Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 02 серпня 2023, 23:56
2485
0

ЛАВРИНЕНКО: «Арбітр вказав на свисток. Тому всі гравці розійшлися»

Головний тренер «Вереса» оцінив гру команди у матчі із «Шахтарем»

| Оновлено 02 серпня 2023, 23:56
2485
0
ЛАВРИНЕНКО: «Арбітр вказав на свисток. Тому всі гравці розійшлися»
ФК Верес. Сергій Лавриненко

Головний тренер «Вереса» Сергій Лавриненко оцінив гру команди у матчі з «Шахтарем» (1:1) та прокоментував скандальний гол у ворота рівнян, зарахований арбітром Олександром Шандором:

«В роздягальні в перерві футболісти сказали, що в епізоді з пропущеним голом арбітр вказав на свисток. Що означає – введення м'яча у гру по свистку. Тому всі розійшлися. А гравець Шахтаря без дозволу арбітра пробив і забив гол. Розбирати це – справа Комітету арбітрів. А ми – не повинні робити такі помилки. Концентрація уваги повинна бути максимальна. Бо це заключні хвилини тайму. Хлопці кажуть, що він показав на свисток. Тому вони почали розбирати позиції, згідно з нашим планом гри на стандартах. Ось так.

Хочу привітати Євгенія Шевченка і Василя Гакмана з дебютом в УПЛ. Це перший їх матч, який запам'ятається обом надовго. Обоє добре зіграли.

Коли я прийшов в команду – я говорив, що лінія захисту потребує уваги. Весь час, майже місяць, ми напрацьовуємо основи гри в обороні. Сьогодні грали ті ж гравці, але помилок попередніх матчів вони не припускалися. З кожною грою цих помилок менше. Тут питання в тому, наскільки гравці зможуть прогресувати. І буде грати той, хто сильніший. Сьогодні дуже добре вся команда зіграла.

Я був здивований грою в Житомирі. Бо команда не вірила, що може грати. Це мене бентежило. Бо на тренуваннях все вдавалося. А в Житомирі – ніби все забули. А сьогодні ми грали впевнено. Можливо, не було психологічного тиску. Навряд, хтось дорікав би за поразку Шахтарю. Але сьогодні ми побачили гру, яку я хотів би бачити у майбутньому.

В перерві я бачив, що гра складалася. Говорили про те, що можемо відігратися. Пропустити може кожен. Потрібно виходити і грати. Щодо виходу Михайла Шестакова. Ми давно награємо його на фланзі. Бо там іноді не вистачає гостроти. Заміни всі були по позиціях.

Звісно, нам хотілося б ще запросити гравців. В опорній зоні є лише Кухарук і Кучеров. Вище – Яго. Якщо хтось випаде – це буде латанням дір. А потрібно по два виконавця на позицію. Олександр Кучеренко – вже повертається до роботи в загальній групі. Дмитро Кльоц, якщо все буде добре, може повернутися на початку вересня.

Щодо капітана. В нас є три-чотири гравці – помічники тренера. Але ріщення щодо капітанської пов'язки приймаю я. Капітан – Богдан Когут. Але навіть якби він був на полі – капітан має бути у центрі, спілкуватися з арбітром. Богдан Когут – ментальний лідер. Але має бути ще капітан на полі».

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.