Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 11 сiчня 2024, 02:31
1632
2

Олег ШЕЛАЄВ: «Молодіжці зараз не треба впадати в ейфорію»

Директор Академії «Дніпра» – про гру та успіхи команди Руслана Ротаня

| Оновлено 11 сiчня 2024, 02:31
1632
2
Олег ШЕЛАЄВ: «Молодіжці зараз не треба впадати в ейфорію»
УАФ

Взявши гору над румунами (1:0) молодіжна збірна України з футболу (U-21) забезпечила собі вихід до наступного раунду чемпіонату Європи 2023 року.

В бесіді з кореспондентом Sport.ua колишній півзахисник національної збірної України, а нині директор Академії «Дніпра» Олег Шелаєв поділився враженнями від гри підопічних Руслана Ротаня на старті групового турніру, оцінив їхні шанси в наступних іспитах на континентальному форумі.

- Звичайно, я уважно слідкую за перебігом подій на чемпіонаті, – каже Олег Шелаєв. – Адже за збірну України виступають вихованці нашої Академії Арсеній Батагов та Олександр Назаренко. Радий за них.

- Якщо порівнювати два зіграні матчі – з хорватами та румунами, то в яких українці діяли якісніше?
- На мій погляд, хорвати сильніші, ніж господарі, тому звитягу над ними слід оцінити вище. Ось чому тішить, що наші хлопці переважали балканців у тактичній гнучкості, чітко дотримувалися тренерських настанов, а досягнувши відразу після перерви переваги в два м'ячі, вміло зіграли по рахунку.

З румунами наша перевага в рівні підготовки все ж відчувалася. І лише прикрі огріхи в завершальній стадії атак змушували нервувати, як Руслана Ротаня, так і вболівальників. Але справедливість таки восторжествувала, під завісу вдалося схилити шальки терезів на свій бік. Повторюю, цілком заслужено.

- Когось варто виокремити серед наших футболістів?
- Не думаю, поки що вони беруть своє завдяки командним діям. Втім, важливо, що їм все одно, які схеми брати на озброєння: позиційний наступ чи швидкий перехід від оборони до атаки. Це можна пояснити не тільки зіграністю, але й продуктивними діями в середині поля, образно кажучи, «трикутника»: Судакова, Бондаренка – Криськіва, які чудово розуміють один одного, майстерно контролюють м'яч, змінюючи напрями атак. Справляють приємне враження й забігання наших гравців у вільні зони, налаштованість, що дозволяє підтримувати високий темп.

- Чи може наша збірна похвалитися довгою лавою запасних?
- Гріх нарікати. Хоча конкуренція за місце в основі була б ще гострішою, коли б можна було задіяти гравців національної збірної України Михайла Мудрика та Іллю Забарного.

- Швидше всього, в заключному протистоянні групового раунду – з іспанцями, вже зіграє Мудрик, якого турбувало пошкодження. Те, що він може, як мовиться, тягнути ковдру на себе, не позначиться негативно на колективних діях нашої збірної?
- Все може бути, бо поки що, складається враження, кожен наш гравець чітко знає свій маневр й тому складно сказати, чи піде на користь заміна. Це вже прерогатива Ротаня, визначати кому виходити на поле.

- На жаль, з іспанцями не зможе допомогти гравець національної збірної України Владислав Ванат, якому було показано пряму червону картку в поєдинку з румунами.
- Його вчинку я не можу знайти пояснення. Ванат дуже підвів, як збірну, так і себе. Сподіваюся, що це стане йому уроком.

- Як Ви оцінюєте шанси наших хлопців у наступних матчах на шляху до п'єдесталу пошани?
- Зараз важливо не впадати в ейфорію. Справді, в перших матчах гра українців справила приємне враження, але не забуватимемо, що з фаворитами наші шляхи ще не перетиналися. Побачимо чого ми варті в протистоянні з тими ж іспанцями, де й визначиться, хто фінішує першим на груповому етапі.

Звичайно, далі хотілося б уникнути зустрічі з французами, котрі виглядають потужно, але зазначу, не без вразливих місць. Є вони і в нашої збірної й тому цікаво переконатися чи вміємо ми працювати над помилками по ходу турніру. Також не треба забувати, що для учасників чемпіонату базовим є 2000 рік народження. Проте в кожній збірній віковий діапазон є різний. І в ключовий момент це також може впливати на перебіг подій на полі. У виграші залишаться ті, у кого буде досвідченіший склад.

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

СТАВКА ДНЯ. Головні матчі дня та популярні прогнози на 3 травня
Футбол | 03 травня 2024, 11:00 0
СТАВКА ДНЯ. Головні матчі дня та популярні прогнози на 3 травня

Важливі події у всіх видах спорту спільно від Sport.ua та GGBET

ФОТО. Сім'я – найбільша радість. Світоліна показала доньку, чоловіка і пса
Теніс | 02 травня 2024, 18:31 0
ФОТО. Сім'я – найбільша радість. Світоліна показала доньку, чоловіка і пса

Еліна насолоджується приємними моментами, коли всі можуть зібратися разом

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Злий Глобинець
Виграємо з іспанцями - і на французів не потрапимо. Якщо самі французи в своїх двох матчах не "намудрують".
vruthiy-112
При правильній тактиці,  дійдуть дуже далеко.!!!