Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Вімблдон
|
4395
3

Марта КОСТЮК: «На старті вболівали за Саккарі. Розумію, вона більш відома»

Українка провела прес-конференцію після перемоги над Саккарі на Вімблдоні-2023

Марта КОСТЮК: «На старті вболівали за Саккарі. Розумію, вона більш відома»
Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

Українська тенісистка Марта Костюк провела прес-конференцію після перемоги над Марією Саккарі у першому раунді Вімблдону-2023:

– Можете порівняти, який це контраст, між вашим останнім матчем на Ролан Гаррос і завершенням сьогоднішнього поєдинку. Як ви себе почували? Тоді, коли ви йшли з корту, реакція глядачів була не такою позитивною. Сьогодні за вас багато вболівали.

– Просто це була суперечлива поведінка глядачів у Парижі. Тобто, всі можуть робити те, що хочуть, але я цього не зрозуміла. І я думаю, що ніколи не зрозумію. Очевидно, що тут інша підтримка, хоча на старті гри більше вболівали за Саккарі. Це я розумію, тому що вона більш відома, ніж я, вона також гравчиня з першої десятки рейтингу. Тобто, все було добре (посміхається). Я була дуже щаслива, що наприкінці гри мене підтримували, та й протягом матчу теж.

Це був довгий місяць, я б сказала. Коли з'явилися результати жеребкування, я була не найщасливішою людиною, очевидно (усміхається). Я відчувала, що граю добре, але мені траплялися небезпечні суперниці, тому повернути впевненість у собі не так вже й легко. Насправді в мене було багато очікувань від самої себе, тому я щаслива, як сьогодні змогла змінити хід подій.

– Про що ви думали після першого сету? Як проводили час, коли був дощ?.

– Коли була перша перерва, за рахунку 5-0 і «рівно», я зовсім не могла зрозуміти, що відбувається (посміхається). У мене все це в голові не вкладалося. Я дуже поспішала. Я хотіла перемогти і, я думаю, я хотіла зробити це не так, як було потрібно. Друга пауза допомогла мені заспокоїтися ще більше. У мене з'явився додатковий час, щоб зібратися. Далі я намагалася просто грати кожен розіграш. Чесно скажу, я не знаю, як би склалася ця гра, якби цих перерв через дощ не було. Я дуже вдало скористалася цими паузами. Учора я б не сказала, що був найгірший день [через перенесення матчу]. Але я відчула, що трохи перегоріла вчора. Це не якийсь звичайний матч. Я відчула тиск. І сьогодні мені було нелегко стартувати.

Ви сказали, що перерва вам допомогла. Що саме ви робили?

– Не знаю, я просто скористалася самою паузою. У матчі всі події розгорталися так швидко. Зрозуміло, що під час матчу в тебе немає можливості для такої паузи. Усе відбувалося дуже швидко, я робила багато невимушених помилок. Треба було якось це зупинити. Дощ допоміг. Я була в дуже емоційному стані й тоді, коли повернулася на корт після другої перерви, але до цього емоції були такі, що я в якомусь сенсі застигла й не могла з цим нічого вдіяти. Тому обидва рази я добре виплакалася. Це допомогло, бо я відчувала вже певний відчай, мовляв, я граю добре, але я не можу зрозуміти, чому все складається так погано. Допомогло те, що я виплеснула це назовні, і потім відчула, що я приймаю все, як є. Після другої перерви я прийняла те, що я вже програла цей матч, і виявилося, що це не найжахливіша річ у світі. Тобто навіть попри програш, мій світ через це не зруйнується. І це відчуття допомогло мені. Я наче все відпустила і далі намагалася просто грати очко за очком.

З огляду на статус вашої суперниці та всі обставини, що для вас означає ця перемога?

– Ця перемога означає дуже багато, тому що це була моя п'ятнадцята спроба перемогти суперницю з першої десятки. Цей пунктик був у моєму списку. Я дуже щаслива, що з моїх плечей впав цей тиск. Раніше я двічі грала з Саккарі, двічі програла з однаковим рахунком, тож я знала, що вона буде готова до гри зі мною. Я знала, що вона буде добре налаштована і буде боротися до кінця, і я до цього була готова.

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vlad Ltava
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Jaro Hvozd
Спочатку подякуй за гру і привітай з перемогою, вже потім побажай успіху в наступній грі. Вона нікому не має нічого доказувати телепню!
terhoha
Завтра з Бадосою докажи що це не випадковість з Саккарі була.