Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 22 червня 2023, 15:59
8368
12

РОТАНЬ: «Справжня команда! Трубін – надійність, концентрація, спокій»

Головний тренер молодіжної збірної України розповів про перемогу над Хорватією

| Оновлено 22 червня 2023, 15:59
8368
12
РОТАНЬ: «Справжня команда! Трубін – надійність, концентрація, спокій»
УАФ. Руслан Ротань

Головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань відповів на запитання журналістів після поєдинку першого туру Євро-2023 U-21 проти Хорватії (2:0).

– Емоції та переживання були сьогодні присутні. До першого нашого гола якість гри нас повністю задовольняла. Погода також внесла корективи – було спекотно. Ми дякуємо хлопцям за самовіддачу, характер. Ми були справжньою командою, хотіли здобути результат і заслужили його на 100 відсотків. Ми дякуємо ЗСУ за те, що вони стоять за нас, за те, що ми маємо можливість виступати й радувати перемогами.

– Яким був ваш план на поєдинок? Як оціните гру суперників?

– Хорватія була десь загадкою, тому що в них прийшов новий тренер, було важко її спрогнозувати. Але ми впоралися, розкусили задум суперника. Ми розуміли, що хорвати будуть закривати нам середину поля. Але ми дивимося на нашу гру, її покращення. Хочу сказати, що мені дуже сподобалися перші 30 хвилин у нашому виконанні. У другому таймі ми перелаштувалися по рахунку. Розуміли, що хорвати підуть вперед. Коли забили другий гол, у нас з’явилися дуже хороші контратаки, в яких ми могли ще забити. Хорвати виглядали гідно. Дуже сильні індивідуальності, суперник створив моменти, які ми повинні проаналізувати.

– Наступний поєдинок у вас проти Румунії. Що ви думаєте про цього суперника?

– Зараз наше завдання – відновлення, тому що матчі проходять через два дні на третій. Також слід провести аналіз нашої гри. Що стосується збірної Румунії, то ця команда прагне грати у футбол, так як і ми, прагне атакувати. Ми гратимемо на виїзді за тотальної підтримки суперника, буде повний стадіон, аншлаг. Емоційно буде важкий матч, треба якнайкраще відновитися. Але все ж таки нам потрібно думати про свою гру. Я вважаю, що це буде гідний матч двох команд.

– Наскільки ви задоволені грою Брагару, якого замінили на Назаренка? Чому зробили саме такий стартовий вибір?

– Що стосується нашого вибору на гру, то ми прагнули знайти баланс на фланзі. Треба розуміти, що Судаков виснажений після матчів за національну збірну. Було небезпечно випускати його з перших хвилин, тож ми поберегли Георгія. Брагару додав нам балансу, тому що Вівчаренко активно підключається до атаки. Макс добре діє між лініями і працює один в один. Плюс Криськів, який їх доповнює зі свого боку. Тож я вважаю, що ми, в принципі, вгадали із цим флангом.

– Анатолій Трубін зробив кілька сейвів сьогодні. За останні 10 днів для нього це вже четверта гра. Трубін залишиться першим номером збірної чи дивитиметеся по відновленню?

– Ви правильно сказали, що навантаження велике на Анатолія. Він зіграв три матчі за збірну. Але він дає нам надійність у плані виходу з оборони, краще розуміє наші вимоги до воротарів. Усі три наші голкіпери мають високу майстерність, можна було ставити будь-кого з них. Але в цьому матчі нам потрібні були надійність, концентрація, спокій. У цілому, так воно й вийшло.

ВІДЕО. Україна U-21 – Хорватія U-21. Пресс-конференція Руслана Ротаня

Події матчу

48’
ГОЛ ! М'яч забив Данило Сікан (УКРАЇНА U21).
19’
ГОЛ ! М'яч забив Олексій Кащук (УКРАЇНА U21).
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Summertime
То что у Трубина характер нордический - мы все уже привыкли.   Но он точно так, спокойно, мог пропустить 2 гола аж бегом.  Просто в этот раз повезло.
AndiM
червня 2023 21:23Данило СІКАН: "До матчу у нас навіть не було інформації про збірну Хорватії"
Spaceman
Цікаво, а Ротань хоч якось причетний до перемоги команди?
8number
У Ротаня харя канєш: чи прокурор чи «начальнік» паспортного столу )) 
Я вас благаю : він якщо навіть це євро візьме — не робіть його депутатом чи мером Дніпра (Києва) якогось 😀
Lucky Lucky
боже, ну якіж нікчеми в коментарях збираються) як тільки поразка - все, тренер нуль, нездара і т.і., як тільки перемога - та його заслуги в цьому взагалі немає, він там просто сидить 
Oleksandr Kelym
Неймовірно повезло! Хорватія грала краще і моментів мала більше - але не повезло..... мінімум три випадка коли м'ячу здавалося нікуди діватися - та голу не було!
zelc006
Якуж цукероньку злобив Павела