Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 липня 2023, 09:14
6838
2

Мирон МАРКЕВИЧ: «З призначенням Ротаня в УАФ не прогадали»

Відомий тренер похвалив колишнього підопічного

| Оновлено 03 липня 2023, 09:14
6838
2
Мирон МАРКЕВИЧ: «З призначенням Ротаня в УАФ не прогадали»
Getty Images/Global Images Ukraine. Руслан Ротань (зліва)

2 липня молодіжна збірна України зіграє в чвертьфіналі чемпіонату Європи U-21 з французами.

Заслужений тренер України Mирон Mаркевич в бесіді з кореспондентом Sport.ua поділився своїми очікуваннями від сьогоднішнього протистояння:

– Не буду оригіналом, коли скажу, що у наших хлопців – дуже серйозний опонент. І те, що у французів через травми не зіграють ключові півзахисники Майкл Олісе та Ману Коне не повинно вводити в оману. В іменитого суперника – довга лава запасних.

– Натомість, сьогодні керманич нашої збірної Руслан Ротань може кинути в бій найбільш іменитого підопічного – Mихайла Mудрика з англійського «Челсі», який ще не зіграв на Євро жодної хвилини.
– Знаєте, тут ще треба добре помізкувати. Так, лікарі «Челсі», які спеціально приїжджали до Бухареста визнали, що Мудрик – здоровий, але з іншого боку, він дуже багато пропустив через пошкодження. Все ж, останнє слово буде за Русланом Ротанем і, переконаний, що він прийме правильне рішення.

До речі, як на мене, сила нинішньої «молодіжки» якраз у вмілій «режисурі» Ротаня, свого часу в УАФ з його призначенням на цю посаду не прогадали.

– Що б ви порадили нашим футболістам?
– Вони доволі агресивно навчилися атакувати, але, на жаль, не безгрішні в обороні. Розумію, інколи перешкоджають емоції, декому бракує виконавчої майстерності, але сьогодні треба бути максимально сконцентрованим біля своїх володінь. Французи вміють карати за помилки.

– Сьогодні на кону не тільки потрапляння до квартету найсильніших збірних континенту, а й путівка на Олімпійські ігри, де українські футболісти ще ніколи не виступали.
– Справді, є за що боротися. Вважаю, що поки шанси 50 на 50, а вже під час протистояння все залежатиме від налаштування, виконання тренерських настанов, індивідуальних якостей і удачі. Думаю, що суперники не порадують результативними діями, але дуже хочеться, аби українці забили на один м'яч більше, - сказав Маркевич.

Чвертьфінальний поєдинок Євро-2023 (U-21) Франція – Україна відбудеться в неділю, 2 липня, на «Клуж-Арені» в місті Клуж-Напока (початок – о 22:00 за київським часом).

Оцініть матеріал
(42)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Найкращим був каркас воріт? Названий MVP матчу ЛЧ між ПСЖ та Борусією Д
Футбол | 08 травня 2024, 01:23 0
Найкращим був каркас воріт? Названий MVP матчу ЛЧ між ПСЖ та Борусією Д

Матс Хуммельс став автором єдиного голу в півфіналі Ліги чемпіонів

На якому місці Ребров? Рейтинг тренерів збірних, які зіграють на Євро-2024
Футбол | 07 травня 2024, 22:45 4
На якому місці Ребров? Рейтинг тренерів збірних, які зіграють на Євро-2024

Наставник національної команди України посідає 19-те місце, лідер – Дідьє Дешам

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vruthiy-112
Мирон молодець, своїх не кидає.!!!
BekXan
В.О в сбірній він тааак натренував що під зад ногою,в Олександрії він себе вже показав провалив друге коло і викинув команду з еврокубків.В молодіжній сбірній грають хлопці які мають чудову практику і він фактично нічого не вніс цій команді,бо хлопці самі грають.Якщо сьогодні пройдемо далі це буде заслуга лише команди