Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 06 липня 2023, 10:57
4739
1

5 можливих суперників для продовження кар’єри Гвоздика

Від найреальніших до майже неможливих

| Оновлено 06 липня 2023, 10:57
4739
1
5 можливих суперників для продовження кар’єри Гвоздика
Getty Images/Global Images Ukraine. Олександр Гвоздик

Український боксер Олександр Гвоздик (19-1, 15 КО) остаточно повернувся після перерви у майже чотири роки. Дві перемоги поспіль за декілька місяців повернули його на верхні строчки рейтингів і тепер треба вирішувати, що робити далі.

З одного боку, напівважка вага доволі насичена цікавими суперниками. З іншого, враховуючи, що Гвоздик після першої ж більш-менш серйозної перемоги потрапив у п’ятірку рейтингу WBC та сімку рейтингу WBA, говорить багато про що. Ну і, звісно, вік у 36 років спонукає до більш гучних рішень – чи то намагань піти за чемпіонством, чи то просто заробити на комусь цікавому.

Тож від цього і базуватиметься список можливих суперників Гвоздика на найближче майбутнє. Українець переміг Хосе Обандо та Річарда Болотнікса. Виглядав в обох поєдинках непогано. У першому – це логічно. У другому – це як підтвердження того, що рівень все ще присутній. Річард вважає, що ледь не переміг Гвоздика, що, звісно, далеко від правди. Далі тільки підвищення рівня опозиції та просування вище.

Джошуа Буатсі

Велика Британія
17-0, 13 КО

Вірогідність поєдинку: 3 з 5

Getty Images/Global Images Ukraine. Джошуа Буатсі

30-річний британець знаходиться серед найбільш можливих суперників для Олександра Гвоздика. Перше – тому що вони доволі поруч у рейтингах. Буатсі знаходиться від звання претендента буквально в одному поєдинку. Гвоздик, формально, також.

Ще один момент – з Едді Хірном буде доволі просто домовитись. Промоутер Буатсі підтримує контакт з менеджером Олександра Едді Рейносо. Фактично, їхні робочі відносини попередньо встали на паузу тільки через те, що Сауль Альварес не може отримати всі титульні шанси, на які сподівався, і бій з Біволом перенісся або скасувався зовсім.

Буатсі також не завадить такий суперник, як Гвоздик – небезпечний, але все ж на фінальній стадії кар’єри. Ім’я, яке можна записати у список переможених, не соромлячись цього, але у разі поразки, вона відбудеться не від ноунейма.

І головне – сам Гвоздик у декількох інтерв’ю акцентував, що наступний бій найлогічніше зробити саме проти Буатсі. Це, звісно, його здогадки, але вони абсолютно логічні.

Ден Азіз

Велика Британія
19-0, 13 КО

Вірогідність поєдинку: 2 з 5

Getty Images/Global Images Ukraine. Ден Азіз

Не менш небезпечний варіант, ніж Буатсі. Британець менш габаритний, але фізично сильний, має удар і вже бив достатньо іменитих суперників: У 2022 році нокаутував Роккі Філдінга, перемагав рішенням суддів непоганого Шакана Піттерса і загалом боксер, за яким цікаво спостерігати.

Головний плюс для Гвоздика у перемозі над ним – підвищення у рейтингах. Головний мінус – Азіза готують до бою проти Бівола. Принаймні, неодноразово вже з’являлися про це повідомлення.

Але це також не так і погано. В плані цікавості до суперника, Буатсі точно буде кращий за Азіза і популярніший, як у Великій Британії, так і у світі.

Ентоні Ярд

Велика Британія
23-3, 22 КО

Вірогідність поєдинку: 2,5 з 5

Getty Images/Global Images Ukraine. Ентоні Ярд

Навіть не дивлячись на поразку від Бетербієва у попередньому поєдинку, варіант цікавий. Ярд нагадує Артура стилістично. Великий, пресингуючий боксер з важким ударом. Такий, що не дає відпочивати жодної хвилини і важко б’є.

При цьому, по-боксерськи він все ж гірший за Бетербієва. Саме через це у моменти успіхів Ярду не вдавалося дотиснути росіянина, хоча влучав Ярд достатньо.

Перемога над Ярдом точно підвищить Гвоздика у всіх рейтингах. А ще допоможе зрозуміти, чи по силах йому протистояти сильно пресингуючому боксеру. Стилістично і просто в плані боксу Гвоздик точно кращий за цього опонента. Але неможливо сказати точно, чи зникли проблеми першої і поки що останньої поразки, поки не перевіриш.

Крейг Річардс

Велика Британія
17-3-1, 10 КО

Вірогідність поєдинку: 2,5 з 5

Так, поки що весь список – британці, але вони зараз переповнюють напівважку категорію й всі достатньо якісні для хорошого тесту перед можливим чемпіонським шансом. Окрім цього, Гвоздик контактував з Едді Хірном, тож домовитись тут буде доволі просто.

З іншого боку, відбоксувати на PBC в США буде також просто, враховуючи контракт Канело з ними на три бої та співпрацю Олександра з тренером Сауля.

Річардс – хороший варіант в боксерському плані. Цей хлопець віддасть себе повністю у ринзі, але, ймовірно, менш небезпечний за попередніх суперників. Альтернатива йому – Хільберто Рамірес. Альтернатива, бо і Річардсу, і Раміресу треба повертатись після поразок. Але Хільберто ще й не раз спарингував з Олександром, тож цікаво буде тепер протестувати один одного у реальному поєдинку. Але бій з Річардсом реальніший, ніж з таким проектом, як Рамірес.

Getty Images/Global Images Ukraine. Дмитрий Бивол и Крейг Ричардс

Артур Бетербієв або Дмітрій Бівол

Чемпіонський поєдинок

Вірогідність поєдинку зараз: 1,5 з 5

Гвоздик вже встигнув не раз сказати, що готовий і до чемпіонського поєдинку, просто хотілось би провести ще один більш вагомий, ніж із Болотніксом, бій. Бівол все ще не має суперника, а Бетербієв спробує захиститись проти Каллума Сміта.

Враховуючи, що WBC не дозволятиме Біволу битися за свій титул, поки в Україні триває війна, Гвоздик виходить на перший план, як цікавий та достатньо відомий опонент. Але в обидвох випадках Олександр потребує ще одного бою та статусу, наближеного до претендентського.

Так, подібні протистояння однозначно виглядають недостатньо правильно в розрізі війни, яку веде в Україні російська федерація. Але правильність такого рішення залишимо для фанатів.

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Kain_X_Rain
Як то кажуть про таких - Не усьо так одназначно....