Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Вімблдон
| Оновлено 06 липня 2023, 06:35
20614
53

Дощ допоміг. Костюк обіграла восьму сіяну на Вімблдоні

Марта без шансів програла перший сет, але зуміла здобути історичну для себе перемогу

| Оновлено 06 липня 2023, 06:35
20614
53
Дощ допоміг. Костюк обіграла восьму сіяну на Вімблдоні
Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

Українська тенісистка Марта Костюк (№36 WTA) несподівано успішно розпочала виступи на Вімблдонському турнірі в одиночному розряді.

У першому раунді українка переграла грекиню Марію Саккарі (№8 WTA), здобувши найбільш високорейтингову перемогу в кар'єрі.

Вімблдон. Перше коло
Марта Костюк (Україна) – Марія Саккарі (Греція) [8] – 0:6, 7:5, 6:2

Зазначимо, що матч двічі переривався через дощ, але після нетривалої паузи поновлювався. У другій партії Костюк за рахунку 3:3 зробила другий брейк у сеті і легко взяла свою подачу. Але з першого разу на партію подати не вдалося. Сет завершився лише з рахунком 7:5 на користь українки.

У фінальній партії Марта дуже швидко взяла подачу суперниці, після чого Саккарі почала дедалі більше нервувати і помилятися в простих ситуаціях, форхенд її абсолютно не слухався. Марті вдалося зберегти бойовий настрій до кінця зустрічі і довести матч до перемоги.

Це був третій матч тенісисток, українка виграла вперше.

Костюк провела 15-й матч у кар'єрі проти суперниці з першої десятки світового рейтингу і вперше перемогла.

Це третій вихід Марти до другого раунду Вімблдону, далі вона ще не пробивалася.

У наступному раунді переможниця зустрічі гратиме проти Елісон Риск (№141 WTA) або Паули Бадоси (№35 WTA).

Getty Images/Global Images Ukraine
Getty Images/Global Images Ukraine
Getty Images/Global Images Ukraine
Getty Images/Global Images Ukraine
Getty Images/Global Images Ukraine

Оцініть матеріал
(108)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 53
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
roman75zpr
Ай да Марта Олеговна, посрамила скептиков (особенно после 1 сета). Прям подросла под дождём )) 
Умник
Марта пробач я обматюкав. Ти молодець. Беру слова в зворотньому напрямку
Elis
Молодчинка, Мартуся! З перемогою! 
Stanislav Matusevych
Вітаю Марту з першою перемогою над топ-10! Але давайте чесно, дуже допомогли дощ та мінливий настрій суперниці. Адже статистика вінерсів/невимушених у цьому матчі цілком відображає перебіг подій на корті. Саккарі десь із середини другої партії показала відверто ганебну гру. І не скажеш, що Марта її до цього сільно змушувала. Викидань на хавкорт все так само багато, що на траві дорівнює самогубству. Але форхенд суперниці раз за разом давав збої. Відчувши це, у третій партії Марта почала змінювати ритм, використовуючи слайси, і це добило Саккарі зовсім. 
Якщо коротко, перемога важлива, але переоцінювати її не варто через дуже низький рівень, продемонстрований суперницею. Далі можлива зустріч із колишньою подружкою, яка, щоправда, могла й досі не відновитися від ще грунтової травми. через яку пропустила півтора місяці. Тому цілком можливий варіант із Ріск. У будь-якому випадку, гру потрібно покращувати, бо з сьогоднішнім тенісом важко розраховувати на серйозні досягнення.
Fdail
Про таку перемогу можна буде й онукам розповісти) Стіна зламана , перша перемога над гравцем десятки є. Саккарі - далеко не боєць, але вона гравець десятки й непростий суперник. Й важливо тут ще те, що сьогодні який ніякий , а характер Марта показала . Особисто мені було складно уявити, щоб Марта змогла б  виграти матч програвши сет з баранкою. Але Марта змогла, Марта виграла.Хочеться, щоб це таки додало впевненості в своїх силах . А бійцівські якості треба тільки розвивати надалі. Сьогодні просто вітання Марті з перемогою)
Саша Денисов
А до дощу всі її тут покривали триповерховими.... І лише одна людина вибачилась 
kollekciy
Марту з зовсім неочікуваною по початку гри історичною перемогою. 6:0 в першому сеті, дуже допомогли Марті. Марія так розслабилася, що не змогла повернути настрій на хорошу гру, коли Марта відчувши шанси покращила гру. У третьому сеті Марія взагалі Ястремську увімкнула, а Марта навпаки заграла так, як давно не грала.   
Sergiy20
Ох як пошкодували ті, хто після першого сету вирішили, що "всьо". А тут Марта прокинулась. Більше всього, що допоміг дощ, бо якби не перерви, то навряд, чи склалося б все так, як склалося. З перемогою!
Volodymyr Kolos
Мартуся❣️ Молодчинка яка, зібралася після провального першого сету. Реакція в кінці - це для неї справді дуже важлива перемога 🫶🇺🇦 
Александр Ад
не вдалося подивитися матч,но судячи з коментів по ходу 1 сету,справи були кепськи,мяко кажучі.Який ж був мой подив,коли я прочитав результат!Та "експерти"тут ще ті.Марта молодець!Бажаю ій успіху в наступному матчі!
introvert
Рідкісний випадок, коли перерва через дощ зіграла на нашу користь, а не навпаки. Дуже рідкісний.
Александр Науменко
Помітили, тількино вийшло сонечко і Марта засяяла. "Хай завжди буде сонце". І ще, критика буває змістовна, а буває нікчємна, хамська. 
introvert
Та годі вже. Не вірю. Марта, це ти???
)))
Галина Кулик
Так налаштувалась після дощу. Марта-молодчинка, проявила характер
pricolist
Молодчинка, впевнено провела 3 сет 
Вадим Щербань
Включив трансляцію на другому сеті за рахунку 6:5. Марта це відчула і поперла... До переможного кінця! Вибачаюсь перед всіми вболівальниками: наступного разу буду намагатися раніше включати трансляцію, щоб ви не витрачали зайві нервові клітини.  Щодо попередніх коментів та нарікань на слабку гру Марти - не погоджусь! Марта грала дуууууже пристойно! Молодець. Головне - характер показала. І сльози наприкінці щирі: я молодець, боролася до кінця від імені усіх вболівальників України!
FRESH VIP
Я зайшов, почітав коменти після першого сету, обсирали по повній, ото вона вас і пропустила експерти хаха
romeoboss
Чудово! Але неочикуванно, дивлячись на те що було у першой партіі. Я доси не вірю
що вона пройла ні кого небудь,а Саккарі! Наікращщя!
Хто далі! А далі мабудь Бадоса!
sv_2000
Ура!!!!!! Молодчина!!!
Как жаль, что не смог посмотреть первую победу Марты над топ 10. Но дай бог будут еще победы над топами уже на этом турнире
Vitason
А ,вот это было шикарно!!