Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 05 липня 2023, 17:29
514
2

Желько ЛЮБЕНОВИЧ: «У Лалатовича ніколи не було якихось провалів»

Колишній гравець «Зорі» – про нового наставника луганців

| Оновлено 05 липня 2023, 17:29
514
2
Желько ЛЮБЕНОВИЧ: «У Лалатовича ніколи не було якихось провалів»
butasport.rs. Ненад Лалатович

Екс-півзахисник «Зорі» Желько Любенович, який нині працює асистентом наставника у клубі Першої ліги Сербії «Раднічки» (Новий Бєлград), прокоментував призначення сербського фахівця Ненада Лалатовича на посаду головного тренера луганського клубу.

– Які «плюси» та «мінуси» Лалатовича-тренера?
– «Плюс» – його тренерський досвід. Він у цій ролі працює вже досить довгий час, і всюди, де працював, мав дуже гарні результати. Щоправда, це стосується лише чемпіонату Сербії. Сподіваюсь, що «плюс» цього тренера також проявиться і в Україні, де він колись грав за «Шахтар». Що стосується «мінусу», то Лалатович – дуже емоційна людина. Надто вже він за все переживає та турбується. Зокрема, за успіхи команд, у яких працює.

– Його емоційність у вигляді суперечок з суддями і подальшим вилученням з тренерської лави проявляється?
– Бувало. Мабуть, у кар’єрі кожного тренера трапляється подібне, однак не сказав би, що це «мінус». На щастя, у Лалатовича це не є системою.

– Якими є досягнення у новоспеченого керманича луганської «Зорі»?
– У кар’єрі Ненада Лалатовича були завоювання другого місця з двома командами – бєлградською «Црвеною Звєздою» та «Раднічками» (Ніш). Вигравав він і Кубок Сербії з «Войводиною». А от у двох закордонних клубах – саудівському «Аль-Батін» та боснійському «Бораці» успіхів йому досягти не вдалося. Останнім місцем роботи Лалатовича була «Младость ГАТ» із міста Нові-Сад. Її він очолив за одинадцять турів до завершення сезону-2022/23, коли команда знаходилась внизу турнірної таблиці, у небезпечній зоні. За цей час вона проявила завидну непоступливість, вигравши два і зігравши внічию шість матчів.

– Який футбол сповідує Ненад Лалатович?
– Атакуючий! Він дуже багато працює над тактикою. Використовує схему 4-2-3-1, наскільки я пам’ятаю. Він її не міняв і досі дотримується, адже зараз популярно грати «три в лінію». Гадаю, власні погляди на футбол і досвід повинні допомогти Лалатовичу у роботі в «Зорі». Луганський клуб запросив його лише тому, що він є одним із найкращих тренерів Сербії за результатами. У якій команді він не працював би, ніколи не було якихось провалів. Хочеться сподіватись, що свою завидну стабільність цей фахівець втілить у життя і в «Зорі». За луганську команду особисто я буду вболівати.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Злий Глобинець
Тепер будуть
romanchik.8409
Зарплатович