Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 25 червня 2023, 06:09
8780
10

Румунія U-21 – Україна U-21. Прогноз і анонс на матч Євро-2023

Ключовий рубіж перед головним випробуванням

| Оновлено 25 червня 2023, 06:09
8780
10
Румунія U-21 – Україна U-21. Прогноз і анонс на матч Євро-2023

У суботу, 24 червня, у Бухаресті на стадіоні «Стяуа» відбудеться матч другого туру молодіжного чемпіонату Європи з футболу серед юнаків до 21 року, у якому в рамках групи B зіграють Румунія та Україна. Стартовий свисток датського рефері Мортена Крога пролунає о 19:00 за київським часом.

Румунія U-21


Як і будь-яка команда-господарка великого міжнародного турніру, молодіжна збірна Румунії має беззаперечну перевагу у вигляді підтримки фанатів на трибунах. У стартовому матчі проти потужної збірної Іспанії цього чинника вистачило рівно на один тайм, тоді як після перерви фаворити нашої групи остаточно демонтували оборону суперників (3:0). Такий результат не залишає «трикольоровим» іншого вибору, окрім як чіплятися за три очки в грі проти збірної України та сподіватися на успіх у заключному турі групового етапу.

Для досягнення мети команда Еміла Сандоя має ресурс, проте він також небезмежний. Ключова проблема нашого майбутнього суперника полягає в тому, що місцевій футбольній системі в цьому молодіжному циклі не вдалось відправити достатню кількість перспективних гравців у більш просунуті футбольні країни, тому конкурувати з «синьо-жовтими» або хорватами цьому колективу доволі складно.

Залишається лише один вихід – поставити такий самий упевнений блок, як і в першому таймі проти Іспанії, і чекати на свій шанс у контратаках. Як показала гра стартового туру, у збірної України можуть виникати проблеми з переходом між фазами, тому досвідчені захисники румунської команди можуть нав'язати серйозний опір. А там і атакуюча лінія може за потреби долучитись. Той самий Луїс Мунтяну, який належить італійській «Фіорентині», або Даніель Берліджа промовчали в грі проти Іспанії, але їм тоді банально не дали вільного простору перед воротами. А як було у нас проти Хорватії, ви й самі бачили.

Україна U-21


Абсолютна відсутність розуміння, у якому стані молодіжна збірна України підходила до великого міжнародного форуму, відверто гнітила до моменту старту самого турніру. Контрольні ігри проти Кувейту (2:0) та Ірландії (2:2) так і не вдалось побачити у прямому етері, тому те, що команда Руслана Ротаня показала в стартовому матчі проти ровесників із Хорватії, було невеликою, але приємною несподіванкою. Утім, виключно з позитивних моментів у тій грі було не так уже й багато факторів. А якщо точніше, то лише два: результат (перемога з рахунком 2:0) та визначні виступи Олексія Кащука та Олександра Таловєрова в атаці та захисті відповідно.

До самої моделі гри «синьо-жовтих» виникло чимало питань. Центру поля в нас ніби й не було зовсім, тоді як суперники кілька разів відверто пробачили, а іноді й Анатолію Трубіну доводилося врятувати власні ворота. Модель гри, до якої прагне Руслан Ротань, уже досить очевидна – така собі «Іспанія», із якою нам ще доведеться зіграти в заключному турі групового етапу. І, звичайно ж, хотілося б, щоб результат тієї гри вже меншою мірою впливав на нашу долю щодо участі в майбутньому плей-оф. На жаль, для цього є небагато передумов.

Головне завдання збірної України в майбутній грі, як і в першому турі, здобути перемогу, питома вага якої під кінець вечора може стати ще більшою, якщо суперники за квартетом між собою зіграють унічию. Але нашій команді немає сенсу оглядатися на всі боки, оскільки перш за все варто подумати над ротацією в проблемних зонах, оскільки Криськів і Брагару відіграли далеко не найкращим чином, але якщо Судаков вже показав, що готовий грати, то в контексті найдорожчого гравця турніру, Михайла Мудрика, усе ще є багато питань щодо наслідків ушкодження

Заявка збірної України U-21


Воротарі: Нещерет (Динамо), Трубін (Шахтар), Фесюн (Колос).

Захисники: Вівчаренко (Динамо), Сирота (Динамо), Таловєров (ЛАСК), Сич (Кортрейк), Лях (Рух), Брагару (Чорноморець), Батагов (Зоря).

Півзахисники: Бражко (Зоря), Желізко (Валмієра), Михайленко (Олександрія), Назаренко (Дніпро-1), Криськів (Шахтар), Очеретько (Шахтар), Кащук (Сабах), Бондаренко (Шахтар), Судаков (Шахтар).

Форварди: Мудрик (Челсі), В'юнник (ГАК), Сікан (Шахтар), Ванат (Динамо).


Заявка збірної Румунії U-21


Воротарі: Отто Гіндріх («Кішварда», Угорщина), Міхай Попа («Волунтарі»), Штефан Тирновану (ФКСБ).

Захисники: Марко Ейманн («Паралімну», Кіпр), Богдан Раковіцан («Ракув», Польща), Раду Дрегушін («Дженоа», Італія), Александру Пантя, Міхай Ліксандру (обидва — ФКСБ), Віктор Дікан («Ботошані»), Андрей Борза («Фарул»), Валентин Ціку («Петролул»), Андрес Думітреску («Сепсі»).

Півзахисники: Алексі Піту («Бордо», Франція), Валентин Михейле («Парма», Італія), Владімір Скречу, Александру Кімпану, Александру Ішфан (усі — «Університатя»), Драгош Албу, Влад Поп (обидва — «Університатя 1948»), Давид Микулеску, Октавіан Попеску (обидва — ФКСБ), Константин Грамені, Адріан Мазілу (обидва — «Фарул»), Клаудіу Петріла («ЧФР»).

Нападники: Йован Маркович («Університатя»), Даніель Берліджа («ЧФР»), Луїс Мунтяну («Фарул»).

Орієнтовні склади


Румунія U-21: Попа – Ціку, Раковіцан, Дикан, Пантя – Піту, Албу, Ішфан – Попеску, Берліджа, Мунтяну.

Україна U-21: Трубін – Вівчаренко, Таловєров, Батагов, Сич – Судаков, Бражко, Бондаренко – В'юнник, Сікан, Кащук.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що в майбутньому поєдинку колектив Руслана Ротаня в непростих умовах здобуде успішний результат. Нашою ставкою буде позиція Фора. Україна U-21 (-0.5) з коефіцієнтом 2.07.

24 червня, субота

Румунія U-21 – Україна U-21
Бухарест. «Сятуа». 19:00
Пряма ТБ-трансляція – Суспільне
РУМУНІЯ U-21 – УКРАЇНА U-21. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Мортен Крог (Данія)
Прогноз Sport.ua – 0:1

Опитування

Голосів 83
Спрогнозуйте, хто виграє ⚽️ матч 2-го туру 🏆 Євро-2023 U-21 між збірними Румунії U-21 та України U-21, який пройде 24 червня о 19:00 у Бухаресті

Велика перемога Румунії U-21

2 голоса 2.41 %

Мінімальна перемога Румунії U-21

5 голосів 6.02 %

Нічия

17 голосів 20.48 %

Мінімальна перемога України U-21

51 голос 61.45 %

Велика перемога України U-21

8 голосів 9.64 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Журналіст: «Пушич не витримував тиску та впадав у стрес»
Футбол | 03 травня 2024, 11:30 10
Журналіст: «Пушич не витримував тиску та впадав у стрес»

У пресу потрапила інформація про часи роботи нинішнього коуча «Шахтаря» у «Твенте»

Стала відома сума відступних за Довбика. Цікавляться два топ-клуби
Футбол | 03 травня 2024, 18:04 1
Стала відома сума відступних за Довбика. Цікавляться два топ-клуби

«Атлетіко» та «Челсі» – одні з фаворитів на трансфер нападника

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Фанькин кот
Суббота. Выходной (у большинства). Играет наша самая успешная за всю историю сборная. И только 2 жалких комментария да 8 лайков. Почему такой игнор - непонятно.
Злий Глобинець
Молоді українці мають вигравати і таким чином закривати питання виходу в плей-офф. І за складом наша збірна явно серйозніше виглядає за румунів.
pricolist
Я сподіваюсь, що наша збірна спокійно виграє і не буде таких нервів як з Хорватами. Ще хочеться побачити Мудрика, йому потрібно набиратись впевненості перед зборами з Челсі.
Summertime
Прогноз такой, что оба матча нашей группы  может смогу посмотреть по ящику.  Если не засну на Испании.   Ведь она начнёт громить во втором тайме.)  С румынами я не отважусь прогнозировать. Это коварные даки! Которые даже римлян наказывали.    А от Стяуа - Динамо я до сих пор пилююсь...
Фанькин кот
Я тут помотался денёк по Троещине, и узнал кое-что про Фаню. Оказывается, его Несенюк уволил с ботовского подвала, до начала нового сезона УПЛ. Это чтоб на з/п сэкономить. Токо Шпрота на пол-ставочки оставил, он теперь с нескольких акков за всю их ботоферму отдувается. А где Фаня и чем занимается - неизвестно. Говорят, недавно видели его у каких-то мусорных баков - пьяного, небритого, грязного и дурно пахнущего ...
Вот так то!
terhoha
Криськіва немв і це радує. Сич тоже забрати треба. І Вюнника ні в якому разі не випускать.