Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 03 липня 2023, 01:56
2146
1

Георгій СУДАКОВ: «Ми вміємо грати у футбол, а не просто відбиватися»

Автор дубля української молодіжки був названий найкращим гравцем матчу з Францією

| Оновлено 03 липня 2023, 01:56
2146
1
Георгій СУДАКОВ: «Ми вміємо грати у футбол, а не просто відбиватися»
УАФ. Георгій Судаков

Півзахисник молодіжної збірної України Георгій Судаков був визнаний найкращим гравцем чвертьфінального матчу Євро-2023 U-21 із Францією (3:1) за версією УЄФА. Після гри він виступив на прес-конференції разом із головним тренером Русланом Ротанем.

– Як вам узагалі вдається грати з Михайлом Мудриком? Це його перший матч на турнірі, але ви обидва маєте таку сильну хімію. Як сильно це допомогло вам і команді?

– По сьогоднішній грі я не можу окремо виділити когось – Мудрика чи Бондаренка. Уся команда билася, була одним цілим. Якщо говорити саме про наш тандем із Михайлом, то, звичайно, ми один одного відчуваємо. Раніше я віддавав йому схожі передачі, і він забивав, у нас були трохи різні ролі. Але я знаю, на що він здатен, як він може віддати, тож моїм завданням було побігти й відкритися. Так і сталося.

Ми розбирали французів, вони грають дуже високо, тож ми мали грати їм за спину. Тому я побіг у зону, а Мудрик віддав пас. Передача була схожа на ту, яку він віддав у матчі національної збірної проти Північної Македонії на Циганкова. Він це вміє, усі ми це прекрасно знаємо. Тож тут немає якоїсь особливої хімії – просто ігровий момент.

– Як змінилася збірна Франції в цьому матчі в порівнянні з вашими поєдинками відбору Євро-2023 U-21? Чи, можливо, у першу чергу змінилася збірна України?

– Я вже говорив, що в першу чергу змінилися ми. Ми не можемо порівнювати той рік і цей. Ми всі виросли, набралися досвіду, майже кожен із нашого складу грав у єврокубках. Якщо говорити про мене, то я вже провів кілька поєдинків за національну збірну. Після таких ігор у тебе є досвід, ти зовсім по-іншому граєш такі матчі. Тому не можна порівнювати.

І Руслан Петрович правильно казав, що це вже зовсім інша команда. У Франції не дуже змінилася команда, якщо брати по прізвищам, як і в нас. Але ми в першу чергу змінилися індивідуально, у плані майстерності, досвід інший, рівень гри кожного виріс у декілька разів. Нам потрібно відштовхуватися від своєї гри, без різниці, хто є суперником.

Ми сьогодні показали, що якщо граємо однією командою, то вміємо грати у футбол, із м’ячем. Звичайно, у Франції всі гравці сильні індивідуально, проти них складно захищатися. Були моменти, коли треба було терпіти. Але я впевнений, що всі українці, які дивилися матч, пишаються нами, адже ми вміємо грати у футбол, а не просто відбиватися.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vruthiy-112
Молодець,  не по роках.!!!