Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 13 липня 2023, 18:01
17224
3

Доступні безкоштовно: топ-9 вільних агентів

Розповідаємо про гравців, яких можна підписати просто зараз

| Оновлено 13 липня 2023, 18:01
17224
3
Доступні безкоштовно: топ-9 вільних агентів
Getty Images/Global Images Ukraine. Давід Де Хеа

Клуби поступово розпочинають підготовку до нового сезону. Паралельно вони проводять і роботу з кадрами. Трансферне вікно відчинене, а на ринку є чимало якісних гравців, яких можна підписати безкоштовно. Наразі вони відкриті до пропозицій. Далі – найвідоміші вільні агенти, яких можна підписати безкоштовно прямо зараз.

Давід Де Хеа

Де Хеа звільнився нещодавно. Його контракт із Манчестер Юнайтед діяв до 30 червня. Сторони так і не домовилися щодо продовження угоди, хоча гравець був готовий на зниження зарплати. Зважаючи на все, 32-річний іспанець став вільним агентом за бажанням клубу. Після 12-ти років у МЮ Де Хеа змушений шукати собі новий клуб, але у професійному плані для нього це не повинно стати проблемою. Найкращий голкіпер АПЛ минулого сезону не буде довго безробітним.

Іско

Getty Images/Global Images Ukraine

Іско уже давно перебуває у статусі вільного агента. Наприкінці 2022 року іспанець залишив Севілью і відтоді залишається без клубу. Дивно, що за половину сезону йому так і не підвернувся слушний варіант. Або він сам усе відхиляв. Взимку у футболіста були варіанти у Бундеслізі, але нічого не вийшло ні з Лейпцигом, ні з Уніоном. Згідно з останніми новинами, 31-річний хавбек досяг домовленості з Райо Вальєкано, але офіційно про угоду поки не повідомлялося. Може, Іско чекає ще варіанти, але настав час уже погоджуватися на те, що є.

Жорді Альба

Getty Images/Global Images Ukraine

Альба залишив Барселону після закінчення минулого сезону. Все вказує на те, що 34-річний фулбек возз'єднається з Ліонелем Мессі та Серхіо Бускетсом в Інтер Маямі, але офіційного підтвердження цьому немає. Клуб із Флориди ще кілька тижнів тому анонсував перехід Бускетса, а Мессі сам уже давно оголосив про переїзд до США. Альба поки що без контракту, хоча, за даними ЗМІ, він знаходиться за крок від переходу в Інтер Маямі. Не виключено, що іспанець отримав й інші привабливі пропозиції і не обов'язково із популярної нині Саудівської Аравії. Інтерес до нього є й у Європі.

Джессі Лінгард

Getty Images/Global Images Ukraine

Після виходу з МЮ влітку 2022 року Лінгард підписав 1-річний контракт з Ноттінгем Форест. Варіант не спрацював. Лісники боролися за виживання, а вихованець Юнайтед не надто їм допомагав. Минулого сезону 30-річний хавбек зіграв 17 матчів у АПЛ, не відзначившись результативними діями. Два голи та 2 асисти англієць оформив у Кубку ліги. Минулого року на Лінгарда було багато претендентів. Цього літа ситуація для футболіста не така весела. Гравця поки що не поспішають підписувати навіть безкоштовно.

Хамес Родрігес

Getty Images/Global Images Ukraine

Останнім часом Хамес часто змінює клуби. 2020-го року Родрігес перейшов до Евертона, 2021-го – до Аль-Райяна, 2022-го – до Олімпіакоса, а 2023-го року став вільним агентом. У Греції 31-річний хавбек не протримався і сезону, хоча встиг забити 5 голів і віддати 5 асистів у 17-ти матчах місцевої першості. Колумбієць хотів повернутися до Європи, але його повернення виявилося короткостроковим. Далі – невідомість. Вже давно не повідомлялося про інтерес до Хамеса з боку серйозних клубів, але можливо знову з'являться варіанти на Близькому Сході.

Еден Азар

Getty Images/Global Images Ukraine

Трансфер Азара вважається одним із найбільш провальних для мадридського Реала, враховуючи, що у 2019-му році вершкові викупили його у Челсі за 115 млн євро. За 4 роки бельгієць провів сумарно лише 76 матчів у складі бланкос, забив 7 голів та віддав 12 результативних передач. Від бельгійця у столиці Іспанії чекали зовсім іншої результативності. Співпраця виявилася настільки невдалою, що сторони розлучилися ще до закінчення терміну контракту. Ходять чутки, що 32-річний вінгер може завершити кар'єру. При цьому сам Азар заявляв, що має ще енергію і бажання виступати на високому рівні.

Серхіо Рамос

Getty Images/Global Images Ukraine

Останні 2 сезони Рамос провів у ПСЖ. Незважаючи на свій вік, 37-річний центрбек був одним із найякісніших гравців команди, хоча без травм не обійшлося. Були чутки про бажання іспанця повернутися до Севільї, але нервіонці їх спростували. У клубі заявили, що поважають свого вихованця, але повертати його не планують. Після цього почали з'являтися новини про інтерес до гравця з боку Інтер Маямі. Таким чином, Рамос знову може стати одноклубником Мессі, з яким провів 2 роки у Парижі.

Алексіс Санчес

Getty Images/Global Images Ukraine

Минулий сезон Алексіс провів у складі Марселя та допоміг провансальцям вийти до Ліги чемпіонів. У минулій кампанії 34-річний нападник зіграв 35 матчів у Лізі 1, забив 14 голів та віддав 3 результативні передачі. Нормальні показники для ветерана. До того ж, він ніколи раніше не грав у Франції і, можливо, вже не зіграє. Сторони ведуть переговори про новий контракт, але поки що не наближаються до домовленості. Водночас, чилієць залишається вільним агентом і може спілкуватися з будь-яким зацікавленим клубом. На зіркових форвардів великий попит, тож Алексіс обов'язково вибере оптимальний варіант для себе.

Дієго Коста

Getty Images/Global Images Ukraine

Коста протягом кар'єри встиг пограти у багатьох клубах та у багатьох країнах. У серпні 2021 року Дієго перейшов до Атлетіко Мінейро і, здавалося, що до Європи він уже не повернеться. Але у вересні 2022-го з'явилася пропозиція від Вулверхемптона, куди бразилець перейшов на правах вільного агента. Минулого сезону 34-річний нападник зіграв 23 матчі в АПЛ і забив 1 гол. Напевно, Коста не виправдав очікувань клубу, тому й знову став вільним агентом. Як і у випадку з Алексісом, Дієго знайде собі новий клуб, якщо захоче, але не можна заперечувати, що колоритний іспанець наближається до заходу кар'єри.

Текст: meta.ua/sport

Оцініть матеріал
(49)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Перець
Динамо не спи
FM
Збиті льотчики за оверпрайс зп. Для арабів те що треба.
fitnes_sports066
Ого предложения какие.