Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Фехтування
| Оновлено 03 сiчня 2024, 14:59
3506
16

Роман ЗОЗУЛЯ: «FIE знову довела, що російські гроші важливіші за принципи»

Колишній гравець збірної України – про дискваліфікацію Ольги Харлан із чемпіонату світу

| Оновлено 03 сiчня 2024, 14:59
3506
16
Роман ЗОЗУЛЯ: «FIE знову довела, що російські гроші важливіші за принципи»
FIE

Колишній нападник національної збірної України з футболу Роман Зозуля підтримав українську шаблістку Ольгу Харлан, яку дискваліфікували з чемпіонату світу з фехтування.

«Ольга Харлан проявила свою громадянську і патріотичну позицію, продемонструвавши свідомість і адекватність в усіх сенсах, і за це була дискваліфікована з ЧС з фехтування. Просто Ольга знає, що р*сня без опізнавальних знаків – це все одно р*сня. Це ворог, який щодня намагається знищити твоє рідне місто і твою країну і тому цей ворог не заслуговує на те, щоб тиснути йому руку. Ворога потрібно перемагати і вона це зробила.

На жаль, міжнародна федерація фехтування (FIE) в черговий раз довела, що російські гроші важливіші за принципи. Питань немає – просто сором і ганьба. Водночас у мене є питання до нашого міністра спорту, чи зробили ви все можливе і неможливе за ці кілька годин після поєдинку, щоб не допустити дискваліфікації нашої чемпіонки? Ольга Харлан мала гідність і мужність вказати на місце своїй суперниці, знаючи про можливі наслідки. А у вас як з цим, пане міністре?», – написав Зозуля в телеграм-канали.

Ми всі – Ольга Харлан
Читайте також:
Ми всі – Ольга Харлан

Харлан отримала дискваліфікацію з чемпіонату світу. Сталося це після відмови українки тиснути руку нейтральній фехтувальниці з рф Анні Смірновій. Харлан здобула перемогу над Смірновою (15:7) і після завершення бою пропонувала стукнутися зброєю замість рукостискання. Проте після того, як росіянка відмовилася від пропозиції, українка залишила межі доріжки.

Спершу Харлан пройшла до наступного раунду чемпіонату світу. Однак згодом організатори турніру змінили своє рішення та дискваліфікували її, за що вона змушена перебувати поза змаганнями упродовж наступних 60 днів.

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Міш Міш
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Swed
Ага.  Поясни Зозуля  "дятлам" что виновата FIE, а не Гутцайт.   Тебе поверят.
Nick.Grabowski
Чомусь спортсмени, які в більшості мають погану навіть середню освіту, коментують війну, політику, геополітику. Хоча вони банально не можуть розібратися в елементарних причинах та наслідках.
А от місцеві олігархи-патріоти (найвпливовіші люди держави) з лютого 2022 року мовчать. Жодного інтерв'ю на політичні та військові теми.
Цікаво, чому так?
vitaha33
Гутцайт нічого не зробив на випередження, і це в своєму профільному спорті, де він є діючий суддя. Сором
potemkin78
не мешайте гутцаю пилить деньги мок. у него нет времени на эти ничтожные мелочи
виталий жалыбин
такой храбрый в испании сюда едь