Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

НХЛ
|
1018
0

Лідер Кароліни підписав контракт на 78 млн. доларів

Фін Себастьян Ахо уклав казкову угоду і став найдорожчим гравцем в історії «Ураганів»

Лідер Кароліни підписав контракт на 78 млн. доларів
Фото nhl.com. Себастьяна Ахо засипали «баксами»

Нападник збірної Фінляндії Себастьян Ахо у день свого 26-річчя отримав розкішний подарунок від «Кароліни Харрікейнз» – 8-річний контракт на загальну суму 78 млн. доларів. За сезон хокеїст зароблятиме 9,75 млн. баксів. Угода набуде чинності з наступного розіграшу-2024/2025, оскільки зараз форвард має чинний контракт на майбутній чемпіонат.

«Продовжити контракт у день свого народження - це чудово, - прокоментував угоду Себастьян Ахо. - Для мене це найкраща команда на папері, яка у нас колись була у період мого виступу. Це одна із причин, чому продовжити контракт було легким рішенням для мене. Генеральний менеджер Дон Уодделл і власник Том Дандон будують справді гарну команду».

Минулого сезону Ахо набрав 67 (36+31) результативних балів у 75 матчах регулярного чемпіонату НХЛ. У плей-оф фін провів 15 матчів, у яких набрав 12 (5+7) очок. Загалом у НХЛ Себастьян зіграв 520 матчів, у яких закинув 218 шайб і віддав 250 результативних передач, набравши загалом 468 очок.

«Себастьян перетворився на одного з найкращих двосторонніх центрфорвардів у хокеї. Він приголомшливий лідер на льоду та за його межами, який подає чудовий приклад нашим молодим гравцям. Ми вдячні йому за те, що він вирішив залишитися в «Кароліні» у найближчому майбутньому», - сказав генеральний менеджер «Кароліни» Дон Уодделл.

Варто додати, що фін став найдорожчим хокеїстом в історії «Кароліни». У попередньому сезоні Ахо встановив рекорд, ставши одноосібним лідером в історії «Ураганів» у Кубку Стенлі за очками (58), передачами (35) та голами (23).

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.