Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 25 червня 2023, 10:02
23328
68

Важка перемога. Збірна України U-21 переграла Румунію на Євро-2023

Українська молодіжка суттєво підвищила свої шанси на вихід до плей-оф

| Оновлено 25 червня 2023, 10:02
23328
68
Важка перемога. Збірна України U-21 переграла Румунію на Євро-2023
УАФ

Господарі молодіжного Євро-2023 у першому турі з великим рахунком програли збірній Іспанії. Такий результат не залишав румунам іншого вибору, окрім чіплятися за три очки у грі проти збірної України. Наша команда розпочала турнір з перемоги над Хорватією з рахунком 2:0. Головним завданням збірної України у грі з румунами була перемога, питома вага якої до кінця вечора може стати ще більшою, якщо суперники по квартету зіграють між собою внічию.

Порівняно з матчем першого туру Руслан Ротань зробив лише одну заміну у стартовому складі: замість Брагару вийшов Судаков, який чудово проявив себе в останніх матчах за національну збірну. Зміни у складі румунської команди були суттєвішими: відразу шість нових гравців вийшли в «основі» на матч проти України.

Можливо, тягар значущості результату цього матчу вплинув на те, що у перші п'ять хвилин у діях українців були нервозність та мандраж. Наша збірна двічі подарувала господарям гольові можливості. Спочатку Батагов помилився при виборі позиції, м'яч пролетів повз нього і опинився у гравця збірної Румунії у штрафному майданчику, який пробив з близької відстані, але не влучив у ворота. Потім Бражко під час виходу з-під пресингу спробував обіграти опонента, але той відібрав м'яч і віддав пас у центр штрафного майданчика на Мунтяну. На щастя для нас, його удар прийшовся прямо у те місце, де знаходився Трубін.

УАФ

Ці дві помилки, мабуть, привели до тями наших збірників. Команда зібралася, взяла м'яч під контроль і до фінального свистка переважну більшість ігрового часу проводила на половині поля суперника, використовуючи велику кількість коротких і середніх передач (така собі «Ротань-така»). Моментів наша збірна створила набагато більше, ніж у матчі проти хорватів. У першому таймі лише один Кащук міг забити тричі. Автор голу в матчі першого туру двічі виходив практично віч-на-віч з воротарем, але той виходив переможцем у цих моментах. Ще в одному епізоді Кащук підсік м'яч над воротарем, але м'яч пролетів поряд із дальньою штангою.

У господарів був гольовий момент на 18-й хвилині. Маркович намагався замкнути крос із лівого флангу, підставив ногу і зіткнувся з Трубіним. М'яч прокотився поряд із штангою. Якби на матчі працював VAR, то не виключено, що українці отримали б пенальті у свої ворота, оскільки Трубін врізався в румуна, щоправда, вже після того, як той пробив по воротах. В атаці у відповідь Сич у боротьбі із захисником впав у штрафному майданчику суперника. Арбітр і тут міг призначити пенальті, але, швидше за все, врахував попередній момент біля наших воріт і вирішив дотриматися паритету.

У другому таймі перевага збірної України стала ще більш вагомою. Румуни вкрай рідко переходили на половину поля нашої команди. По суті, господарі створили лише один гольовий момент: на 62-й хвилині Маркович прийняв м'яч у штрафному майданчику, але, на щастя, пробив повз ворота.

УАФ

Збірна України створила близько двох десятків небезпечних моментів, але м'яч не хотів залітати у ворота господарів молодіжного Євро. Лише на передостанній хвилині основного часу українцям вдалося втілити у гол свою перевагу. Брагару на лівому фланзі прийняв пас від Вівчаренка, здійснив прохід уздовж лицьової лінії та зробив простріл на Ваната. Нападник «Динамо» не зміг пробити, але за нього роботу виконав гравець збірної Румунії Дікан, котрий зрізав м'яч у свої ворота.

Відзначився Ванат в іншому. Вже у компенсований час він отримав пряму червону картку. Румуни готувалися виконати стандарт із лівого флангу, у штрафному майданчику була звичайна боротьба за позицію, під час якої Ванат ударив свого опонента головою у підборіддя. Чи-то він щось сказав, чи штовхнув, але це не виправдовує нестриманість динамівця.

Здобута перемога суттєво підвищила шанси збірної України на вихід у плей-оф. Можливо, його буде оформлено вже сьогодні вночі – залежно від результату матчів іспанців проти хорватів.

УАФ

Чемпіонат Європи U-21. Група В.

Румунія U-21 – Україна U-21 – 0:1

Дікан (89, автогол)

Петріла (30), Албу (90), Думітреску (90+4).

Ванат (90+1)

Румунія U-21: Тирновану, Пантя, Раковіцан, Дікан, Тіцу, Ліксандру (Поп, 82), Скречу (Чімпану, 82), Іштван, Мунтяну (Албу, 57), Петріла (Попеску, 57), Маркович (Бірліджа, 68).

Україна U-21: Трубін, Вівчаренко, Батагов, Таловєров, Сич, Бражко (Желізко, 85), Криськів (Брагару, 68), Бондаренко (Очеретько, 85), Судаков, Кащук (В'юнник, 77), Сікан (Ванат, 68).

Стадіон: «Стяуа» (Бухарест, Румунія).

УКРАЇНА U-21 - РУМУНІЯ U-21. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’ +2
Владислав Ванат (УКРАЇНА U21) отримує червону картку.
89’
ГОЛ ! Автогол забив Віктор Дікан (Румунія U21).
Оцініть матеріал
(142)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Легендарний клуб АПЛ зробив Реалу пропозицію щодо трансферу Луніна
Футбол | 03 травня 2024, 12:33 3
Легендарний клуб АПЛ зробив Реалу пропозицію щодо трансферу Луніна

«Манчестер Юнайтед» націлився на українського воротаря

Гравці Динамо напередодні матчу з Колосом ночуватимуть на клубній базі
Футбол | 03 травня 2024, 18:47 4
Гравці Динамо напередодні матчу з Колосом ночуватимуть на клубній базі

Кияни продовжують підготовку до вирішального відрізку в чемпіонаті

Коментарі 68
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владимир  одесский
Ванат - бидло невиховане! У національній збірній травмував воротаря Мальти і не підійшов вибачитися, а тут взагалі підвів збірну на рівному місці. Дуже рано піймав зірку з неба! Потрібно карати за таку поведінку!!!!
DK1961
Дожали. Молодцы. Но моменты надо использовать. А Ванату - найти хорошего психолога, он постепенно в Гармаша превращается (увы).
avk2307
Збірна краща на дві голови ваід румунів, після перерви грали супер.
Моментів купа, перемогли заслужено
Болела
на голову наша збірна краща ніж румуни. В першому таймі Румунія зіграла хвилин 15 високим блоком, трохи нагнітала і при +32 закінчилась через 20 хвилин. Чисто випадковий мяч міг зайти, один раз після навісу, другий після відскоку по незрозумілій траекторіі. В нас по грі тільки в Кащука три одни в один, плюс Сікан поперечка, після напівмоментів ще було. Абсолютна перевана в роботі з мячем і комбінаціях протягом 70 хвилин десь. Це наші заслужені три очки.
romanchik.8409
Боролись до конца и заслужено победили...
Иван Качура
Могли і не доводити гру до валідолу. Кащук мав три виходи віч на віч, а Сікан пробив в поперечину . Таки перевага наших хлопців вдалася взнаки, хоч не без фарту. Нажаль, Ванат вилучений, це мінімум два матчі дискваліфікації. Але 6 баллів наші хлопці взяли, плей-офф вже на горизонті.
Alex T
Всех с трудной победой!
Не понятно зачем ванат схлопотал карточку.
Отличный результат сборной
UFC
Ванат - еб*анат, что в основной сборной, что в U
FRESH VIP
З перемогою!!! Молодці!!! 
sergrom70
Треба реалізовувати Кащуку виходи один в один, хоча б
Бондаренко Александр
Ванат-пипец,я-могу понять играть с первых минут матча,но выйти на 68мин. и заработать к.к...хорошо,что Ротань не выпустил в стартовом,а то через 20 мин. играть в меньшинстве это-круто.
avk2307
Перемога , то надважливо!!!
Вперед Україна!!!
Макс Максов
Дікан ну майже, як Сікан) хоча Данило теж мав забивати! З перемогою всіх!
Умник
Молодцы. Эмоции нужны. Но лучше в положительную сторону
pricolist
Трубін 3 матч поспіль зіграв на нуль, красунчик. А гра збірної сьогодні більше залишила неприємне враження, могли зіграти значно краще. Окрема шана Ванату за валідольну кінцівку. 
igor shmuylo
Надо было все  решать 1 т айме , использовать моменты . А не смотреть последние минуты на валидоле .  
BallsToTheWall
Хвартуна заколЄбалася ждати  того гола.
avk2307
Студія суспільного.Це дещо.
Там не так важливо що Збірна перемогла,, вони Ваната 20 хвилин обговорюють.
Там хвилина, тай все.
luceorius
 Не Сікан то Дікан - головне, що виграли.
antt
Значить всі  гравці  команд u21 були під 21 рік коли починали відбір,  і  тому за рік чи півтора переросли цей вік. А могли бути діаманти футбольні  18-19 років а напевно не має таких особливо.