Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 29 червня 2023, 18:13
245
0

Тренерка збірної України U-18: «Ми не виділяємо конкурентів»

Інна Кочубей – про готовність команди до Євробаскету

| Оновлено 29 червня 2023, 18:13
245
0
Тренерка збірної України U-18: «Ми не виділяємо конкурентів»
ФБУ. Інна Кочубей

Головна тренерка жіночої збірної України U-18 Інна Кочубей розповіла про стан підопічних напередодні старту чемпіонату Європи у Дивизіоні В. Під час підготовки до Євробаскету юнацька команда провела підготовчий збір, за підсумками якого було визначено заявку українок на турнір.

«В цілому, все пройшло нормально, вся запланована робота виконана. Перед самим стартом ще є що підправити, розібрати помилки. Всі налаштовані, бажання у дівчат є, це саме головне. Тепер важливо, щоб дівчата налаштувались, виконували установку на матчі.

За наукою збірна має зіграти мінімум 8 спарингів, ми зіграли чотири. Могли поїхати на турнір, але пожертвували ним, бо тоді б прийшлось пропустити чотири тренування. Зіграли чотири матчі, всі виграли, інформацію отримали, розібрали між собою.

Випала у нас розігруюча Лілія Колбут, яка отримала травму і не поїде з нами на чемпіонат Європи. Ми розраховували на неї на позиції першого номера, але тепер маємо щось думати, як компенсувати її відсутність. У нас залишились одна основна розігруюча – Серафіма Тиха.

Також отримала невелике пошкодження гомілкостопу Віолетта Остапчук, другий наш номер, але вона має повернутись до тренувань і на неї ми розраховуємо на Євробаскеті.

Ми не виділяємо конкурентів – як показує історія молодіжних чемпіонатів Європи, завжди важливі перші дві гри, незалежно від суперників. Саме вони задають тон виступам збірній на турнірі. Важливий настрій команди, тому ми налаштовуємо команду. Скажу, що ми маємо відео матчів всіх команд нашої групи, крім Болгарії, яка доволі закрито готувалась. Вони не давали відео матчів навіть своїм суперникам по контрольних матчах. Орієнтуємось на гравців, на їхню статистику. Саме з Болгарією нам починати», – розповіла Кочубей.

На груповому етапі Євробаскету-2023 U-18 збірна України зіграє проти Болгарії (матч 30 червня. – прим. Sport.ua), Швеції, Словаччини, Болгарії та Естонії. До плей-оф вийдуть дві кращі команди з групи, а три найкращі збірні чемпіонату Європи вийдуть до Дивізіону А.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.