Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 04 липня 2023, 00:41
19957
1

Мирон МАРКЕВИЧ: «Тепер нехай іспанці бояться Україну»

Спеціаліст – про сенсаційний вихід команди Руслана Ротаня до півфіналу Євро-2023

| Оновлено 04 липня 2023, 00:41
19957
1
Мирон МАРКЕВИЧ: «Тепер нехай іспанці бояться Україну»
Getty Images/Global Images Ukraine

У чвертьфіналі молодіжного чемпіонату Європи збірна України в Румунії подолала опір французів – 3:1.

Заслужений тренер України Мирон Маркевич, який очолює львівські «Карпати», в бесіді з кореспондентом Sport.ua поділився своїми враженнями від цього історичного, без перебільшення, поєдинку.

– Передусім, хочеться привітати тренерський штаб, гравців, уболівальників, адже було завойовано путівку не тільки до півфіналу, а й на Олімпійські ігри, де українські футболісти ще ніколи не виступали.

До речі, вчора я навіть дозволив своїм підопічним з «Карпат», що знаходяться на зборі в Ужгороді, порушити режим і переглянути телетрансляцію звітного матчу. Емоції цього пізнього вечора вирували ще ті, переконаний, що й наша збірна відчуваючи ту неймовірну підтримку на Батьківщині, намагалася стрибнути вище голови.

– В інтерв'ю Sport.ua перед вчорашнім поєдинком ви детально зупинилися на тих факторах, які повинні допомогти нашим хлопцям взяти гору над французами, яких більшість експертів вважали фаворитами. Склалося враження, що підопічні Руслана Ротаня прислухалися до ваших порад.
– Хлопцям треба віддати належне, другий тайм вони взагалі провели зразково. Так, до перерви було багато нелогічного та головне, що українці максимум витиснули з того, що створили. Заради справедливості слід сказати, що й Фортуна десь була на нашому боці.

Після перерви наші хлопці чітко виконували тренерські настанови, були максимально сконцентрованими біля своїх володінь і завдяки надійній підстраховці не дозволяли візаві опинятися в зручних позиціях. Не дивно, що у нашого воротаря Анатолія Трубіна фактично не було нагод продемонструвати свою майстерність. Пішли на користь й заміни. Вважаю, що українці награли на третій гол, забитий після багатоходової комбінації.

– Як оціните дебют на Євро Михайла Мудрика?
– Відчувалося, що він багато пропустив, ще бракувало різкості й суперники часто встигали «накривати» його. Але Мудрик свою справу зробив: «заробив» пенальті і дав результативний пас Георгію Судакову, який здійснив фантастичний ривок з глибини поля. Все ж, як на мене, Україна перевершила французів завдяки командним зусиллям.

– На черзі – півфінал з іспанцями, які в груповому раунді ледь врятувалися від поразки в матчі з Україною.
– У тому поєдинку в обох збірних були задіяні переважно резервісти і, переконаний, що 5 липня буде зовсім інший футбол. Дуже багато залежатиме від налаштованості, хоча після звитяги над французами, яких вважали головними претендентами на чемпіонське звання, тепер нехай вже Іспанія боїться Україну.

– А те, що в іспанців буде більше часу на відновлення, може зіграти якусь роль?
– Не думаю, наші хлопці перебувають у відмінних фізичних кондиціях, а перемога над французами повинна додати їм наснаги.

Оцініть матеріал
(154)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Wlad West
Мыросю, а чо им бояться, они уже играли с нашими.