
Владимир  одесский
Нахуя з такою грою виходити в Єврокубки, лише щоб ганьбити своє місто і країну?
anacreon
Кожен рік вболіваю, аби цей недоклуб не попав у єврокубкову зону та не займав чуже місце. Але вони знову пролазять, щоб потім вилетіти ще в кваліфікації. І для того, аби такі пасажири вилітали в перших матчах - інші клуби повинні  боротися за кожне очко, аби було 5 місць....Реально просто недоклуб.
ss2000
Проиграли суперзвезному Грузинскому гранду , в том году Финские профи Ворсклу раскатали , дальше Мальта ?, Андорра?!
Владимир  одесский
Я вважаю, що гравцям потрібно платити за результат, є результат - є бабки, немає - сосіть один у одного. А так нахера напрягатися, якщо і так заплатять!
Mr Voevudskiy
3 год подряд (!) эти никчемные создания не могут 2 раунд пройти. тьфу. блет
Neirobi
Позорище
suforza1921
При всіх негараздах українського футболу в цілому і Ворскли зокрема, проходити бронзового призера грузинського чемпіонату були зобов'язані. Хто в Діли запалює? Українець, який грав у першій лізі та представник супер футбольної країни Барбадос. Хіба це топ-команда? Нижче грузинів тільки рівень Андорри та Сан-Маріно. Ну ще Мальта , Вірменія, Боснія-Македонія-Чорногорія на рівні. Але єврокубки для полтавчан це, певно, карма.
SeM077
Зробіть бан на Єврокубки Ворсклі. Для чого так позоритись, хоча розумію - це стабільність. Посадіть на лавку цього форварда під №7  і випускайте тільки на пенальті. Та й женіть цього недотренера Скрипника, бо щось мені не віриться що бюджет Діли більше чим у Ворскли.
Андрій Полоз
Так ще почекайте, ще аналогічно ''Зоря'' себе покаже, ''Дніпро-1''... Та і ''Динамо'' з ''Шахтарем'' не набагато кращі будуть... Ось побачите... (((
romanchik.8409
Это уровень нашего УПЛ...Как и всего футбола..Те кто сейчас играет,лет 10 назад играли максимально в 1 лиге...Кто скажет,ну хоть такой чемпионат...Но вот вопрос на х такой футбол? Зачем столько команд в УПЛ? Наш предел 10 команд в УПЛ..Уже Грузины разъ...ют наши клубы...Дно пробили 
Мирко Градович
Позоріще повне. Думки нуль на полі, тактичних схем тренерських - нуль, гравці гарно дивилися лиш з прапорами перед початком гри. Налякане стадо. Воротар то рівень 1 ліги, кудась бігає, суєтиться, позиційно бестолковий. Тренер стоїть як вкопаний, Пора вже Скрипника попросити з команди, бо толку ніякого, дно повне....
new0star
От мало нам життєвих проблем в цьому житі. Ще й ці під*раси настрій портять. Ідуть вони нах*й. Заборонити показувати цей позор і заборонити зарплату у випадку вильоту команди в єврокубках більше 13000 гривень (або альтернатива на передовій 100000). Бля буду, наступного разу землю гризти будуть.
BERNARDOS
Колхозники в своем репертуаре.
Barlowold
Цеж треба було так дупу рвати в кінці чемпіонату, щоб потім зробити оце
ash
Для чого було в кінці минулого сезону рвати (_._) за 5е місце і вихід в єврокубки? Щоб знову зганьбитися?? Дворова команда...
Владимир  одесский
Гарний настрій був увесь день, а потім подивився футбол у виконанні Ворскли і тепер одне бажання - нахуяритися!!!
KvlaD
Пердута - все, что нужно знать о сегодняшней игре Ворсклы. Одним словом, как говорится.
Валерий Пинчук
Навіщо йти в єврокубки