Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 21 червня 2023, 19:00
10527
13

Україна U-21 – Хорватія U-21. Прогноз і анонс на матч Євро-2023

Уже перший матч на турнірі багато про що свідчитиме

| Оновлено 21 червня 2023, 19:00
10527
13
Україна U-21 – Хорватія U-21. Прогноз і анонс на матч Євро-2023

У середу, 21 червня, у Бухаресті на стадіоні «Жулешті» відбудеться матч першого туру молодіжного чемпіонату Європи з футболу серед юнаків до 21 року, у якому в рамках групи B зіграють Україна та Хорватія. Стартовий свисток шведського рефері Мохаммеда аль-Хакіма з Чепінга пролунає о 19:00 за київським часом.

Україна U-21


Чергове перспективне покоління українських футболістів готується штурмувати свій останній рубіж у молодіжній категорії. Майбутній чемпіонат Європи для багатьох уже досить відомих наших юних футболістів стане тим самим етапом, після якого розпочнеться вже повноцінне доросле футбольне життя. І тут одразу варто зазначити, що поточне скликання команди Руслана Ротаня має всі шанси «продовжити» свою молодість ще й виступом на Олімпійських іграх у Парижі влітку наступного року, проте для цього потрібно для початку вийти з дуже непростої групи.

Навряд чи хтось зможе стверджувати, що «синьо-жовтим» пощастило з жеребом. Іспанія, Хорватія та «домашня» для цього турніру Румунія ніколи не вважалися «зручними» суперниками, але зараз у нас зібрався такий склад виконавців, що навіть подібні потужні квартети ми маємо всі шанси проходити без огляду на рівень суперників. Михайло Мудрик, Анатолій Трубін, Владислав Ванат, Данило Сікан, Георгій Судаков, Володимир Бражко, Дмитро Криськів, Костянтин Вівчаренко, Олександр Сирота – для тих, хто уважно стежить за нашим внутрішнім чемпіонатом, ці прізвища вже безпосередньо асоціюються зі стартовими складами провідних клубів країни. за які виступають ці футболісти. А дехто вже на слуху й у західної преси, оформлюючи трансфери по 100 млн. євро.

Інша річ, що в нас досі немає остаточного розуміння, яка зі збірних важливіша: молодіжна чи таки національна. Про це згадував Сергій Ребров уже на першій прес-конференції після призначення, але Руслану Ротаню від цього не легше. Так, «молодіжка» реально посилилася за рахунок прибуття тріо з «Шахтаря» та Ваната, але в першому матчі гравці, які зіграли, як мінімум, два матчі на «дорослому» рівні за останній тиждень, навряд чи допоможуть команді. Доведеться здобувати результат за рахунок тих, хто вже був в обоймі, але якщо щодо кадрів особливих питань немає, то тренерські моменти все одно ризикують вийти на перший план, як це вже неодноразово відбувалося раніше.

Хорватія U-21


А розпочинати чемпіонат Європи ми з гри проти дуже серйозного опонента. Хорватія, як країна, славиться тим, що чи не кожен її мешканець стає професійним спортсменом. Клімат там особливий якийсь, чи що? Проте нам із цим доведеться лише змиритися. Звичайно, кількома роками раніше в «картатих» були скликання і більш потужні, із тим самим Йошко Гвардіолом в обороні та іншими виконавцями. Але зараз країна більше зайнята тим, щоб відвести від загребського «Динамо» основні функції кузні футбольних талантів та розподілити цю роль серед інших клубів.

Виходить досить непогано. Із Загреба до команди Драгана Скочича потрапили захисник Мауро Перкович, півзахисники Марко Булат, а також лідер цього скликання Мартін Батуріна. І на цьому все. У той самий час, особливістю нашого першого суперника буде потужний десант із закордонних клубів і нехай навіть умовного «Челсі» у переліку цих команд немає, проте кожен виконавець має постійну ігрову практику на «дорослому» рівні. Особливу увагу варто приділити форварду Діону Бельйо, який наробив галасу в складі «Аугсбурга» цього сезону німецької Бундесліги, оформивши за півроку по 3 голи та гольові передачі. Та й його партнер на клубному рівні, Давид Чоліна, на флангах оборони виглядав дуже солідно.

Заявка збірної України U-21


Воротарі: Нещерет (Динамо), Трубін (Шахтар), Фесюн (Колос).

Захисники: Вівчаренко (Динамо), Сирота (Динамо), Таловеров (ЛАСК), Сич (Кортрейк), Лях (Рух), Брагару (Чорноморець), Батагов (Зоря).

Півзахисники: Бражко (Зоря), Желізко (Валмієра), Михайленко (Олександрія), Назаренко (Дніпро-1), Криськів (Шахтар), Очеретько (Шахтар), Кащук (Сабах), Бондаренко (Шахтар), Судаков (Шахтар).

Форварди: Мудрик (Челсі), В'юнник (ГАК), Сікан (Шахтар), Ванат (Динамо).

Заявка збірної Хорватії U-21


Воротарі: Домінік Котарскі («ПАОК», Греція), Івор Пандур («Сіттард», Нідерланди), Нікола Чавліна («Локомотива»)

Захисники: Давід Чоліна («Аугсбург», Німеччина), Бартол Франьїч («Вольфсбург», Німеччина), Нікола Сольдо («Кельн», Німеччина), Крешимир Кризманич («Горіца»), Мауро Перкович («Істра»), Ніко Галешич («Рієка»), Ніко Сігур («Хайдук»)

Півзахисники: Юріца Пршир, Тоні Фрук (обоє – «Горіца»), Лукаш Качавенда («Локомотива»), Мартін Батуріна, Марко Булат (обоє — «Динамо« Загреб), Анте Палаверса («Труа», Франція), Велдін Ходжа («Рієка»)

Форварди: Роко Шимич («Цюрих», Швейцарія), Діон Бельо («Аугсбург», Німеччина), Габріель Відович («Вітесс», Нідерланди), Лука Стойкович («Локомотива»), Матія Фріган («Рієка»), Мікеле Шего («Рієка»).

Орієнтовні склади


Україна U-21: Нещерет – Вівчаренко, Таловеров, Батагов, Сич – Криськів, Бражко, Бондаренко – В'юнник, Сікан, Кащук.

Хорватія U-21: Котарськи – Чоліна, Перкович, Сольдо, Сігур – Качавенда, Прсир, Батуріна – Відович, Бельйо, Фріган.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що у майбутньому поєдинку колектив Руслана Ротаня має чіплятися за позитивний результат. Нашою ставкою буде позиція Фора. Україна U-21 (+0.5) із коефіцієнтом 1.72.

21 червня, середа

Україна U-21 – Хорватія U-21
Бухарест. «Жулешті». 19:00
Пряма ТБ-трансляція – Суспільне
УКРАЇНА U-21 – ХОРВАТІЯ U-21. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Мохаммед аль-Хакім (Чепінг, Швеція)
Прогноз Sport.ua – 2:1

Опитування

Голосів 95
Спрогнозуйте, хто виграє ⚽️ матч 1-го туру 🏆 Євро-2023 U-21 між збірними України U-21 та Хорватії U-21, який пройде 21 червня о 19:00 у Бухаресті

Велика перемога України U-21

3 голоса 3.16 %

Мінімальна перемога України U-21

37 голосів 38.95 %

Нічия

41 голос 43.16 %

Мінімальна перемога Хорватії U-21

7 голосів 7.37 %

Велика перемога Хорватії U-21

7 голосів 7.37 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(34)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Куртуа прокоментував 1-й гол Баварії, який Лунін пропустив у ближній кут
Футбол | 01 травня 2024, 07:22 9
Куртуа прокоментував 1-й гол Баварії, який Лунін пропустив у ближній кут

Тібо вважає, що врятувати у такій ситуації було дуже складно

Баварія – Реал – 2:2. Заруба у Мюнхені. Відео голів та огляд матчу
Футбол | 01 травня 2024, 00:30 1
Баварія – Реал – 2:2. Заруба у Мюнхені. Відео голів та огляд матчу

Дивіться відеоогляд першого матчу 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
8number
Викроїв час та білети — їду на матч. Нехай тільки спробують програти !
Maks KROT
Хорваты на простые это точно  ,ну и у нас состав  хороший даже очень хороший  ,если Ротань не намудрит как всегда игрой и составом  это он делать умеет ,то ваннгую победу наших  2-0 или 3-1!!!
BallsToTheWall
Интересно в чью пользу будет свистеть свисток "шведского рефери Мохаммеда аль-Хакима" )
Злий Глобинець
Віримо в нашу молодіжку! Тільки Україна, тільки перемога!
Gargantua
слабая защита. особенно центр Таловеров-Батагов
поставлю на пропущеные ТБ1.5
zelc006
Ховати, як і серби, теж славяне, але окаталиченние...