Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 16 листопада 2023, 06:36
2861
2

Завдання на канікули. 5 варіантів на літо для Ентоні Джошуа

З ким може боксувати британець перед боєм із Деонтеєм Вайлдером

| Оновлено 16 листопада 2023, 06:36
2861
2
Завдання на канікули. 5 варіантів на літо для Ентоні Джошуа
Getty Images/Global Images Ukraine

Після посереднього поєдинку проти Джермейна Франкліна, в якому Ентоні Джошуа повернувся у ринг перемогою, йому треба вирішувати, що робити далі. Варіантів для такого грошового боксера завжди вдосталь, але треба виправдовувати очікування. Особливо, коли попередні очікування точно не склались у реальності.

Останній бій британця точно не виправдав жодних очікувань. Хіба, те, що Джошуа переміг, можна записати в плюс Ентоні. Все інше розчарувало. Джошуа боксував стримано, тримався від суперника якнайдалі, не ризикував йти у розміни і не нокаутував того. Та і загалом був навіть далі від нокауту Франкліна, ніж від нокауту Усика в другому поєдинку.

Але британець збирається йти далі. А ще він сказав, що для нього головне в боксі – гроші, тож не варто очікувати якихось дуже посередніх поєдинків. Дуже можливо, що взимку Ентоні Джошуа все ж зустрінеться з Деонтеєм Вайлдером, навіть якщо Усик і Ф’юрі так і не домовляться. Але з ким битись найближчим часом? Розбираємось.

Ділліан Вайт
Можливість поєдинку: 4 з 5

Getty Images/Global Images Ukraine. Діліан Вайт

Почнемо з найбільш можливого протистояння. Цей бій з історією. Далекою від Кличко – Льюїс чи Тайсон – Холіфілд, звісно, але все ж. Британці і попередній раз видали чудове протистояння, і цього разу вони теж хочуть запалити.

Як мінімум, про такий поєдинок йшлося давно, хоч і минулого разу все було зрозуміло. Тоді Ентоні розбив Ділліана у сьомому раунді. Але тоді це ще був той самий Джошуа періоду до Кличка. Олімпійський чемпіон, який виходив у ринг руйнувати опонентів і не ховався у розмінах.

Вайт, до речі, теж до того моменту не програвав, але полетів у жорстокий нокаут. А ще одного разу, говорячи про головне у плані принциповості протистояння в кар’єрі, Ентоні Джошуа назвав саме поєдинок проти Вайта.

Зараз перемовини все ще йдуть, але, схоже, Ділліан хоче багато. Британець розуміє, що останнім часом його кар’єра стрімко добігає кінця. Нокаут від Тайсона Ф’юрі, дуже посереднє протистояння проти того ж Джермейна Франкліна. Треба заробити тут і зараз. Але треба і знати міру. Проте поки що саме через це команди не можуть домовитись.

Але вірогідність поєдинку все одно залишається високою. Тому що обидвом вже треба відбоксувати, а заробити вдвох у них точно вийде.

Чжан Чжилей
Вірогідність поєдинку: 2 з 5

Getty Images/Global Images Ukraine. Чжан Чжилей

Мало хто пам’ятає, що у них є історія протистояння. Не така, як з Ділліаном, але сам китаєць намагався продати її, коли Ентоні був чемпіоном.

У 2012 році на Олімпіаді в Лондоні Чжан Чжилей та Ентоні Джошуа зустрілись в 1/4 фіналу. Той турнір був доволі спірним для британця. Моментами здавалося, що його тягнули до перемоги. Але не в поєдинку проти китайця, якого він перебоксував доволі упевнено з рахунком 15:11.

Після цього Чжан продає ту поразку вже протягом багатьох років. Каже про реванш, про те, що у другий раз все буде по-іншому.

Насправді, такий поєдинок малоймовірний. Перше – Джошуа зараз не треба ризикувати. Він має майже затверджений великий поєдинок проти Вайлдера, а Чжилей на підйомі. Принаймні, моральному. Друге – сам Чжан зараз націлений на реванш проти Джойса, а потім на чемпіонське протистояння проти Усика, Дюбуа чи Ф’юрі. Хто тоді володітиме титулом, якщо китаєць переможе британця?

Ну і політично малоймовірно, що такий визначний британець полетить в Китай боксувати зараз. Там можна було б продати такий бій ще дорожче. Тому, якщо говорити про літо і цей бій станеться – то територіально це виключно Велика Британія.

Філіп Хргович
Вірогідність поєдинку: 2 з 5

Getty Images/Global Images Ukraine. Філипп Хргович

Хорват без суперника досі – востаннє він вигравав якраз у Чжана Чжилея, але це було аж рік тому. Філіп хоче реваншу, але, оскільки китаєць зібрався битись з Джо Джойсом (принаймні, можливо), треба кимось зайняти цей час.

Сказати, що Джошуа має хотіти таке протистояння – навряд. Великий хорват з ударом та мотивацією закінчити історію Ентоні. Навіщо це, якщо попереду великі гроші?

З іншого боку, Ентоні може обережно відпрацювати проти такого суперника. А зібрати арену на таке шоу буде нескладно. Хргович не здивував у поєдинку проти Чжилея. Він може звалити Ентоні, але, якщо не складеться з ударом, що робитиме?

Енді Руїс
Вірогідність поєдинку: 1,5 з 5

Getty Images/Global Images Ukraine. Енді Руїс

Вони не раз говорили про третій бій. Причому, і Енді, який хотів би спробувати ще раз, і Ентоні – незрозуміло, навіщо.

Зараз обидва без поєдинку, обидва мають вільний час і треба його кимось зайняти. Чому б не один одним? З мінусів – навряд фанатам потрібен такий поєдинок. Він не поганий, просто навіщо? У другому все було ясно. Руїс не став кращим, Джошуа у незрозумілому стані. Вже, якщо робити такий поєдинок, то хотілось би побачити їх на піку один проти одного. А зараз вони не там.

Ну і ще на Енді претендує Деонтей Уайлдер, який поруч у рейтингу WBC. І гроші хороші, і шанс непоганий. Можливо, команда американця буде спритнішою і бажанішою.

Ніхто
Вірогідність такого результату: 2,5 з 5

Команда Джошуа все ще думає. Зараз швидко на календарі настане середина літа, а поєдинку так і немає. Один суперник ніяк не складе собі ціну, інші теж десь зникли. Сюди можна приписати того ж Джаррелла Міллера, але після всіх конфліктів з ним (штовханина з Джошуа, незрозуміле грубіянство по відношенню до Хірна і допінг), з ним мало хто хоче мати справу.

Є ще Отто Валлін, який проситься битись з Ентоні, але цей кандидат підійде, якщо геть усі відваляться. Хто піде дивитись на те, як Джошуа знову битиметься з шульгою, якого перемагав Ф’юрі? Мартіна Баколе чи інших відомих проспектів не згадуємо – британцю потрібні гроші, а ці хлопці не про заробіток.

Тож дуже може бути, що Джошуа просто дочекається бою проти Вайлдера взимку. Варіант поганий – треба йти на бій ще раз, тестувати свої напрацювання. Але такий варіант точно відкидати не можна.

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Oliynyk Mykola
Хргович переміг Чжилея
Cruyff
1-2 цікавих поєдинки в рік стали нормою, зате галасу скільки
Колись про боксерів можна було дізнатись з газет і журналу Ринг, а цікаві поєдинки були ледь не щомісяця, з трансляцією в суботу вночі, неділя вранці повтор. 
Чого варті були поєдинки братів Кличко