Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 серпня 2023, 08:00
10268
17

Перша сенсація. Рух здійснив камбек у грі проти Зорі

Луганський колектив провалив другу половину гри

| Оновлено 09 серпня 2023, 08:00
10268
17
Перша сенсація. Рух здійснив камбек у грі проти Зорі
УПЛ

Головний тренер «Руху» Віталій Пономарьов виставив досить несподіваний стартовий склад свої підопічних на першу гру нового чемпіонату. Зокрема Теслюк раніше лише двічі виходив на заміну, а серед запасних перебували досвідчені Паньків, Таллес, Альваренга та Довгий. В «Зорі» дебютував у статусі головного тренера Ненад Лалатович, а в статусі гравців - Андерсон Джордан та Вікентій Волошин. Відзначимо і повернення до луганського клубу Данила Алефіренка, який цього року багато забивав голів за «Чорноморець».

В дебюті гри міг відкрити рахунок кращий бомбардир «Руха» Юрій Климчук, але зі штрафного пробив поруч зі штангою. Гості швидко переходили від оборони до атаки, які часто намагалися завершувати дальніми ударами. Зокрема Ледвій зіграв надійно після удару Антюха. В свою чергу здалеку пробив над поперечиною Едсон.

А в середині тайму атака «Зорі» правим краєм завершилася взяттям воріт. Антюх знайшов у центрі штрафного Русина, який, випередивши захисників, в один дотик пробив повз воротаря. Для Русина це був вже 25-й гол в УПЛ. Згодом міг подвоїти рахунок і сам Антюх, але в Дениса удар не вийшов і м’ячем заволодів Ледвій. Господарі поля намагалися знайти шляхи взяття воріт своїх суперників, багато комбінували, проте небезпечних моментів біля ворті Сапутіна так і не виникало. Натомість порушень правил з боку обох команд і жовтих карток було немало.

На початку другого тайму «Рух» створив декілька моментів біля воріт «Зорі». Спочатку Теслюк після розіграшу кутового головою пробив над поперечиною. Згодом несподівано помилився Сапутін, але Андерсон Джордан підстрахував воротаря. А потім хапається за голову Притула, на удар якого встиг відреагувати воротар гостей.

Гості при першій нагоді небезпечно контратакували і міг оформити дубль Русин, проте його удар зумів ногами парирувати Ледвій. Натомість «жовто-чорні» свого шансу не втратили. Климчук з лівого краю навісив на Руніча і Василь головою влучно пробив повз Сапутіна. Для Руніча це був вже 4-й «джокерський» гол в складі рухівців в УПЛ.

Не встигли гості оговтатися від такого розвитку подій, як могли пропустити другий гол. Після удару Квасниці м’яч від поперечини відскочив до неприкритого Руніча, який сходу пробив вище воріт. Потім «Зоря» залишилася в меншості - після вилучення Андерсона Джордана. І підопічні Віталія Пономарьова зуміли матеріалізувати чисельну переваг в гол. Климчук дальнім ударом низом в ближній кут вивів свою команду вперед.

В підсумку «Рух» здобув першу вольову перемогу над «Зорею» та вперше розпочав новий сезон в УПЛ з перемоги. Безпрограшна клубна рекордна домашня серія «Руха» збільшилася до 7-ми ігор: три перемоги та чотири нічиї. Безнічийна ж серія Зорі триває 16 ігор: 12 перемог та 4 поразки.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Наші оцінки:

«Рух» (заміни): Руніч – 7,0, Квасниця – 7,0, Пастух – б/о, Слюсар – б/о.

«Зоря» (заміни): Яцик – 6,0, Бугай – 6,0, Нагнойний – б/о, Снурніцин – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 1-й тур.

«Рух» – «Зоря» - 2:1

Рунич, 67, Климчук, 86 – Русин, 21

Антюх, 3, Джордан, 19, Волошин, 41, Яцик, 65 Мишньов, 89 – Дидик, 37, Сапуга, 88

Джордан, 84 (друге попередження)

«Рух»: Ледвій – Роман, Дідик (Слюсар, 87), Слюбик, Сич – Притула (Пастух, 83), Едсон, Сапуга – Мисик (Руніч, 64), Климчук, Теслюк (Квасниця, 65).

«Зоря»: Сапутін – Вантух, Батагов, Джордан, Кирюханцев (Снурніцин, 77) – Дришлюк, Мишньов – Антюх (Нагнойний, 78), Волошин (Яцик, 59), Русин – Алефіренко (Бугай, 71).

Арбітр: Олексій Деревінський (Київ).

Стадіон: «Україна» (Львів).

РУХ - ЗОРЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 26°C

Події матчу

86’
ГОЛ ! М'яч забив Юрій Климчук (Рух Львів).
84’
Jordan (Зоря) отримує червону картку.
67’
ГОЛ ! М'яч забив Василь Руніч (Рух Львів).
21’
ГОЛ ! М'яч забив Назарій Русин (Зоря).
Оцініть матеріал
(88)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
roman75zpr
Узнаю Зорю, её фирменное начало чемпионата, а в конце опять очков не хватит для чего-то ( 
Sunrise
Последнюю треть матча Рух полностью переиграл Зарю. Похоже было что кондиции не те и просто не могли бегать уже. Первый тайм был симпатичный, поэтому подождём что будет через пару туров. Может Лалатович подводит команду к осени. 
avk2307
Ще треба зауважити, що тренер Руху вгадав з замінами. Квасниця та Руніч дуже посилили
Summertime
В прошлом сезоне Рух  выиграл дома 3:1.  Это уже тенденция, а не сенсация.
adidas77
Все як завжди! Єврокубки наближаються...
BekXan
Прийшов новий тренер,нове бачення гри  і не факт що це бачення буде вдалим.
Golhrenshtanga
Команда Робин Гуд
8number
Молодці, хлопці. Як вболіваю , то вболіваю 👍😀
Jaime_Lannister
Як там гра, хто дивився? Зоря в порівнянні з минулим сезоном яка?
odiniznashih
Явно не угадал с составом,  а этот бразильский цыганенок вообще никакой. Во втором тайме его менять надо было - одна жёлтая была уже, а играл он не чисто.
bolelschik
Заря остается на своем низком уровне, ее удачи - если у кого-то из лидеров чемпионата упадок, как у Динамо, вот тогда они и радуются