Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 04 серпня 2023, 09:20
13341
12

Дедлайн близький. 5 довгоочікуваних трансферів, що відкладаються на серпень

До закриття періоду дозаявок у топ-лігах Європи залишається менше місяця

| Оновлено 04 серпня 2023, 09:20
13341
12
Дедлайн близький. 5 довгоочікуваних трансферів, що відкладаються на серпень
Getty Images/Global Images Ukraine. Кіліан Мбаппе

1 вересня у топових лігах європейського футболу завершить роботу літнє трансферне вікно, а разом із ним буде закрито й період для дозаявки новачків, якщо тільки ті не були підписані на правах вільного агента. Це означає, що попереду в нас менше місяця, коли клуби мають вирішити всі свої кадрові питання, й оформити трудові відносини з новачками.

Які ж трансфери у світовому футболі є найбільш довгоочікуваними у серпні?

Гаррі Кейн

Вік: 30 років
Громадянство: Англія
Клуб: «Тоттенхем»

Влітку 2024 року у Гаррі Кейна підійде до завершення термін дії контракту із «Тоттенхемом» - клубом, де форвард провів практично всю свою професійну кар'єру, за винятком від'їздів в оренду у молодому віці. Нападник вже чітко дав зрозуміти босам «шпор», що цього разу домовитися про пролонгацію співпраці не вдасться, оскільки Гаррі хоче вхопитися за останній шанс у кар'єрі виграти щось по-справжньому значуще – Лігу чемпіонів, наприклад.

Getty Images/Global Images Ukraine. Гаррі Кейн

У «Тоттенхемі», здається, вже морально готові до відходу Кейна і зараз просто хочуть, щоб при цьому було виконано дві ключові умови. Насамперед боси «шпор» вкрай не бажають, аби Гаррі продовжував виступи в англійській Прем'єр-лізі. Тому й не відбувся перехід нападника у «Манчестер Юнайтед», який спершу називався у пресі фаворитом на підписання футболіста.

Нині ж клубом, який лідирує у гонці за Кейном, у ЗМІ називають «Баварію». Мюнхенці готові заради Гаррі побити власний трансферний рекорд (80 мільйонів євро) і вже погодили всі деталі 5-річного контракту із самим гравцем. Схоже, сторонам залишається залагодити лише дрібні деталі, й угоду буде завершено. Втім, скільки разів у пресі вже повідомлялося щось подібне, після чого Кейн все одно залишався у «Тоттенхемі»?

Усман Дембеле

Вік: 26 років
Громадянство: Франція
Клуб: «Барселона»

Усмана Дембеле бачити у своїх лавах дуже хоче «Парі Сен-Жермен». Клуб, який регулярно користується солідними фінансовими вливаннями з боку інвесторів з Катару, має на меті вже найближчим часом завершити придбання вінгера у «Барселони», причому скористатися обставинами та зробити це за зниженою вартістю.

Getty Images/Global Images Ukraine. Усман Дембеле

Справа в тому, що у контракті Дембеле був пункт, який дозволяв будь-якому клубу активувати клаусулу в розмірі 50 мільйонів євро, але лише до 1 серпня нинішнього року, після чого необхідний розмір компенсації збільшувався вдвічі. У ПСЖ, за чутками, встигли скористатися шансом, й тепер парижани мають п'ять днів на те, аби остаточно завершити трансфер.

Із оформленням угоди проблем не очікується, оскільки раніше ПСЖ та Дембеле вже погодили 5-річний контракт, причому футболіст вів переговори з французьким грандом з офіційного схвалення «Барселони». Також відомо, що у Парижі в Усмана суттєво зросте заробітна плата – з 16 до 20 мільйонів євро, причому це іще без урахування всіляких додаткових виплат та бонусів.

Йошко Гвардіол

Вік: 21 рік
Громадянство: Хорватія
Клуб: РБ «Лейпциг»

Чемпіон Англії та переможець Ліги чемпіонів сезону-2022/23 «Манчестер Сіті» поки поводиться на трансферному ринку досить скромно та обережно. Наразі головні зусилля «містян» спрямовані на те, щоб вмовити німецький «Лейпциг» погодитись на продаж 21-річного центрального захисника Йошко Гвардіола, на рахунку якого вже 21 поєдинок (2 голи) за національну збірну Хорватії.

Getty Images/Global Images Ukraine. Йошко Гвардіол

Поки що ситуація навколо потенційного переїзду Гвардіола під «крило» до Гвардіоли виглядає вкрай заплутаною. Ще 20 липня інсайдер Фабріціо Романо поінформував, що всі деталі угоди між клубами узгоджені, а Йошко вже завершив проходження першої частини медичних тестів. Проте вже наступного дня директор німецького клубу Макс Еберл заявив, що жодної угоди щодо Гвардіола з «Манчестер Сіті» немає, причому «навіть і близько».

Але в «Манчестер Сіті» навряд чи так легко відступляться, тим паче, що Гвардіола дуже зацікавлений у переході до його команди хорватського центрбека, і після перемоги у Лізі чемпіонів боси «містян» напевно постараються ублажити головного тренера, виконавши ледве не ключове його кадрове прохання на поточне міжсезоння.

Віктор Осімхен

Вік: 24 роки
Громадянство: Нігерія
Клуб: «Наполі»

Кращий бомбардир минулого сезону в італійській Серії А та чемпіон у складі «Наполі» Віктор Осімхен також є одним із «ласих шматочків» на трансферному ринку Європи. На початку літа активний та предметний інтерес до нігерійця приписували «Челсі» та «Манчестер Юнайтед», але зрештою англійці, ймовірно, вийшли з гонки за форварда.

Getty Images/Global Images Ukraine. Віктор Осімхен

«Наполі» хоче отримати за Осімхена, контракт якого з клубом розрахований ще всього на два роки, близько 200 мільйонів євро. Але заплатити таку суму на континенті за африканського голеадора можуть далеко не всі, що розуміє і президент неаполітанців Ауреліо Де Лаурентіс. Нещодавно він, зокрема, заявив, що бачить лише одного реального претендента в Європі на Осімхена – це «Парі Сен-Жермен», та й то за умови, що катарські власники цього клубу аж надто забажають бачити Віктора у столиці Франції. З останнім якраз і стався облом, оскільки незабаром ПСЖ вийшов з переговорів щодо Осімхена

Тому наразі ключова інтрига навколо Віктора пов'язана із інтересом до нього багатих саудитів. Тамтешній «Аль-Хіляль», за чутками, готовий заплатити за форварда 140 мільйонів євро, але поки що незрозуміло, чи готовий сам Осімхен у дуже молодому віці робити такий різкий поворот у кар'єрі, хай навіть і заради великих грошей.

Кіліан Мбаппе

Вік: 24 роки
Громадянство: Франція
Клуб: «Парі Сен-Жермен»

Кіліан Мбаппе зараз є, ймовірно, найбільш яскравим та сильним атакувальним гравцем на планеті. Після того, як Мессі та Роналду залишили Європу, ніхто та ніщо не повинні завадити французу встановити свою гегемонію у боротьбі за «Золотий м'яч», який, до речі, поки 24-річному Кіліану так жодного разу і не підкорився.

Getty Images/Global Images Ukraine. Кіліан Мбаппе

Ймовірно, відсутність гучних успіхів на індивідуальному рівні в кар'єрі Мбаппе пов'язана із тим, що він виступає за «Парі Сен-Жермен» - французького гегемона, який щоразу виявляється невдахою на європейській арені, і все ніяк не може виграти заповітну Лігу чемпіонів. Від того й недивно, що Кіліан хоче змінити обстановку вже цього літа, та втілити дитячу мрію про трансфер до «Реала».

Щоправда, у «Реалі», ймовірно, вичікуватимуть до останнього, щоб підписати Мбаппе вільним агентом наступного літа. Аби подібного не сталося, в ПСЖ готові розглянути варіант із продажем форварда за гідною ціною вже зараз, а в претендентах значаться ті ж самі саудити. Зокрема, «Аль-Хіляль» готовий заплатити за трансфер нападника 300 мільйонів євро, а йому самому надати 700 мільйонів у вигляді зарплати та різних бонусів, а також надати можливість через рік піти вільним агентом у «Реал». Але Мбаппе, мабуть, не готовий ризикувати кар'єрою заради можливості пограти в екзотичній саудівській Про-Лізі, й поки не варто виключати варіант, за якого форвард буде відданий у оренду «Челсі» або «Манчестер Юнайтед». В цьому випадку ПСЖ отримає можливість не платити Кіліану величезну зарплату, а також позбавити форварда можливості претендувати на дуже «смачний» з економічної точки зору бонус за лояльність.

Як би там не було, але присутній високий ризик того, що епопея навколо можливого від'їзду Мбаппе з ПСЖ затягнеться до закриття літнього трансферного вікна-2023, й не факт, що вона все-таки отримає логічне завершення.

Оцініть матеріал
(46)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина
Футбол | 02 травня 2024, 06:35 3
Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина

1 травня «Боруссія Д» обіграла парижан 1:0 у першому матчі 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?
Футбол | 02 травня 2024, 06:40 27
Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?

Вже відомі всі 5 клубів: Байєр, Баварія, Штутгарт, РБ Лейпциг, Боруссія Д

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Cruyff
Гегемон Мбаппе) 
Мессі в його віці вже мав три золоті м'ячі
luceorius
 Якщо за підсумками цього сезону володаря ЗМ швидше за все обиратимуть з-поміж Мессі та Мбаппе, то в наступному сезоні у Кіліана вже будуть інші конкуренти - очевидно, Холанд, Кварацхелія, Вінісіус.
stalevar1250
Мбапе роздута, та розрекламована фігня, яка не потребує уваги, так як і Неймар 
Yura Юрий
а где Довбик???