Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 серпня 2023, 04:23
11043
19

ПАСТ: «Після гри Шандор не міг пояснити скандальний гол Матвієнка»

У матчі 2-го туру УПЛ між «Вересом» та «Шахтарем» зафіксовано нічию

| Оновлено 03 серпня 2023, 04:23
11043
19
ПАСТ: «Після гри Шандор не міг пояснити скандальний гол Матвієнка»
UPL TV

Другий тур УПЛ відкрився поєдинком «Вереса» з «Шахтарем», в якому було зафіксовано бойову нічию (1:1). Причому вийшли вперед «гірники» в ігровому моменті з присмаком скандалу.

В розмові з кореспондентом Sport.ua голкіпер «Вереса» Євген Паст розповів, чому Микола Матвієнко забив зі штрафного на 45-й хвилині у порожні ворота:

– Коли біля нашого карного майданчика був призначений штрафний удар, то я чітко бачив, що арбітр Шандор підняв руку зі свистком, сигналізуючи, що «Шахтар» пробиватиме за його вказівкою.

– Але «гірник» Матвієнко дотримувався іншої думки.

– Саме так. Коли я займався шикуванням «стінки», Матвієнко спокійнісінько пробив по порожнім воротам. Арбітр Шандор, замість того, щоб змусити «гірника» перебити штрафний, показав на центр.

– Після матчу ви не цікавилися в арбітра, чому він змінив своє рішення?

– Запитував не тільки я, а й мої одноклубники, проте якоїсь чіткої відповіді не дочекалися. Хоча, повторюю, відеозаписи цього епізоду показують, що Шандор сигналізував: штрафний пробивається по свистку.

– Вам у багаторічній кар'єрі доводилося пропускати такі курйозні голи?

– Ні. Тому чекаю, що своє вагоме слово має сказати Комітет арбітрів УАФ, хто правий в цій ситуації.

– Все ж, справедливість восторжествувала, і Верес в другому таймі все-таки зрівняв рахунок.

– Якщо відверто, то в першому таймі було важко, але хлопці вистояли, не панікували. Відзначу наших дебютантів: Гакмана та Шевченка, які діяли на флангах захисту. Після перерви стало легше, бо у гостей вилучили Бондаренка. Коли Шевченко вирівняв рахунок, то гра пішла на зустрічних курсах, могли забивати, як ми, так і «гірники». Тому нічийний підсумок – закономірний.

– Що говорив в роздягальні після фінального свистка головний тренер Сергій Лавриненко?

– На установці перед матчем керманич зазначав, що за «Шахтар» грають такі ж футболісти, як і ми, треба тільки налаштуватися і продемонструвати свої кращі якості, не шкодувати себе у відборі, терпіти у скрутні моменти. Після поєдинку Лавриненко сказав, що ми – молодці, що виконали його вказівки, і зробив щедрий подарунок у вигляді трьох вихідних.

Оцініть матеріал
(70)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Володимир Семигайло
Навіть,якщо не звернути увагу на маніпуляції судді зі свистком,Матвієнко зробив подвійний дотик при пробитті штрафного удару.
FunnyCat_____
Короче теперь арбитры не только буду подсуживать донецкому кружку физкультуры, а и намахивать его соперников на моменты которые зависят от рефери , типо свободный удачи будет отдаваться на ход нападающему шахтера и т д 
sahka1981
Лавриненко: Мої гравці сказали, що арбітр вказав на свисток – тому всі розійшлися
В роздягальні в перерві футболісти сказали, що в епізоді з пропущеним голом арбітр вказав на свисток. Що означає - введення м'яча у гру по свистку. Тому всі розійшлися. А гравець "Шахтаря" без дозволу арбітра пробив і забив гол. Розбирати це - справа Комітету арбітрів. А ми - не повинні робити такі помилки. Концентрація уваги повинна бути максимальна. Бо це заключні хвилини тайму. Хлопці кажуть, що він показав на свисток. Тому вони почали розбирати позиції, згідно з нашим планом гри на стандартах. Ось так."
gvs58
Я так думаю, що навіть, якщо суддю взагалі "виженуть" з футболу, то бабосів хватить на безбідне життя. Це що в нього вперше? Не смішіть мої капці!!! Так живемо 32-й рік! І всім все сходить з рук, навіть уродам-президентам!!!
didora
Так тупо підсужувати, що і школяр зрозуміє. Вже надоїла ця комедія. Тягнуть за вуха шахту, і сміються з усіх. Таке вродіби Верес, Рух, Полісся... чи інші не клуби а так "збіговисько". Ні совісті ні сорому.
Umidulla Abdurazzokov
Он просто руками показывал количество бабок за него.
😸
7:0 для Шахтаря у ЛЧ це буде найкращому випадку, у найгірщому як з Баварією буде 27:0
Bomm
Мені цікаво, чи змінилася б думка фахівців, які виправдовують дії арбітра, якби такий гол забив Верес?
Дані Рохас
Так а где видеоповторы если не по правилам гол забит? Не видел видеоповторов во время матча, судья всё правильно решил. Вот если бы ВАР посмотрел то тут могли бы возникнуть маленькие незначительные подозрения в это голе со штрафного
Palych1
Кто виноват что игроки твоей команды не стали перед мячом чтобы не дать пробить? А ты побежал стенку ставить, не убедившись что удар по свистку будет?
shoko
Триндить как дышит)) Тут даже самые упоротые могут увидеть)) Матвиенко (правомерноли,неправемерно) пробил секунды через 2-3 после того как мы увидели свисток в руке арбитра(опять же он увидел и сделал вывод за эти 3 секунды,а не услышал) в это время вратарь был уже за пределами вратарской и стенки,шикуванням якоъ вын встиг зайнятися за эти 3 секунды)), как таковой и рядом не было))  Ясно, что ему надо оправдаться за такую плюху,но прям так врать - это нечто. )) Там даже по видео видно что  защитники после гола к нему повернулись с предьявой - типа ты куда пошёл гулять ))