Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 02 серпня 2023, 05:07
529
1

СТЕПАНОВСЬКИЙ: Важливо було зіграти проти хорошої команди, такої, як Литва

Тренер – про гру збірної України з командою Литви

| Оновлено 02 серпня 2023, 05:07
529
1
СТЕПАНОВСЬКИЙ: Важливо було зіграти проти хорошої команди, такої, як Литва
ФБУ

Головний тренер чоловічої збірної України Віталій Степановський поділився враженнями від товариського матчу підопічних з командою Литви (72:100). Це була перша гра українців під час підготовки до виступу у пре-кваліфікації Олімпійських ігор.

– Які основні завдання перед командою стояли на матч проти Литви?

– По-перше, ми хотіли перевірити різні поєднання гравців. Ми грали і великою п’ятіркою з Павловим на третьому номері, грали і п’ятіркою з Войналовичем на трійці. З’ясовували, як ми можемо взаємодіяти в таких складах, перевіряли, як працює те, над чим ми працювали останні два тижні – над нашими правилами у захисті та нападі.

Треба було, щоб хлопці відчули ігровий ритм після завершення клубного сезону, після відпусток. Ну і, звичайно, важливо було зіграти проти хорошої команди, такої, як Литва, у якої якісні гравці, і яка карає за будь-яку помилку. Це важливо саме зараз — зіграти проти сильних команд, для того щоб потім виправляти помилки вже на тренуваннях і в подальших матчах старатися їх не припускатися.

– Чому не вдалося втримати суперника у другій та четвертій чвертях?

– Як я вже сказав, Литва дуже сильна та досвідчена команда, яка відразу карає за помилки. Наприкінці другої чверті вони використали пресинг, побігли, і тут ми зробили декілька втрат, пропустили швидкий напад. Плюс вони пришвидшили наш напад і змусили зробити пару непідготовлених атак, після чого відразу забили нам легкі очки у фаст брейках.

У четвертій чверті я пробував різні варіанти захисту та нападу. Десь ми вже трохи втомились фізично, і треба розуміти, що ми поки що не готуємось безпосередньо до матчів. У нас по два тренування на день, два тренування було і перед грою з литовцями. Тож, можливо, втома далася взнаки. Але треба віддати належне і Литві, яка з дуже хорошим відсотком влучила з-за дуги у четвертій чверті.

Звичайно, ми отримали багато інформації, нам є над чим працювати і я дуже радий, що саме в передсезонних матчах ми граємо з такими сильними суперниками для кращого розуміння того, над чим нам треба працювати.

– Які завдання на наступний контрольний матч проти Швеції?

– Ми зробимо хороший аналіз, подивимось відео гри з Литвою та розберемо всі помилки, які у нас були. Для того, щоб прогресувати, нам треба мінімізувати помилки, які були в попередньому матчі. Від гри до гри ми маємо ставати краще.

У понеділок, 31 липня, національна команда України проведе черговий спаринг. Суперник – збірна Швеції.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Алексей
Степановский с такой игрой вы проиграете 3 матча в группе в отборе на Олимпийские игры