Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Початок матчу було відкладено на 20 хвилин через повітряну тривогу
Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 31 липня 2023, 01:16
4034
31

Згоріли в емоціях. Кривбас мінімально поступився Олександрії

Колектив Руслана Ротаня розпочав сезон із дуже складної перемоги

| Оновлено 31 липня 2023, 01:16
4034
31
Згоріли в емоціях. Кривбас мінімально поступився Олександрії
УПЛ

Новий сезон української Прем’єр-ліги набирає дедалі більших обертів, і ми вже можемо констатувати, що перший футбольний вікенд цього футбольного року залишився позаду. Звісно, без протистояння поміж полтавською «Ворсклою» та дніпровським «Дніпром-1» програму туру закрити не можна, однак формально його останньою грою мала б стати саме зустріч на КСК «Ніка» в мальовничій Олександрії.

Однойменний місцевий клуб зустрічався з криворізьким «Кривбасом», і це був дійсно дуже цікавий матч. Річ у тім, що обидві команди задекларували минулого сезону боротьбу за єврокубки, однак у підсумку були від того дуже далекі. А вже під час літнього трансферного вікна їхні склади суттєво поменшали в плані наявності виконавців високого рівня, що стосувалось, передусім, саме команди Руслана Ротаня. Хоча й Юрій Вернидуб навряд чи зрадів від відходу того ж Ріфета Капіча.

Уболівальники, які звикли вчасно вмикати трансляції матчу цього разу були засмучені – незадовго до початку звітної зустрічі пролунав сигнал повітряної тривоги, тож стартовий свисток затримався на пів години. Чи критично це? Для концентрації футболістів, напевно, так – уже на четвертій хвилині Бескоровайний на правому фланзі штрафного просто залишив перед собою м’яч для перехоплення Шулянським, а той потім пробив у дальній кут. Точно не на такий початок заряджав свою команду Вернидуб.

А якщо не вийшло в футбольному плані, то криворіжці завжди готові додати перцю грі своїми емоціями. І допоки їхній головний тренер щось постійно намагався довести Руслану Ротаню, на полі також спалахували сутички поміж гравцями. Каталізатором цього також можна вважати момент на 31 хвилині, коли арбітр Ярослав Козик із Мукачева не дав пенальті за падіння Хомченовського біля лівого кута чужого штрафного в боротьбі проти Бабогла, а вже за мить вилучив Семотюка за агресивний стрибок у ноги Калітвінцеву.

І якщо щодо червоної питань ні в кого не було, то за саму наявність можливості її продемонструвати сперечались дуже довго. Аж допоки Вернидуб не накричався вдосталь та зрештою полишив займати колегу за тренерським фахом. «Кривбас» при цьому мало чим відзначався в плані атаки за рівних складів, тож на покращення становища після вилучення очікувати було не варто.

Так у підсумку команди й дограли до завершення перший тайм, а на другу половину гри Ротань обрав таку тактику, яка б зв’язувала суперників по руках і ногах. «Олександрія» дуже багато тримала м’яч у себе, але жодного просування при цьому не мала. «Кривбасу» залишалось тільки намотувати зайві кілометри в спробах пресингу, але саме тут і було помітно наслідки вилучення.

Команди лише під завісу гри обмінялись гострими моментами, але на рахунок вони не мали впливу, оскільки воротарі по обидва боки впорались із власним завданням. До речі, не настільки впевнено, як того хотілось. То може треба було більше грати в футбол, аніж влаштовувати емоційний вихор?

Наступними вихідними «Олександрія» зіграє вдома проти харківського «Металіста 1925», а криворізький «Кривбас» зустрінеться з луганською «Зорею» на виїзді.

Наші оцінки:

«Олександрія» (заміни): Савченко – 6,0, Авагімян – 6,0, Андрейчук – 6,0, Калюжний – 6,0, Скорко – б/о.

«Кривбас» (заміни): Бізімана – 6,0, Іліч – 6,0, Устименко – б/о, Блізніченко – б/о, Задерака – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 1-й тур.

«Олександрія» – «Кривбас» - 1:0

Шулянский, 4

Бабогло, 18, Логінов, 54 – Хомченовський, 34, Кожушко, 65

Семотюк, 34 (грубий фол)

«Олександрія»: Шевченко – Копина, Логінов, Бабогло, Плакса (Калюжний, 68) – Смирний (Савченко, 57), Сігеєв, Шулянський (Скорко, 81) – Беляєв (Авагімян, 58), Кулаков (Андрейчук, 67), Калітвінцев.

«Кривбас»: Кліщук – Дібанго, Бескоровайний, Стецьков, Понєдєльнік – Татарков (Бізімана, 46), Луньов (Устименко, 79), Семотюк – Кожушко (Блізніченко, 78), Дебелко (Іліч, 46), Хомченовський (Задерака, 85).

Арбітр: Ярослав Козик (Мукачево).

Стадіон: КСК «Ніка» (Олександрія).

Удари (у площину): 12 (6) – 9 (3)
Кутові: 4 – 4
Офсайди: 2 – 2.

ОЛЕКСАНДРІЯ - КРИВБАС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 23°C

Події матчу

32’
Vladyslav Semotyuk (Кривбас) отримує червону картку.
4’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Шулянський (Олександрія).
Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Чому ніхто не говорить про це? Фани Челсі смакують суперпас Мудрика
Футбол | 03 травня 2024, 02:22 0
ВІДЕО. Чому ніхто не говорить про це? Фани Челсі смакують суперпас Мудрика

«Пенсіонери» разом із Михайлом обіграли «Тоттенхем» 2:0 у перенесеному матчі АПЛ

Буде скандал? До збірної України не приїдуть лідери
Волейбол | 02 травня 2024, 09:31 28
Буде скандал? До збірної України не приїдуть лідери

На команду чекає виступ у Золотій Євролізі

Коментарі 31
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
NikoKam1969
Суддя зробив гру. Це вже не вперше його досягнення. 
simon andre
А за фол Смирного на Кожушко почему сайт не пишет или там пенальти не было? 1000 процентов пенальти .
Олексій Коваль
Як на мене, чиста симуляція та червона 100 відсоткова
Summertime
Так Александрына и в призы  попадёт.