Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Початок матчу було відкладено на 20 хвилин через повітряну тривогу
Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 вересня 2023, 01:40
1982
0

Олександрія – Кривбас. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Юрій Вернидуб відзначить ювілей в УПЛ

| Оновлено 04 вересня 2023, 01:40
1982
0
Олександрія – Кривбас. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Кривбас Кривий Ріг

У неділю, 30 липня, в Олександрії на полі стадіону «Ніка» відбудеться матч 1-го туру Української Прем'єр-ліги, в якому зіграють місцева «Олександрія» і криворізький «Кривбас». Стартовий свисток арбітра Ярослава Козика з Мукачевого пролунає о 19:00 за київським часом.

Олександрія

Попередній сезон-2022/2023 «Олександрія» завершила на шостій позиції в турнірній таблиці. У 30 матчах вона набрала 44 очки, здобувши 10 перемог, 6 разів програвши й одразу 14 матчів звівши внічию. За кількістю мирних результатів підопічні Руслана Ротаня разом із харківським «Металістом 1925» стали лідерами чемпіонату.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live у Telegram Sport.ua

Як не дивно, із закінченням кампанії сезону-2022/2023 олександрійці повністю забули про миролюбність. У літній серії спарингів вони провели 7 матчів і жодного разу (!!!) не задовольнялися нічиїми - 6 перемог, 1 поразка.

Спочатку в «Олександрії» була п'ятиматчева переможна серія. По черзі були обіграні ФСК «Маріуполь» (1:0), «Ворскла» (2:1), «Гірник-Спорт» (5:0), «Кремінь» (2:1) і СК «Полтава» (2:0). Потім відбулася поразка з рахунком 4:5 у поєдинку з «Чорноморцем». Підвела риску під літом-2023 велика перемога 5:1 у зустрічі з «ЛНЗ» із Черкас.

У літнє міжсезоння «Олександрія» позбулася голкіпера Гороха, польових гравців Цурікова, Валерія Бондаренка, Мірошниченка, Кожушка, Мустафаєва, Волошина, Рибалки, Третьякова, Білошевського та Гунічева.

Щодо новачків, то у колектив Ротаня влилися Калюжний, який грав в оренді в Індії, Смирний, Плакса, Бєляєв.

Кривбас

Криворізький «Кривбас» за підсумками сезону-2022/2023 в УПЛ посів 7-ме місце - якраз слідом за «Олександрією». Команда набрала 41 очко за результатами 30 матчів - 12 ігор вона виграла, 5 разів зіграла внічию і зазнала 13 поразок. Підопічні Юрія Вернидуба домоглися четвертого в лізі показника неприязні до нічиїх. Рідше за «Кривбас» внічию грали тільки «Дніпро-1», «Зоря» і «Львів» (по 4 рази).

До стартової гри нової кампанії криворізька команда підходить із серією з трьох контрольних матчів без перемог. Літні спаринги 2023 року «Кривбас» розпочав із перемоги 3:1 над «Кременем», після чого програв із рахунком 0:1 «Карпатам». Далі відбулася велика перемога 6:0 у матчі з «Хустом». Потім підопічні Вернидуба програли 1:4 «Минаю», розійшлися миром 2:2 у поєдинку з «Дніпром-1» і програли з рахунком 1:2 «Вересу».

Головною трансферною втратою літа-2023 для «Кривбаса» став відхід Капіча - найкращого гравця колективу в сезоні-2022/2023. В інших клубах кар'єру також продовжать голкіпери Сарнавський, Опанасенко, Банада і Задерака. А ось Віталій Вернидуб прийняв рішення завершити свою професійну кар'єру.

Новачками «Кривбаса» стали голкіпер Маханьков, польові гравці Азізов, Кожушко, Іліч, Бізімана, Віктор Блізніченко, Хобленко і Гончарук.

До слова, майбутня зустріч з «Олександрією» стане для головного тренера «Кривбаса» Юрія Вернидуба ювілейною - 250-ю на чолі різних клубів УПЛ.

Статистика матчів

«Олександрія» і «Кривбас» провели між собою в УПЛ 8 матчів. На рахунку команд по 2 перемоги, 4 поєдинки завершилися внічию, м'ячі 8-8.

На полі олександрійців три зустрічі сильнішого не визначили. Один поєдинок завершився перемогою господарів. «Кривбас» на виїзді «Олександрію» ще не обігравав.

Орієнтовні склади:

«Олександрія»: Шевченко – Бабогло, Логінов, Скорко, Мартинюк, Плакса, Шулянський, Калитвинцев, Копина, Михайленко, Кулаков.

«Кривбас»: Кліщук – Понєдєльнік, Безкоровайний, Стецьков, Дібанго, Кожушко, Татарков, Хомченовський, Семотюк, Іліч, Задерака, Дебелко.

Прогноз на протистояння

У рідних стінах «Олександрія» зробить усе можливе, щоб розпочати новий сезон із перемоги. До перемоги прагнутиме і «Кривбас». Але для нього і нічийний результат гри стане позитивним досягненням. І свого команда Вернидуба має домогтися, адже «Олександрія» вже давно не грала внічию. А це їй, будемо відверті, не властиво.

30 липня, неділя

«Олександрія» – «Кривбас»
Олександрія. Стадіон «Ніка». 19:00
Пряма ТБ-трансляція – платформа Megogo, Setanta Sports, Київстар ТВ
ОЛЕКСАНДРІЯ – КРИВБАС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Ярослав Козик (Мукачево)
Прогноз Sport.ua – 1:1

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стали відомі оцінки Довбика та Циганкова за історичний матч із Барселоною
Футбол | 04 травня 2024, 22:25 3
Стали відомі оцінки Довбика та Циганкова за історичний матч із Барселоною

«Жирона» обіграла «синьо-гранатових» 4:2 та вперше в історії вийшла до Ліги чемпіонів!

Жирона – Барселона – 4:2. Лігочемпіонські м'яч і асист Довбика. Відео голів
Футбол | 04 травня 2024, 21:40 2
Жирона – Барселона – 4:2. Лігочемпіонські м'яч і асист Довбика. Відео голів

Дивіться відеоогляд матчу 34-го туру Ла Ліги 2023/24

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.