Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Вімблдон
| Оновлено 12 липня 2023, 00:08
12660
7

Іга СВЬОНТЕК: «Сказала Еліні, що сподіваюся, що вона виграє Вімблдон»

Перша ракетка світу провела прес-конференцію після поразки від Світоліної на Вімблдоні-2023

| Оновлено 12 липня 2023, 00:08
12660
7
Іга СВЬОНТЕК: «Сказала Еліні, що сподіваюся, що вона виграє Вімблдон»
Getty Images/Global Images Ukraine. Іга Свьонтек

Перша ракетка світу Іга Свьонтек (Польща) провела прес-конференцію після поразки від Еліни Світоліної (Україна, WTA 76) в 1/4 фіналу Вімблдона-2023.

– Іга, важко сьогодні. Поділіться думками.

– Ну, звичайно, зараз це зробити непросто, бо я програла і точно не задоволена. Я знаю, що все віддала. Можливо, це був не найкращий мій виступ сьогодні, але Еліна теж грала дуже добре. Тож вітаю її.

Я старанніше працюватиму, щоб у наступні роки бути більш стабільною і грати краще.

– Я бачив, як ви розмовляли зі своїм боксом, коли вони закрили дах. Ви повернулися і знову поговорили з ними. Чи можете ви дати деяке уявлення про те, що вони вам говорили? Здається, у другому сеті це трохи спрацювало.

– Ну, коли дах закривався, у мене була можливість поговорити зі своїм тренером за межами корту, тому що перерва була довшою, і вони дозволяють тренеру прийти, наприклад, до кімнати очікування для гравців чи щось таке.

Потім мені захотілося отримати зворотний зв'язок від Мацея і Дарії. Що ж, я не хочу говорити вам саме про те, що вони сказали мені, бо це те, над чим ми працюємо всередині.

Але я не була впевнена, на чому мені слід зосередитися, тому що я відчувала, що роблю майже ті ж помилки, хоча намагалася покращити деякі моменти. Мені була потрібна порада, на чому, на їхню думку, мені слід зосередитися.

Іноді, коли щось працює, важко знайти причину, тому що причин може бути кілька. Коли хтось дивиться збоку, це може бути легше аналізувати.

– Сьогодні здається, що твій удар справа особливо підводив вас у найгірші моменти.

– Ну, звичайно, не так добре, як у попередніх матчах.

Сьогодні я не відчувала, що можу зіграти свою найкращу гру. Але сьогодні я віддала все, що могла, якщо ви знаєте, про що я.

Точно так, мій удар справа був не найкращим. Я ще попрацюю над цим. Але, щиро кажучи, мені важко вказати щось конкретне, що не вдалося. Я думаю, що Еліна просто грала агресивно і викладалася на повну в кожному ударі.

Я відчувала, що вона грає інакше, ніж раніше, ніж коли ми грали на ґрунті кілька років тому. Так що напевно я припустилася деяких помилок, яких не повинна була робити. Ось чому я програла. Але вона також чинила на мене тиск, я думаю.

– Еліна, очевидно, стала улюбленицею публіки. Вона майже стала британським гравцем, коли британських гравців не залишилося. Як ви думаєте, натовп надихнув її?

– Ну, я справді не розумію, що ви маєте на увазі, бо я думаю, що вона є повністю українкою, особливо з урахуванням того, що зараз відбувається.

– Вони поводяться з нею так, ніби вони прямо за нею.

– Насправді, це не вимірює голоси людей у натовпі, тому мені було важко сказати, за кого вони вболівають. Я думала, що він більш рівний, тож...

Мені все одно.

– Ви, здається, грали трохи повільніше між пойнтами тут, ніж місяць тому, коли ви були на ґрунті. Цікаво, чи це навмисно? Ви намагаєтесь більше думати?

– Ні, це не було навмисним. Можливо, тому, що було трохи вітряно. Я не знаю, чесно. Я не знала, що я повільніша. Вибач.

– Очевидно, величезне розчарування сьогодні. Мені цікаво, якщо ви усунетеся від цього, враховуючи свого роду символізм того, що тут робить Еліна, чи є якась частина вас, яка хотіла б, щоб вона продовжила та виграла титул?

– Я думаю, що загалом, дивлячись на її кар'єру, виграти турнір Великого шолома було б для неї досить круто. Вона повертається після того, як стала матір'ю.

Я думаю, так, я вболіватиму за неї, особливо тому, що ми подобаємося один одному як люди. Я сказала їй біля сітки, що сподіваюся, що вона виграє цей турнір.

Ви знаєте, як це буває у тенісі: виграти турнір Великого шолома складно. Я точно знаю, що вона цього дуже хоче. Так що я вболіватиму за неї, так.

– Що такого зробила Еліна, що, можливо, не дозволило вам сьогодні зіграти на повну котушку? Ви згадали, що вона, здається, грає інакше, ніж коли ви грали з нею у минулому. Чи не могли б ви згадати, можливо, що змінилося сьогодні?

– Я думаю, що вона грала більш вільно і сміливо. Іноді вона просто відпускала руку і грала дуже швидко.

Я не знаю, чи грала вона так раніше, тому що ми грали всього один раз, так що мені важко сказати, наприклад, тільки за одним матчем у Римі.

Ми також тренувалися у Австралії. Я не пам'ятаю, щоб вона так сильно змінювала ритм, щоб іноді грати ці швидші удари. Але я чудово розумію, чому вона це робить. Це має сенс. У вас має бути мужність, якщо ви хочете виграти ці матчі.

– Після матчу Еліна віддала шану вам і тому, як сильно ви підтримували Україну. Вона сказала, що це був нелегкий матч. Ви теж помітили, що не так просто грати проти когось, хто вам близький?

– Не зовсім так. У 13 років я іноді грала проти своїх найкращих друзів. Мені вдалося просто зосередитися на тенісі та не думати про це.

Я залишаю все, що зазвичай відбувається поза кортом, поза матчем. Я думаю, що Еліна зробила те саме. Тож я грала у такий же теніс. Я була зосереджена так само. Не сказала б, що це вплинуло на мене.

Оцініть матеріал
(91)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vitason
Дякую ,Іга за все, тепер всі українці люблять тебе ще більше!!! Єля , давай зроби свою справу до кінця і ти станеш легендою!!
Viktor Kovtun
Ига ми пишаємось тобою )))
Игорь Городищев
1GA ! -- zawsze ! ..   Dziękuję !!
Eugenii Skrypka
Ига молодец, а вот редактор не очень) переводчик подвёл 
Matvey
К вершине прийдёт сильнейший!
KirTheKing
рыбакина или картопляный чувачок?? -- вот этот вопрос меня беспокоит, кто достанется Элине на обед ??