Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Пляжний футбол
| Оновлено 15 липня 2023, 04:22
868
0

КОСТЕНКО: «У відборі до ЧС найскладнішим був матч проти Польщі»

Збірна України здобула путівку на чемпіонат світу з пляжного футболу

| Оновлено 15 липня 2023, 04:22
868
0
КОСТЕНКО: «У відборі до ЧС найскладнішим був матч проти Польщі»
АПФУ. Микола Костенко

Головний тренер збірної України з пляжного футболу Микола Костенко підбив підсумки виступу команди у європейській кваліфікації ЧС-2024.

Збірна України з пляжного футболу вдало виступила у відборі до ЧС-2024 в Баку, виборовши одну з чотирьох перепусток від Європи на світову першість 2024 року в Об'єднаних Арабських Еміратах.

Наставник команди Микола Костенко прокоментував виступ синьо-жовтих на змаганнях в Азербайджані:

«Ми посіли перше місце в групі, потім виграли стиковий матч і виконали головне завдання збірної з виходу на чемпіонат світу. Все в команді було на найвищому рівні – і щодо віддачі гравців, і щодо настрою. З нюансів – хлопці особливо добре зіграли в обороні, справді молодці. Нам трохи не вистачило такої уважної гри в захисті на Європейських іграх.

Щодо самих матчів у Баку, то найбільш важливим і важким був поєдинок із Польщею. Якби ми поступилися в цій зустрічі, то про чемпіонат світу, напевно, можна було б забути. Поляки виграли свій перший матч, і в разі перемоги над нами в них ставало шість очок, а в нас залишалося два. І навіть у випадку успішної гри з Литвою п'ять набраних пунктів нас не врятували б, адже шість пунктів могли мати й іспанці. Тобто у протистоянні з Польщею у нас фактично не було права на помилку.

Тренерський штаб дуже задоволений хлопцями, адже вони змогли подолати і психологічний момент після не надто вдалого виступу на Європейських іграх, і фізичну втому, пов'язану з тим, що навіть не побували вдома – відразу вирушили з Польщі в Азербайджан на кваліфікаційний турнір. Плюс у Баку було дуже спекотно, доходило до 35 градусів, усе одне до одного. Тим не менш, дуже добре й емоційно поспілкувалися з гравцями перед початком змагань у роздягальні, налаштувалися й здолали іспанців, а потім і поляків.

Хоча у всіх матчах знаходився свій лідер, який тягнув за собою команду, кожний зробив внесок у загальний успіх. У стиковому поєдинку з Молдовою ми забили п'ять м'ячів, і всі вони на рахунку п'яти різних виконавців. У матчі ж із Литвою нам вдалося ускладнити гру суперника завдяки дещо вимушеному ходу. У попередній зустрічі червону картку отримав один із наших воротарів, Андрій Неруш, і ми, щоб трохи зменшити навантаження на Олександра Пославського, який через стан здоров'я не зміг допомогти нам у першому матчі, задіяли на цій позиції Олександра Корнійчука. Коли останній виходив на майданчик, то ми трохи змінювали структуру гри, роблячи акцент на утриманні м'яча, і він виступав більше в ролі п'ятого польового гравця. Литовцям явно важко було перелаштовуватися на таку нашу тактику, і це сприяло нашій перемозі».

ЧС-2024 з пляжного футболу пройде з 15 до 25 лютого 2024 року в Об'єднаних Арабських Еміратах.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.